Ga jij het animatie avontuur aan in 2024? Solliciteer dan nu!

Tips & Tricks bij een cultuurshock

Tips & Tricks bij een cultuurshock

2 minuten
12-04-2019
Myrthe Frauenfelder

Een nieuw land, nieuwe mensen, een nieuwe taal… Dit kan best wel wat aanpassing en gewenning van iemand vragen. Ga jij binnenkort naar Frankrijk (of een ander tof land)? Lees dan snel deze blog waarin je vertel over tips&tricks die te maken hebben met een ‘cultuurshock’.


Tip 1

Als je in een ander land komt, zal je je moeten aanpassen aan de cultuur die daar heerst. Je zult hier een open instelling voor moeten hebben en bereid moeten zijn om je aan te passen. Als je weet dat dingen anders gaan dan dat je gewend bent, zal de cultuurshock ook minder heftig zijn. Mijn eerste tip is dan ook: heb weinig tot geen verwachtingen. Natuurlijk lees je je in over Frankrijk en hoe mensen daar met elkaar omgaan maar in ieder gebied en op iedere camping kan dit weer anders zijn dus laat het gewoon gebeuren. Anders gezegd: ga uit van de ergste Franse mentaliteit die je kan verzinnen en het zal allemaal wel meevallen.


Tip 2

Kijk af bij andere mensen en durf te vragen. Zeker in het begin is het aftasten en aanvoelen wat de gewoontes zijn, kijk hoe je collega’s doen en je zult snel leren. Geven zij elkaar iedere ochtend twee kussen? Dan doe jij dat ook! Mocht je soms niet helemaal weten hoe iets gaat, vraag het gewoon! Liever dat je het een keer teveel vraagt, dan dat je iets verkeerds doet toch?


Tricks

Geef jezelf wat tijd om te wennen. Zo is het niet voor niets dat er wordt aangeraden om een paar dagen eerder naar de camping te gaan dan dat je moet werken. Op deze manier zie je vast hoe het er op een camping aan toe gaat en heb je tijd om wat uit te rusten van een vermoeiende reis.

Last but not least: ontdek de verschillen en leer ervan. Aan het einde van je avontuur heb je een paar weken in een ander land gewoond. Er zullen je genoeg dingen opvallen die anders zijn en gaan dan in Nederland. Denk er eens over na, geef het een plekje en je zult jezelf weer een stukje meer ontwikkelen.

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!