Assurancetourix: de reisverzekering

Assurancetourix: de reisverzekering

2 Minuten
07 Jan 2016

Bij mijn ouders is laatst ingebroken. Slot uit de deur, één grote bende in huis. De buit: 3 euro (of, zoals mijn vader zou zeggen: ‘dat is omgerekend ruim 6,50 gulden!’). Dan denk ik: gelukkig zijn ze verzekerd. Koop je toch mooi 6 Chicken McNuggets en een Hamburger voor.

Als je straks richting Frankrijk of Italië gaat is het ook niet onverstandig om rekening te houden met onverwachte dingen. Één van de voordelen van werken via Team4Animation is dat je zorgverzekering gewoon geldig blijft, omdat we een Nederlandse werkgever zijn. Daar hoef je dus niks aan te doen (vraag wel even een EHIC-kaart aan, gratis en voor niks). Een reisverzekering is echter geen overbodige luxe.VETHUIZEN-WINDHOOS-RAVAGE

Leg je telefoon niet in deze caravan

Leg je telefoon niet in deze caravan, hij kan nat worden

Een reisverzekering dekt bijvoorbeeld (deels) de schade als je laptop of telefoon ‘verdwijnt’, in het water valt of als je medische kosten hebt die niet gedekt worden door je zorgverzekering. De meeste mensen hebben wel een doorlopende reisverzekering, misschien via je ouders, maar die geldt vaak niet als je in het buitenland gaat werken en/of langer dan een x aantal dagen in het buitenland bent. Sommige verzekeraars proberen je dan een zakelijke reisverzekering aan te smeren, waarbij je meteen de hoofdprijs mag betalen. Been there.

Sinds vorig jaar raden we aan om een tijdelijk-in-het-buitenland-verzekering van OOM verzekeringen af te sluiten. Die vind je hierrrr. Gewoon een prima verzekering voor een goeie prijs, je betaalt hier ongeveer 8 euro per maand en je kunt ‘m per maand afsluiten.

Let wel op, de reisverzekering dekt niet als je bijvoorbeeld deelneemt aan een terreuractie, kaping, opstand of staking. Vooral voor die laatste (staking) is de verleiding natuurlijk groot als je in Frankrijk werkt, aangezien het daar deel uitmaakt van de cultuur. Toch maar niet doen dus, en gewoon doorwerken. Verder moet je er op letten dat je vaak wel een eigen risico hebt van 125 euro. Dat heeft dus geen zin voor een zonnebril, maar wel voor je laptop.

Zo’n reisverzekering is niet verplicht, maar kan dus wel handig zijn. Verder is je zorgverzekering dus altijd voldoende en hoef je daar niets bijzonders voor te regelen, behalve dat EHIC-pasje. Vragen? We horen het graag!

 

 

Over de blogger
Renee de Bruyn
Renee de Bruyn

Salut, ik ben Renee! Na meerdere zomers op campings te hebben gestaan, ben ik nu vooral bezig met recruitment op kantoor!

alle blogs van Renee
Vacature bij deze blog
Knallende animatie met Lenny de Vos

Knallende animatie met Lenny de Vos

Land
Frankrijk
Salaris
€1100
Periode
Zomer 2019