Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

De duizendpoot in Oranje-Blauw

De duizendpoot in Oranje-Blauw

5 minuten
01-01-2018
TOP Animation

Je kent het wel, de vraag die luidt: “en wat voor werk doe jij?”
“Eh…Ik ben ehm, ja…Animateur, regio-coördinator, chef animatie, fotograaf, trainer, oh en editor..en….
Je snapt het al.. wanneer mij gevraagd wordt wat voor werk ik eigenlijk doe kan ik dit moeilijk beantwoorden. Hoe is deze rollercoaster ride eigenlijk begonnen?

Sollicitatie

Al drie jaar ben ik aan dit bedrijf verbonden.

Als “broekie” van slechts *ahum* 21 jaar oud , besloot ik in mijn eerste jaar van docent Frans om van de zomer aan mijn spreekvaardigheid te gaan sleutelen door werkzaam te zijn in Frankrijk. Ik kwam namelijk bij Team4Animation terecht. Vanaf het moment van solliciteren is er een balletje gaan rollen die tot de dag van vandaag niet meer op is gehouden.

Met schijnbaar een leren pilotenjack (Yvette heeft een geheugen als een mammoet) kwam ik op sollicitatie bij Yvette en Richard.  Inderdaad, de grote man zelf deed toen nog gewoon de sollicitaties! Na een leuk gesprek kreeg ik niet veel later die week te horen dat ik was aangenomen en bij deze was uitgenodigd voor een trainingsweekend.  Wat moest ik hier van verwachten? Ik ben docent op een middelbare school, maar nu die kleine kinderen? En een echte danser was ik ook niet echt.. ik sprak een goed woordje Frans en maakte veel grapjes, dat waren meer mijn dingen.

Training

Maar gelukkig! Tijdens dit trainingsweekend  uiteindelijk de tijd van mijn leven gehad, nieuwe vrienden gemaakt en vooral erg veel geleerd. (Dat dansen is uiteindelijk ook goed gekomen. Ik zeg een Tunak Tun?)

Het feit dat wij toen elke dag om 7 uur op moesten om vervolgens door weilanden hard te lopen, wordt nu heel slim verzwegen. (Later als collega heeft de grote bedenker Jeroen dit natuurlijk wel veel te horen gekregen ;-))

Trainingen geven bij dit bedrijf is een van de leukste dingen die er is. Je maakt, samen met ± 50 animateurs in spé, in 4 dagen tijd, enorm veel lol en je leert ze ook nog eens heel veel bij! En dat dan ook nog eens 3 keer per jaar. Ik kan ergere dingen bedenken 🙂

Zomer 2012 / Reünie

Die zomer een top seizoen van twee maanden gedraaid op een camping in de Ardèche samen met een collega die uiteindelijk ook een vriendin voor het leven is geworden. Ervaringen erbij die je nooit meer zal vergeten. Vervolgens kwam de twijfel, zal ik dit volgend jaar weer doen? Tijdens de reünie van 2012 kwam ik in gesprek met onder andere Richard over het feit dat regiorijden mij erg interessant leek. Door middel van puppyogen opzetten maar natuurlijk vooral ook een goede motivatiebrief en reputatie van afgelopen zomer, is dit dan ook goedgekeurd en kon mij volgende avontuur beginnen!

2013

Vanaf begin 2013 werd ik geridderd tot trainer en cameraman/editor/fotograaf. Vervolgens belandde ik die zomer ook in de auto als regiocoördinator en heb samen met een collega in 3 weken tijd zo’n 5,000 kilometer versleten. Na deze drie weken kwam ik als invaller op camping La Guyonnière terecht waar ik tot eind van het seizoen mensen mocht vermaken. Ook dit was geweldig en vond de camping alleen maar super.

2014

In januari 2014 was Team4Animation zo gek geworden dat ze mij op contract wilde hebben. Na ook in 2014 weer de trainingen gegeven te hebben, promotievideo’s en foto’s te hebben gemaakt en ook opfriscursussen Frans te hebben gegeven, kreeg ik uiteindelijk de eer om chef animatie te worden op mijn invalcamping, La Guyonnière, om daar samen met nog 6 animateurs de boel eens flink op stelten te zetten!  Zo gezegd zo gedaan. 10 weken lang heb ik hier samen met mijn enthousiaste team een paar duizend mensen vermaakt, met veel blije gezichten als gevolg.

Au revoir?

En toen zaten we alweer in december 2014. Het nieuwe jaar is in zicht maar voor mij komt er binnenkort helaas een “soort van” einde aan dit mooie verhaal bij dit mooie bedrijf. Vanwege school en de voorbereidingen van een vervolgopleiding ben ik genoodzaakt om mijn focus hier vol op te leggen en moet dan ook met pijn in het zomerhart afscheid nemen van dit bedrijf en haar medewerkers.

Ahh Thieme, ga je echt weg? Ja en nee. Er is een vrij grote kans aanwezig dat ik binnenkort nog ergens op duik. Waar en wanneer dat weten we nog niet. Maar dat ik nog ergens bij ben, dat is een ding dat zeker is. It ain’t over ‘till the fat lady sings!

Ik heb hier werkelijk elke dag met veel plezier gewerkt en daarbij ook een berg levenservaring opgebouwd op vele verschillende vlakken. Ik heb Team4Animation in drie jaar steeds groter en professioneler zien worden en ben dan ook erg trots dat ik daar een deel van heb mogen uitmaken. Ik kan oprecht zeggen dat ik een ander persoon ben geworden door alles wat ik heb meegemaakt. Veel mooie momenten om op terug te kijken, nieuwe vrienden voor het leven gemaakt en een flinke zak aan ervaring die niemand mij meer kan afnemen.

Team4Animation/collega’s en animateurs:

Vrienden:

Bedankt voor deze bijzonder mooie tijd en wie weet tot snel.. 🙂

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!