Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Buiten was het ijzig koud, maar binnen was het een warm bad van gezelligheid

Buiten was het ijzig koud, maar binnen was het een warm bad van gezelligheid

5 minuten
29-03-2018
Debby Vergoossen

Als iemand van buitenaf de boerderij op was gelopen tijdens het trainingsweekend, was zijn of haar mond opengevallen.  Schreeuwend als kleine kinderen dansen een aantal jongvolwassenen rond een kringetje van stoelen. Vijf minuten later zwaaien ze met hun armen op de maat van een vrolijk nummer en slaan ze in de lucht alsof ze professionele drummers zijn. Als een sekte reageren ze op uitspraken die worden gezegd door de trainers: AMI DI JOUR! BOUNJOUR! 300% GEVEN! 100% KRIJGEN!
Val binnen in een warm bad: welkom op het trainingsweekend van Team4Animation!

Wat eraan voorafging


Voordat het trainingsweekend begon, had ik al veel vlogs en blogs bekeken. Ik wist dus al wel dat het het weekend van mijn leven zou worden, als ik alle uitspraken moest geloven. Ik geloofde dit echter niet helemaal. In mijn studievereniging was ik al eerder op kamp geweest en niks zou kunnen tippen aan dat weekend.
Toch had ik er onwijs veel zin in, want ik ging echter doen wat ik het liefste doe: dansen, nieuwe mensen leren kennen en heel erg veel lachen!

Familie


De woorden: “niks zou kunnen tippen aan dat weekend” nam ik heel snel terug. In de trein werden alle animateurs en animatrices in spé als een magneet naar elkaar toegetrokken. Hier hadden we al de leukste gesprekken over wat onze invulling was voor aankomende zomer. Op de boerderij zelf werden deze gesprekken alleen maar dieper en na drie uur voelde het al alsof ik deze mensen jaren kende. Een kamp met in de dertig broers en zusjes: dat wil toch iedereen?

Een dag uit het trainingskamp


Elke ochtend lag meteen rechtop in bed met hartkloppingen, maar ik was wel meteen wakker! Iedere ochtend zul je sowieso ‘kusjesdag’ of ‘tienduizend luchtballonnen’ horen. Na een paar boterhammetjes met kaas of kipfilet is het tijd om de minidisco te dansen. Na de geweldig, leuke minidisco is het tijd om als echte animator activiteiten te plannen. Je zal met je groepje bij elkaar gaan zitten om te bespreken wat jullie allemaal gaan organiseren. Hier komt alles bij kijken wat er op een camping ook bij zal komen kijken: taakverdeling, promotie maken voor je activiteit, voorbereidingen qua welkomstpraatje en ga zo maar even verder.

Na deze voorbereidingen zullen de activiteiten worden uitgevoerd. De ene keer zal jij met je groepje de kinderen zijn en de andere keer zijn jullie het animatieteam. Als animatieteam zal je echt op de proef worden gesteld: zo gaan er ‘kinderen’ weglopen of iemand zal door zijn/haar enkel gaan om te testen hoe jij er op zou reageren als animator.

De avond


Na een dag bomvol activiteiten, sport en spellen is het tijd om met je laatste energie dansend op te maken. Je moet het zien als uitgaan in animatiestijl: mensen staan op het podium en doen dansjes en jij danst lekker met hen mee. De avonden zijn echt heel erg gezellig. Na een lange, vermoeiende, maar toch enorm gezellige dag is het tijd om lekker naar bedje te gaan (of niet). Een avond ben ik met een paar anderen tot laat op gebleven, omdat we maar geen genoeg konden krijgen van het dansen en kletsen. Mark my words: je maakt vrienden voor het leven.

Laatste dag


De laatste dag hebben we de boerderij weer helemaal netjes gemaakt en na nog wat laatste minidiscodansjes was het toch echt tijd om de koffers te pakken en uit dit droomwereldje te stappen. Als een schildknaap die met zijn zwaard geslagen wordt tot ridder, werden wij door middel van de blauwe sweater geslagen tot échte animatoren en animatrices (niet letterlijk natuurlijk, maar zo voelde het). Het was prachtig om te zien hoe iedereen deze sweater met trots droeg: je zag de smiles van oor tot oor.Gelukkig kon ik met wat andere mensen uit onze groep naar Amsterdam reizen en uiteraard werden op het station medereizigers geëntertaind met onze dansjes: we zijn tot slotte animatoren en dat wilde we maar al te graag laten zien.

The days after


Heel eerlijk: bij thuiskomst heb ik toch wat traantjes gelaten. Puur om het feit dat ik het zo bijzonder vond dat een groep die elkaar vier dagen kent zo close kan worden. Iedereen was voor de volle 100% zichzelf en dit raakte me. Op de maandag was het voor mij weer tijd voor colleges en wat heb ik moeten wennen! Ik voelde me ontzettend gedesoriënteerd in deze ‘normale’ wereld waarin niemand danst en zingt. Op mijn oortjes stonden natuurlijk de minidisco liedjes en in de bus deed ik dan ook wel stiekem de dansjes in mezelf, aangezien ik het gewoon niet kon laten om stil te zitten. Ik voel me nu letterlijk een animatrice in vlees en bloed en ik kan niet wachten op de zomer!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!