Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Cultuur struggles: muffins als ontbijt

Cultuur struggles: muffins als ontbijt

3 minuten
12-08-2016
Mare van den Berg

Hoi iedereen,

Toch iets sneller dan ik zelf had verwacht schrijf ik weer een blog. Deze blog gaat over mijn eigenwijsheid en de cultuurverschillen hier.. Naja ik weet niet zeker of het cultuurverschillen zijn of dat ik gewoon geen 2 keer na denk maar ja let’s go!

cgji1

Het verlies van de plastic tas, meel en zout

Het begon als vrij snel aan het begin van het seizoen met mijn Franse miniclub collega. Er was een mierennest in de miniclub dus ja ik denk: opruimen die handel. Nadat ik alles had weggespoeld en opgeruimd komt mijn collega eraan.
‘Mare hebben de kinderen dit gedaan!?’
‘Nee, dat heb ik gedaan’ zeg ik met mijn trotse gezicht wachtende op een ‘dankjewel’.
Maar nee hoor die dankjewel word meer een: NEEEEEEEE waar heb je het zout gelaten, het meel en de plastic tas?
‘Die zaten onder de mieren en heb ik in de prullenbak gegooid?’
Na een woord wisseling over meel, zout en een plastic tas was ik er al wel achter dat wij Nederlanders misschien iets korter door de bocht zijn.

Ook wil ik even zeggen dat ik de reacties van mijn Franse collega soms erg grappig vind want we praten over wat zout, meel en een plastic tas maar het lijkt er meer op alsof ik met een paard door de miniclub rondjes aan rijden ben.

raar

Opruimen van de miniclub geen goede resultaten

Paar weken later een gloednieuwe situatie en dit typeert de cultuurverschillen maar weer eens lekker.
Ik was in de miniclub en zag wat troep liggen op de koelkast dus ik ging het opruimen. Ook lag er een aangebroken muffin waarbij ik dacht dat het een oude muffin was… Want wie eet er nou muffins in de ochtend?

Maar nee hoor… Direct nadat ik alles had opgeruimd + de muffin komt mijn collega naar mij toe.
‘Mare heb jij alles wat op de koelkast lag opgeruimd?’
Met mijn nuchtere ochtendstem komt er een simpele ‘ja’ uit.
En daar gaan we weer… 3…2…1…: NEEEEEEE DAT WAS MIJN MUFFIN!

Denkend op dat moment: oh dus blijkbaar eten ze hier in Frankrijk muffins als ontbijt.

Nadat ik sorry had gezegd en hem een nieuwe muffin had beloofd. Heb ik mijzelf ook maar beloofd niet meer te gaan opruimen want dat komt niet goed.

Ondanks dat ik soms best eigenwijs ben om me aan te passen aan de cultuurverschillen hier. Vind ik muffins eten in de ochtend, chips eten in de middag en appelmoes eten als toetje geen probleem.

Liefs, Mare

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!