Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Cultuurverschillen

Cultuurverschillen

3 minuten
01-01-2018
TOP Animation

Daar sta je dan… opeens op een camping in Frankrijk. Andere taal, andere gewoonten, andere gebruiken, een hele andere cultuur. Hoe ga je daarmee om?! Dat gaat niet zonder horten of stoten. Ik heb dan ook heel wat blunders gemaakt deze zomer.

Meningsverschillen 

Ik gaf op de camping twee keer in de week aquagym. Iedereen was altijd vol enthousiasme over de lessen! Totdat ik een keertje iets te enthousiast in de miniclub had geroepen: ‘KOM ALLEMAAL AQUAGYMMEN STRAKS!!’.  Daar stonden dan 15 kinderen en 5 volwassenen. Nederlanders zouden misschien denken, ach.. het is nou eenmaal een kindercamping. Maar toen er na de aquagym een Française naar me toe kwam, was het iets minder gezellig. Ze vertelde dat ze het allemaal toch echt niet zo ‘agréable’ vond. Blijkbaar zijn de Fransen wel gesteld op een rustig en overzichtelijk verloop van de aquagymles. Oeps….

Beginnersfouten

Die heb ik deze zomer heel veel gemaakt! Om maar te beginnen met het vragen naar de tijd. ‘Monsieur, quel est le temps’? De meneer keek me een beetje verwonderd aan. Bleek later dat ik had gevraagd naar wat het weer vandaag was. Terwijl ikzelf stond te aqua gymmen onder een strakblauwe lucht. Verder vroeg er een keer iemand aan mij waar ik vandaan kwam. Vol trots vertelde ik dat ik uit Néerlandais kwam. Een beetje verbouwereerd keek de jongen me aan. Hij begreep er niets van. Hij zei ‘je komt uit Ierland, maar je woont vlakbij Amsterdam?’ Bleek dat Ierland in het Frans ‘Irlande’ is. Dat lijkt verdomt veel (met een beetje een beroerde uitspraak)  op Néerlandais’. Daarnaast is het ‘Je suis Néerlandaise’ en ‘J’habite à Hollande’. Tja.. dat zijn van die beginnersfouten, die maak je één keer en daarna nooit meer!

Verschillen

Er zijn sowieso onwijs veel verschillen qua cultuur tussen Nederlanders en Fransen. Nederlanders willen alles snel doen, hup hup hup en klaar. Terwijl Fransen alles eerst eens even rustig gaan bekijken, er nog even over na gaan denken en dan pas actie gaan ondernemen. Dat botste soms nog wel eens. Maar gelukkig heb ik deze zomer niet al te veel culturele blunders gemaakt. De campingbazen waren namelijk onwijs lief en dachten heel erg met ons mee. Wij probeerden ons aan te passen aan hen, maar zij ook aan ons. Dat is best uniek voor een camping in Frankrijk! Ik denk dat ik dus erg veel mazzel heb gehad!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!