Deense kids in de miniclub: how to survive?

Deense kids in de miniclub: how to survive?

In de zomer van 2017 werkte ik op Camping le Château de Rochetaillée. Deze camping ligt aan de voet van Alpe d’Huez en is daardoor een echte fietserscamping. 

De camping

Door de Tour de France en Alpe d’Huez was het op de camping lekker druk met fietsfanaten en sportievelingen. Dit betekende over het algemeen veel Nederlanders, Belgen en Denen die de gok waagden om de berg op te fietsen.

Ik weet van mezelf vroeger dat ik echt niet naar de miniclub durfde als de animateurs geen Nederlands spraken. Daarom heb ik best veel bewondering voor kindjes die dit wel durfen. Zo had ik dit jaar dus één Deens jongetje tussen 15 Nederlanders, 6 Fransen en 4 Britten. In het begin bleef mama erbij maar die zei op een gegeven moment gedag en mijn collega en ik schrokken wel een beetje. Want hoe zouden we dit gaan fixen? Deens is nou niet een taal die we zo uit ons mouw konden schudden.

Uitleggen aan Deense kids

We deden die dag ook toevallig niet de makkelijkste knutsel, dus we waren vooral een beetje zenuwachtig dat hij vragen ging stellen in het Deens. Kindjes snappen niet altijd dat jij niet hun taal spreekt want voor hen is de hele wereld in die taal dus waarom de juf op vakantie niet? Maar goed de uitleg van de knutsel begon in het Frans, Nederlands en Engels en het jongetje bleef rustig zitten. Na een tijdje kwamen we erachter dat het, het handigst was om alles voor zijn neus een keer duidelijk voor te doen, dus dat hij precies zag hoe het moest. Verder kan je natuurlijk ook altijd je handen en voeten gebruiken om dingen uit te leggen.  Mocht je meerdere kinderen in je miniclub hebben die dezelfde taal spreken, laat ze dan zo dicht mogelijk bij elkaar zitten. En natuurlijk als je een kindje hebt in een taal die jij niet beheerst kan je altijd je duim opsteken met een vragend gezicht erbij. Altijd even checken of het goed gaat.

Een superleuke miniclub!

Aan het einde van de ochtend kwam zijn moeder hem ophalen en vroeg hoe het was gegaan. Hij was super enthousiast ondanks dat hij de complete twee uur met niemand heeft kunnen praten. Dus lieve, toekomstige animateurs, begin met trainen… Speel elke dag hints, pictionary en Party enco. Of leer gewoon vloeiend Deens spreken.

Over de blogger
Nicole Kuijf
Nicole Kuijf

Salut, Ik ben Nicole. De afgelopen 4 zomers heb ik voor Team4Animation gewerkt op campings in Frankrijk. Vanaf september ben ik werkzaam op kantoor bij Team4Events. Via mijn blogs vertel ik alles over mijn campingavonturen.

alle blogs van Nicole
Vacature bij deze blog
Kinderentertainer in een klein team in Frankrijk

Kinderentertainer in een klein team in Frankrijk

Land
Frankrijk
Salaris
€1150
Periode
Zomer 2022