Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Do what you can’t!

Do what you can’t!

6 minuten
01-01-2018
TOP Animation

Dit is gericht aan alle haters, alle twijfelaars, alle uitlachers en alle cynische naar-beneden-praters. Aan iedereen die wel eens tegen iemand anders met een droom heeft gezegd: dat lukt je toch niet. Dit is voor jou.

Ik ben al jaren grote fan van Casey Neistat, een van werelds grootste Youtube-sterren afkomstig uit New York. Hij was in november gestopt met dagelijks vloggen, maar heeft inmiddels de draad weer opgepakt. Onlangs zette hij deze video online, waarin hij begon met bovenstaande quote.

Eerst kijken en dan verder lezen

Waarom ik dit met jullie wil delen? Wat Casey zegt voelt als 100% waar:

Casey is een held door zijn nek uit te steken voor alle creatievelingen van deze wereld, zowel online als in real-life. Daarom deel ik dit. Omdat ik dit ook geloof. Toen ik het blog van Annemaria Gianotto las waarin de video embedded was, dacht ik: dit moet ik delen binnen mijn wereld. Met jou dus.

Doe wat je niet kan!

14 jaar geleden begon ik zelf met animatiewerk op een camping in Zuid-Frankrijk. Ik sprak geen woord Frans en was geen geboren animateur. Bovendien waren er andere baantjes waar je meer geld mee kon verdienenEr waren 1001 redenen te verzinnen om niet te gaan, maar toch wilde ik dit meemaken. Zo is het nu nog steeds. Ik wil dingen meemaken die ik nog niet ken.

Om mij heen zoek ik daarom ook het liefst mensen met lef. Niet met een grote mond, maar wel met een groot hart. Mensen die niet stil blijven zitten, maar gaan doen! Er is namelijk altijd wel een reden te verzinnen om iets toch niet te doen, maar als het jouw passie is, GO GO GO en laat je door niemand van de wijs brengen.

Zoals toen ik na mijn HBO studie nog door wilde studeren. Het voelde nog niet af. Ik wilde mijzelf nog uitdagen en een Master in interculturele communicatie halen. Mijn ouders zeiden: Je hebt toch een diploma?… Ik ben weer op kamers gaan wonen in Groningen, had de tijd van mijn leven en begon in die zomer voor het eerst bij de voorloper van Team4Animation te werken. Beste. Beslissing. Ooit!

Of die keer dat in Frankrijk, op mijn tweede camping, eigenlijk alles mis liep dat voor mijn gevoel mis kon gaan.mensen thuis zeiden: Kom maar naar huis. Dan kan je ergens anders gaan werken.” Ik bleef, werd verliefd op een Française, sprak na twee maanden een leuk woordje Frans en kreeg zelfs een cadeau van de baas toen ik weg ging. Beste. Beslissing. Ooit!

Of toen ik vertelde dat ik voor mijzelf wilde beginnen met een bedrijf in de animatie. Maar daar heb je toch niet voor gestudeerd? En daar kan je toch nooit je geld mee verdienen?”… Ik ben nu al zeven jaar de trotse eigenaar van mijn eigen bedrijf. En heb de eer gehad met zoveel mooie mensen samen te mogen werken, waar ik ontelbaar veel mooie herinneringen aan heb. Beste. Beslissing. Ooit!

Of onlangs toen ik besloot om mij weer meer op het ondernemen te richten en we met Team4Events evenementen gingen organiseren in Nederland en met Blogs4Travel een online marketing bureau wilden beginnen. Moet je dat wel doen? Je hebt toch al een bedrijf?”… Inmiddels hebben we al veel leuke events mogen organiseren en hebben we met Blogs4Travel onze eerste klanten! Maar belangrijker: ik bruis weer van de energie en Team4Animation is ook beter af met Jeroen aan het stuur. Nu kunnen we ECHT verder groeien!

Beste. Beslissing. Ooit!

Mijn advies is dus voor alle toekomstige en oud animateurs, alle eventmedewerkers, bloggers, vloggers, stagiaires, werk-leerplekker-mensen, regiorijders, trainers of hoe-je-ook-met-ons-verbonden-bent-geef-jezelf-een-titel-mensen:

Steek je nek uit, durf GROOT te dromen.

En zoals Casey zegt:

Never forget. You dont have to listen to anyone. Because in this new world, no one knows anything!

Dus:

..Ga naar Frankrijk! Beleef de zomer van je leven. Misschien word je wel verliefd op een Franse badmeester en woon je na 5 jaar gelukkig samen met je Franse man en kind!

..Accepteer die werk-leerplek en werk een jaar lang het vuur uit je sloffen. Misschien heb je aan het einde van de rit wel een baan en ben jij het nieuwe gezicht van de organisatie!

..Pak die camera en film jezelf en monteer tot diep in de nacht, omdat het je passie is!

..Kies JUIST voor het bedrijf dat ver weg ligt, waardoor je elke dag een superlange dag maakt en waar het salaris niet perse top is, maar waar je wel elke dag met een glimlach naar toe gaat en waardoor je ook inmiddels kan zeggen dat JOUW bedrijf is geworden!

..En stap in die regio-auto en rij jezelf helemaal suf in Frankrijk en Italië om mensen tijdens de zomer te helpen, waardoor je helemaal moe aan je college jaar begint.. Het is nog steeds de mooiste bijbaan die er is waar je ontelbaar veel mooie mensen en momenten door maakt.

..Kruip in het toetsenbord op een woensdagavond omdat je vindt dat je inspiratie over die ene gave bestemming online gezet moet worden!

..Sta op om 6 uur op zaterdag, terwijl je vrienden net terug komen uit de kroeg, omdat jij in Amsterdam een event gaat mede-organiseren!

Ik ben trots op iedereen die net als ik durft te kiezen voor: do what you cant

Motivation

Dank aan Annemeria voor jouw inspirerende blog!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!