Ga jij het animatie avontuur aan in 2024? Solliciteer dan nu!

Een sprong in het diepe…

Een sprong in het diepe…

3 minuten
18-06-2016
Dana

Binnen vier dagen was het gebeurd: ik was aangenomen bij Team4Animation om als animatrice in de zomervakantie te gaan werken. Ik was super blij! Ik houd van kinderen (zie: pabo-studente) en nu mocht ik ook in de zomervakantie met die schatjes werken, en niet in een schoolklimaat.

Gelijk besloot ik hard te werken om mijn Frans te verbeteren. Zes jaar Frans hebben en ik kon niet eens vertellen wat ik afgelopen weekend had gedaan. Dat laat ik niet gebeuren natuurlijk.

Na een paar weken hard ploeteren op mijn Frans, begin ik me toch een beetje zorgen te maken. Ik kan nog steeds niet vlot in het Frans praten en 3 juli komt steeds dichterbij. Toch geef ik niet op. Ik weet dat er nog een trainingsweekend aan kom, waar ik hele leuke verhalen over heb gehoord. Ik heb er de tijd van mijn leven gehad!

13319965_1033719653370474_6187865894164478922_n

Na het trainingsweekend is mijn bezorgdheid echter niet weg. Sterker nog: hij is groter geworden. Ineens moest ik een mini-club en een spel in het Frans gaan uitleggen. Help! Gelukkig was de leiding heel begrijpelijk en hebben hem eerdere malen gezegd dat grammatica niet het belangrijkste is. Zolang je je maar verstaanbaar kan maken. Dat wordt toch wat moeilijk als je blokkeert tijdens het praten, zoals ik…

Paniek?

Nu, twee weken voordat ik vertrek, heb ik alle stadia van het onbekende tegemoet gaan meegemaakt: verheuging, onzekerheid, ontkenning (ja echt!) en een minor paniekaanval. Mijn paniekaanval had ik afgelopen week. Terwijl ik in bed lag, bedacht ik me ineens hoe snel ik al weg zou gaan en hoe lang… Helemaal in mijn eentje op een camping en dan ook nog eens in het Frans, waar ik nog steeds hard voor aan het oefenen was.

Nadat ik de volgende dag mijn camping had bekeken en heel veel positieve reacties had gelezen, was het zo voorbij. Nu bevind ik me in het laatste stadia: ongeduld. Ik wil zo snel mogelijk beginnen. Ik wil zo snel mogelijk de kids ontmoeten die ik in mijn hart ga sluiten, al is het maar voor even. Ik wil zo snel mogelijk me onderdompelen in de Franse taal en cultuur. Ik wil de sprong in het diepe maken en leren zwemmen.

Je ne peux pas attendre!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!