Bier, pizza’s en een nieuwe site

Bier, pizza’s en een nieuwe site

3 Minuten
27 Oct 2015

Hij was nog best nieuw, de ‘oude’. Vorig jaar gemaakt. Hij was alleen übertraag en net niet ‘mobile-friendly’ genoeg. Gevolg: een miljoenmiljard bezoekers op een smartphone, maar niemand solliciteerde. Tijd voor iets nieuws dus.

Voor een nieuwe site ga je wekenlang vergaderen, een designer in de arm nemen, een sitebouwer inhuren, nog meer vergaderen, koers bepalen, ontwikkelen. Dan: bouwen, bijschaven, opnieuw bouwen, weer bijschaven… Duurt wel even.

Wij hebben een iets onconventionelere aanpak: Volgende week een nieuwe site! Wat hebben we nodig? Een goed voorbeeld, 8 pizza’s, één krat bier, 3 flessen versgeperste lekkernijen en een paar boterhammen. Zo verzamelden Mitchel, Jeroen en ik ons vorige week om 10 uur ‘s ochtends bij mij thuis: hét vaste honk om nieuwe websites uit de grond te stampen.

Opstarten gaat traag: wat gaan we eigenlijk doen? Werkt dit wel? Is die kleur blauw niet mooier dan deze? Dat lettertype lijkt net Comic Sans. Na drie uur klooien kunnen we echt beginnen. Jeroen is onze tech-head en is lekker aan de slag met DNS-en, HTTPS-en en YMCA-en. Mitchel, foto- en videokoning, is zoet met het bijwerken, uploaden en plaatsen van honderden foto’s (ook alle blogs moesten overgezet worden, inclusief foto’s), en ik mag met teksten bezig gaan. Samen schroeven we aan de lay-out van de hele site.

site maken bij Bart thuis

Half 3 ’s nachts, kijk ze eens ploeteren.

Voor je het weet is het 4 uur: tijd voor bier en de eerste pizza’s. De site lijkt nog nergens op. Nog meer pizza’s, nog meer bier. Middernacht. Het begint ergens op te lijken. Wij beginnen op lijken te lijken (Ik iets meer dan Mitchel en Jeroen, natuurlijk. Toch wat meer op leeftijd…).

Allemaal toffe ideeën krijgen vorm. Een nieuwe manier van solliciteren: geen lang formulier meer, maar een contactformulier. Gaan we telefonisch intaken. Misschien zelfs de hele selectieprocedure online doen, in plaats van naar Alkmaar reizen? We zijn er mee bezig.

Zo bedenken we telkens iets nieuws. Doen we de opfriscursus Frans nog wel in de goede vorm? Er zijn zó veel (gratis) online tools en apps om een taal te leren, dat kunnen wij ook. Waarom willen we zelf het animatiehandboek schrijven, terwijl er honderden animateurs hier graag bij willen helpen?

Zo modderen we lekker door hier. Kortom: heb je een goed idee (of vind je de site helemaal shit): laat je horen! Zo lopen we altijd weer een beetje voor op de rest.

Over de blogger
Bart Schuurman
Bart Schuurman

Ik ben Bart, bezig met de werving bij Team4Animation en projectmanager voor Team4Events. Op dit blog houd ik je op de hoogte waar ik mee bezig ben. We zien elkaar snel!

alle blogs van Bart
Vacature bij deze blog
Avontuurlijk animatiewerk

Avontuurlijk animatiewerk

Land
Frankrijk
Salaris
€1150
Periode
Zomer 2022