Wil jij deze zomer als Flex Topper naar Frankrijk meld je snel aan want vol = vol! Solliciteer snel of doe de test om erachter te komen of animatiewerk in het buitenland écht iets voor jou is.

Eindelijk weekend! …en nu?

Eindelijk weekend! …en nu?

3 minuten
01-01-2018
TOP Animation

Op mijn eerste zaterdag gaat de wekker niet, en word ik wakker van zonlicht dat door de gerafelde gordijnen op mijn gezicht valt. Voor mijn reis heb ik een lijst gemaakt met dingen die ik kon doen op mijn vrije dagen. Fietsen, hardlopen, wandelen, dorpjes en marktjes verkennen… Maar nu ontdek ik dat je na een werkweek best dood bent. En dat slapen een soort hemel is.

Alleen op pad

Toch sleep ik mezelf uit bed, leen (gratis) een fiets van de camping en ga de omgeving verkennen. Eerst langs le syndicat d’initiative om wat inspiratie op te doen, wat bergen bedwingen en uiteindelijk lunchen in een restaurant… Uhm, wat nu?

Mijn inspiratie raakt snel op. Ik vraag collega’s om ideeën, maar het blijkt al snel dat toeristische trekpleisters niet bepaald op fietsafstand liggen. Wel zijn er verschillende activiteiten in de omgeving, zoals kanoën en klimmen… Maar dat ga ik toch niet alleen doen?

Samen eten

Gelukkig zijn twee collega’s in het bezit van een auto. En zijn zij tegelijk met mij vrij. Ze komen zelf uit dit gebied, dus weten precies waar je lekker kunt eten en drinken. Elke zaterdag nemen ze me mee naar een nieuw restaurant, en ze maken er een soort sport van om iedere week iets bijzonders te vinden.

Zo kom ik in een restaurant waar het voorgerecht een lopend buffet is, met alleen maar typisch Franse ingrediënten. Hoofd- en nagerecht kun je niet kiezen: het is eten wat de pot schaft. Maar altijd lekker!

Ook nemen ze me mee naar een klein restaurantje met een machtig uitzicht. Daar wordt zelfgebrouwen bier geserveerd dat naar mango smaakt.

Samen spelen

Voor het eten ga ik vaak iets leuks doen met mijn collega’s. Op een zaterdag besluiten we te gaan kanoën – gratis, omdat ik elke week een promo-praatje houd voor het bedrijf. Over de rivier Eyrieux peddelen we tussen de bergen door. Ik ben een ramp en voltooi de tocht in bochten van 360 graden.

De week daarop doen we Aquarock – weer gratis. Boven diezelfde rivier klauteren we over de rotsen, stevig vastgesnoerd aan van die riemen. Af en toe mag je over de rivier glijden aan een soort kabelbaan. Mijn collega gilt iedere keer van angst…

Samen drinken

Tja, in het land van de wijn en de demi peche blijft die alcohol natuurlijk niet achterwege. Op zo’n vrije dag is er tijd zat voor een apéritif om 17.00 uur, waardoor je je voor het avondeten al een beetje zweverig voelt.

Omdat ik zondagochtend ook vrij ben, ben ik steeds in de gelegenheid om van die zaterdag een latertje te maken. Naarmate de zomer verstrijkt, mogen we in de avond een gratis cocktail pakken en weten we waar de leuke uitgaansplekjes zijn… Superavonden in een superzomer!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!