Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

De waarheid achter ‘het zomerbaantje’

De waarheid achter ‘het zomerbaantje’

3 minuten
01-01-2018
TOP Animation

Voordat ik naar Frankrijk vertrok heb ik mijzelf vaak afgevraagd hoe die acht weken eruit zouden komen te zien. Veel werken? Of heb ik ook tijd om te ontspannen en te zonnen? Nu, na drie volle weken, is het uur van de waarheid aangebroken en durf ik een in ieder geval tijdelijk oordeel te vellen: betekent animatrice zijn vooral vakantie, of toch werken?

Voor mij houdt vakantie vooral in: zon, zwembad, andere talen, stokbrood en ijs. Wat dat betreft: check! Maar, andere aspecten, zoals uitslapen, helemaal niks moeten en vergeten welke dag het is, ontbreken aan deze ‘vakantie’. De afgelopen drie weken ben ik constant in de weer geweest met het voorbereiden, uitwerken en uitvoeren van ons animatieprogramma. Daarbij hoort natuurlijk vroeg opstaan, al is ‘vroeg’ hierbij enigszins relatief met om 10.00 de eerste activiteit, en laat slapen. Natuurlijk moet er worden bijgehouden welke dag het is, alhoewel dit nog wel eens moeilijk is.  En vanzelfsprekend moeten er continu zaken geregeld worden, want anders komt er niks van het hele programma terecht.

Vooral dit laatste aspect van mijn ‘vakantiegevoel’ maakt van een ‘vakantiedag’ vaak een echte werkdag: eentje die vrij lang en intensief is. Je bent constant samen met andere mensen (met wie de communicatie niet altijd even soepel verloopt), je sport minstens twee uur per dag (spierpijn all the way) en ondertussen poog je alle “to-do’s” op een rijtje te houden en vooruit te denken, zonder al teveel succes. Voordeel is wel dat je hierna heerlijk kan slapen, zelfs in mijn kamertje van 3m2!

Hoe gek het ook mag klinken, zo’n druk programma is ook wat dit werk uiteindelijk zo ‘relaxt’ maakt! Als je avondspel geslaagd is na een halve dag voorbereiding, als het hele zwembad meedoet met de aquagym of als je tien blije kinderen aan je armen hebt hangen na de minidisco, als je favoriete miniclublid een chocolaatje voor je meeneemt, als je het meest verlegen kind van de camping enthousiast krijgt voor jouw activiteiten of als je overladen wordt met complimenten over de zojuist opgevoerde show, dan weet je dat al je werk niet voor niets is geweest!

Dat maakt dat deze zomer voor mij de perfecte balans is tussen vakantie en werken. Dat daarnaast mijn Frans steeds beter wordt, ik heel veel leuke mensen leer kennen en allerlei andere nuttige, en minder nuttige dingen (hoe kun je het beste een sambabal van een wc-rol maken?) leer, zie ik alleen nog maar als een heel erg grote bonus!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!