Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

De Fransen: alles wat je moet weten!

De Fransen: alles wat je moet weten!

4 minuten
26-12-2018
TOP Animation

Als je denkt aan animatiewerk dan associeer je dat misschien gelijk met het woord ‘camping’. En als je denkt aan het woord ‘camping’ dan denk je misschien ook wel aan ‘buitenlanders’. Want de voornaamste campinggasten zullen buitenlanders zijn. Frankrijk is niet voor niks nog al jarenlang vakantieland nummer 1 onder nederlanders. Ik als echte Frans liefhebber, wil mij eigenlijk wel graag onderdompelen in de echte Franse cultuur en ik was dan ook altijd op zoek naar juist de Franse campinggasten. Ik ben steeds meer van die Franse cultuur gaan houden en het ook echt gaan waarderen. In deze blog gaan we ons dus richten op die Franse mensen die je tegenkomt tijdens het animatiewerk. Ze zijn onder te verdelen in drie groepen: je Franse collega’s, de Franse campinggasten en ‘les locaux’ (ofwel de franse inwoners).

De Franse collega’s

De kans is heel groot dat je op de camping Franse collega’s zult krijgen. Vaak zijn de mensen bij het restaurant of schoonmaak echte locals die misschien al enkele jaren op die camping meedraaien. Ik heb op 2 campings gewerkt, waar de barman in de omgeving van de camping woonde en heel bekend was met de regio. Dit is super handig, zeker in je vrije tijd. Als je op zoek bent naar de prachtplekjes in de omgeving. Zo ben ik een keer met mijn t4a collega mee geweest naar een plaatselijk dorpsfeestje vlakbij de camping samen met de barman. Het kan je dus niet alleen gratis tips opleveren, maar misschien ook een gratis ritje ernaartoe als je een leuk gesprek met je collega’s aanknoopt.

De Franse campinggasten

Ze zijn misschien iets minder snel te vinden, want Fransen zijn vaak niet geneigd om op vakantie te gaan in hun eigen land, maar ze zijn er zeer zeker wel. De ene camping is misschien soms net iets meer ingespeeld op de Franse gasten dan de ander. Maar toch zijn het mensen die je niet moet vergeten. Toch is het de moeite waard om met hun eens te praten. Frankrijk is namelijk een heel divers land. Het noorden is zeker niet hetzelfde als het zuiden en ze hebben vaak hun eigen gebruiken. Het is een goede kans om je kennis over Frankrijk uit te breiden en nieuwe plaatsen te ontdekken.

De Franse ‘habitants’

Ze zijn eigenlijk al een beetje aan bod gekomen hierboven, het zou kunnen dat er op je camping mensen vanuit de buurt werken. Toch is er niets leukers dan er in je vrije tijd op uit te trekken en je werkelijk onder te dompelen in de Franse cultuur. Dit was dan ook wat ik het liefste deed in mijn vrije tijd. Ik ging vaak met mijn rugzak, meestal lopend (want ja het openbaar vervoer heeft sommige plekken nog niet gevonden in Frankrijk), naar het dichtstbijzijnde dorpje. Dit is helemaal leuk om toe doen als er markt is. Vaak zijn er ook op zondag ook een hoop mensen te vinden op straat. Zo was er eens in dorpje waar ik was een heus pétanque toernooi. De levensstijl van de Fransen is ondanks de clichés heel relaxed. Het beeld wat vaak geschetst wordt over dat Fransen altijd haast hebben, is dan misschien wel waar in de grote steden, maar op het platte land kunnen wij zelfs nog wel wat van die mensen leren!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!