Wil jij deze zomer als Flex Topper naar Frankrijk meld je snel aan want vol = vol! Solliciteer snel of doe de test om erachter te komen of animatiewerk in het buitenland écht iets voor jou is.

Deense kids in de miniclub: how to survive?

Deense kids in de miniclub: how to survive?

3 minuten
17-01-2018
TOP Animation

In de zomer van 2017 werkte ik op Camping le Château de Rochetaillée. Deze camping ligt aan de voet van Alpe d’Huez en is daardoor een echte fietserscamping. 

De camping

Door de Tour de France en Alpe d’Huez was het op de camping lekker druk met fietsfanaten en sportievelingen. Dit betekende over het algemeen veel Nederlanders, Belgen en Denen die de gok waagden om de berg op te fietsen.

Ik weet van mezelf vroeger dat ik echt niet naar de miniclub durfde als de animateurs geen Nederlands spraken. Daarom heb ik best veel bewondering voor kindjes die dit wel durfen. Zo had ik dit jaar dus één Deens jongetje tussen 15 Nederlanders, 6 Fransen en 4 Britten. In het begin bleef mama erbij maar die zei op een gegeven moment gedag en mijn collega en ik schrokken wel een beetje. Want hoe zouden we dit gaan fixen? Deens is nou niet een taal die we zo uit ons mouw konden schudden.

Uitleggen aan Deense kids

We deden die dag ook toevallig niet de makkelijkste knutsel, dus we waren vooral een beetje zenuwachtig dat hij vragen ging stellen in het Deens. Kindjes snappen niet altijd dat jij niet hun taal spreekt want voor hen is de hele wereld in die taal dus waarom de juf op vakantie niet? Maar goed de uitleg van de knutsel begon in het Frans, Nederlands en Engels en het jongetje bleef rustig zitten. Na een tijdje kwamen we erachter dat het, het handigst was om alles voor zijn neus een keer duidelijk voor te doen, dus dat hij precies zag hoe het moest. Verder kan je natuurlijk ook altijd je handen en voeten gebruiken om dingen uit te leggen.  Mocht je meerdere kinderen in je miniclub hebben die dezelfde taal spreken, laat ze dan zo dicht mogelijk bij elkaar zitten. En natuurlijk als je een kindje hebt in een taal die jij niet beheerst kan je altijd je duim opsteken met een vragend gezicht erbij. Altijd even checken of het goed gaat.

Een superleuke miniclub!

Aan het einde van de ochtend kwam zijn moeder hem ophalen en vroeg hoe het was gegaan. Hij was super enthousiast ondanks dat hij de complete twee uur met niemand heeft kunnen praten. Dus lieve, toekomstige animateurs, begin met trainen… Speel elke dag hints, pictionary en Party enco. Of leer gewoon vloeiend Deens spreken.

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!