Ga jij het animatie avontuur aan in 2024? Solliciteer dan nu!

Deze wateractiviteiten moet je komende zomer proberen

Deze wateractiviteiten moet je komende zomer proberen

4 minuten
22-01-2021
Joëlle Coelingh

Een van de leukste dingen om te doen als entertainer: activiteiten in het water. Het moment dat kinderen zich om je heen verzamelen om je met z’n allen in het water te gooien, zag je ook totaal niet aan komen -WAAR IS MN TELEFOON?!-, maar de kinderen hebben de grootste lol. Ik hoor de kinderen nog ‘Haha we hebben Joëlle in het water gegooid, vet cool!’

Ik vind eigenlijk alles leuk wat met water te maken heeft, maar ik heb mijn 5 favorieten op een rijtje gezet.

1. Splashdance

Je kan mij ‘s ochtends om 7 uur al uit mijn bed bellen voor de splashdance. Met mooi weer, voetjes in het water en tientallen kinderen is dit mijn lievelingsactiviteit. Je danst de minidisco in of naast het water, je spettert kinderen nat, kinderen spetteren jou nat. Het is echt een groot feest! Als je box maar hard genoeg gaat dan kan er eigenlijk niets fout gaan. Oké, ja, die box… Die is bij mij ook wel eens uitgevallen.. Door de hitte… Mijn team, de kinderen en ik kenden de nummers inmiddels zo goed dat we zelf verder zongen en de box helemaal niet meer nodig hadden.

2. Waterestafette

Waterestafette is ALTIJD leuk, als de zon volle bak schijnt en ook wanneer het wat bewolkter is. Waterestafette is in het water en bij de spellen die ik deed ging het er altijd om dat kinderen door hoepels zwommen, gezonken voorwerpen moesten opduiken of elkaar moesten redden uit het water. In twee teams natuurlijk en dan kijken wie er het snelste is.

3. Recordpoging Aquagym

Een van de belangrijkste dingen op een camping of vakantiepark is een zo groot mogelijke betrokkenheid, want wanneer alle campinggasten jou zien en je programma leuk vinden, zullen er meer kinderen naar je activiteiten komen. Een vet leuke trigger hiervoor is een recordpoging, want daarvoor is iedereen wel enthousiast te krijgen.

Een recordpoging aquagym gaat er om dat je zoveel mogelijk mensen het zwembad in krijgt om mee te toen aan jouw ontzettend goede aquagymprogramma. Van jong tot oud, van in het water tot op de kant, zet iedereen alles op z’n kop! Als je bij de ingang van het zwembad telt hoeveel mensen er zijn, kun je daarna flexen hoe'n groot succes jouw recordpoging was!

4. Waterpolo

Een van de populairste watersporten op de camping is waterpolo. Check of je alleen goede zwemmers hebt of dat er ook jonge kinderen zijn aangesloten en kies het bad uit waarin je gaat spelen. Waterpolo is gemakkelijk aan te passen aan je doelgroep, dus het is altijd leuk voor iedereen om te spelen.

Op warme dagen koel je af in het water, terwijl je fanatiek sport en wanneer het weer iets minder is, blijf je toch warm als je maar actief genoeg meedoet. Win-win-win-win!

5. Iemand is hem, niemand is hem

In de gymzaal op school heeft iedereen vaak geleerd te trefballen met het spel iemand is hem niemand is hem. Geen teams, geen verdeling in helften, maar zo snel mogelijk en zoveel mogelijk mensen afgooien. Pas wel op dat je zelf niet afgegooid wordt.

Het is een super snel en heel gemakkelijk spel om op te zetten en voor alle mensen uit verschillende landen te begrijpen zonder moeilijke regels. Zo doet dus heel snel iedereen mee!

Ik krijg helemaal zin in de zomer nu ik schrijf over deze waterspellen en kan niet wachten om weer rond te lopen op een camping in binnen- of buitenland. Dus wil jij dat ook? Check snel de vacatures!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!