Cultuur struggles: muffins als ontbijt

Cultuur struggles: muffins als ontbijt

3 Minuten
12 Aug 2016

Hoi iedereen,

Toch iets sneller dan ik zelf had verwacht schrijf ik weer een blog. Deze blog gaat over mijn eigenwijsheid en de cultuurverschillen hier.. Naja ik weet niet zeker of het cultuurverschillen zijn of dat ik gewoon geen 2 keer na denk maar ja let’s go!

cgji1

Het verlies van de plastic tas, meel en zout

Het begon als vrij snel aan het begin van het seizoen met mijn Franse miniclub collega. Er was een mierennest in de miniclub dus ja ik denk: opruimen die handel. Nadat ik alles had weggespoeld en opgeruimd komt mijn collega eraan.
‘Mare hebben de kinderen dit gedaan!?’
‘Nee, dat heb ik gedaan’ zeg ik met mijn trotse gezicht wachtende op een ‘dankjewel’.
Maar nee hoor die dankjewel word meer een: NEEEEEEEE waar heb je het zout gelaten, het meel en de plastic tas?
‘Die zaten onder de mieren en heb ik in de prullenbak gegooid?’
Na een woord wisseling over meel, zout en een plastic tas was ik er al wel achter dat wij Nederlanders misschien iets korter door de bocht zijn.

Ook wil ik even zeggen dat ik de reacties van mijn Franse collega soms erg grappig vind want we praten over wat zout, meel en een plastic tas maar het lijkt er meer op alsof ik met een paard door de miniclub rondjes aan rijden ben.

raar

Opruimen van de miniclub geen goede resultaten

Paar weken later een gloednieuwe situatie en dit typeert de cultuurverschillen maar weer eens lekker.
Ik was in de miniclub en zag wat troep liggen op de koelkast dus ik ging het opruimen. Ook lag er een aangebroken muffin waarbij ik dacht dat het een oude muffin was… Want wie eet er nou muffins in de ochtend?

Maar nee hoor… Direct nadat ik alles had opgeruimd + de muffin komt mijn collega naar mij toe.
‘Mare heb jij alles wat op de koelkast lag opgeruimd?’
Met mijn nuchtere ochtendstem komt er een simpele ‘ja’ uit.
En daar gaan we weer… 3…2…1…: NEEEEEEE DAT WAS MIJN MUFFIN!

Denkend op dat moment: oh dus blijkbaar eten ze hier in Frankrijk muffins als ontbijt.

Nadat ik sorry had gezegd en hem een nieuwe muffin had beloofd. Heb ik mijzelf ook maar beloofd niet meer te gaan opruimen want dat komt niet goed.

Ondanks dat ik soms best eigenwijs ben om me aan te passen aan de cultuurverschillen hier. Vind ik muffins eten in de ochtend, chips eten in de middag en appelmoes eten als toetje geen probleem.

Liefs, Mare

Over de blogger
Mare van den Berg
Mare van den Berg

Hoi iedereen! Ik ben Margriet en ik kom uit Holten. In de zomer van 2015 ben ik aan de slag gegaan in Italië en afgelopen zomer startte ik met een nieuw avontuur... een zomer lang in Frankrijk!

alle blogs van Mare
Vacature bij deze blog
Kort maar krachtig aan de slag als entertainer!

Kort maar krachtig aan de slag als entertainer!

Land
Frankrijk
Salaris
€1150
Periode
Zomer 2022