Wil jij deze zomer als Flex Topper naar Frankrijk meld je snel aan want vol = vol! Solliciteer snel of doe de test om erachter te komen of animatiewerk in het buitenland écht iets voor jou is.

De chef van het animatieteam

De chef van het animatieteam

3 minuten
20-03-2019
TOP Animation

Als je ervaring hebt met animatiewerk en Team4Animation potentie in je ziet, kan het zijn dat je chef wordt van het animatieteam op een camping. Hartstikke tof en leerzaam! Maar ook een grote verantwoordelijkheid… In deze blog vertel ik je over de belangrijkste dingen die je van ‘cheffen’ moet weten.

Aansturen

Als chef zul je ervoor moeten zorgen dat iedereen gemotiveerd en enthousiast is om te werken. Je zult mensen moeten aanspreken als ze een keer iets minder hun werk doen of zich niet aan afspraken houden. Mijn tip is om iedere week een teamoverleg te houden om het programma en de planning van de week erna te bespreken en iedereen inbreng te vragen over dingen die goed gingen of juist verbeterd kunnen worden.

Planning en/of programma maken

Waarschijnlijk ben je als leidinggevende verantwoordelijk voor het opstellen van het programma. Gelukkig krijg je hier genoeg richtlijnen voor vanuit Team4Animation en/of de camping.

Aan het begin van je avontuur, check je eerst even bij iedereen wat zijn/haar interesses zijn. De een houdt meer van sportactiviteiten organiseren, dan iedere dag de miniclub doen. Natuurlijk moet iedereen wel eens iets doen, wat hij of zij minder leuk vindt maar deze informatie kan je wel helpen om de planning te maken en iedereen enthousiast te houden. Zorg ervoor dat iedereen evenveel uurtjes moet werken en voorbereiden en hou rekening met de afspraken die met de camping zijn gemaakt over vrije dagen.

Aanspreekpunt campingbaas

Als chef van het animatieteam, zul je het aanspreekpunt van de campingbaas zijn. Zorg ervoor dat de campingbaas je iedere dag even ziet door ze te begroeten, als hij of zij iets te zeggen heeft, zal hij dat dan meestal meteen doen. Ik adviseer je verder om regelmatig even te checken of hij/zij tevreden is en nog ideeën heeft. Voor een Franse campingbaas is het erg belangrijk dat hij/zij het gevoel heeft enige inspraak te hebben omdat hiërarchie hoog in het vaandel staan bij de Fransen. Laat bijvoorbeeld iedere week het programma controleren, zo heb je meteen even een momentje om elkaar bij te praten.

Gezelligheid binnen team

Het belangrijkste is dat je als je chef niet boven je team gaat staan, maar juist samen en in overleg met je collega’s de animatie doet. Natuurlijk moet je af en toe iemand aanspreken op zijn/haar gedrag of heeft iemand extra motivatie nodig. Maar uiteindelijk ben je z’n allen een team en moet je samen het programma neerzetten. Zorg dus voor een goede sfeer binnen het team door bijvoorbeeld samen te gaan eten/en of drankjes te doen. De interactie tussen collega’s zullen de campinggasten ook opmerken. Gaat iedereen fijn met elkaar om? Dan zullen de campinggasten ook een fijnere ervaring hebben.

Conclusie van het verhaal: je staat er niet alleen voor en je gaat er met z’n allen voor zorgen dat iedere gast een onvergetelijke vakantie heeft!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!