Animatiewerk: leuk én leerzaam

Animatiewerk: leuk én leerzaam

2 Minuten
19 May 2019

Drie keer heb ik op drie verschillende campings gewerkt waarvan twee Franse en een Nederlandse. Iedere keer kwamen er steeds belangrijke aspecten naar voren waar ik beter in ben geworden door als animatrice te werken. De volgende eigenschappen komen nog steeds regelmatig terug in mijn dagelijks leven. Persoonlijke ontwikkeling komt dus ook kijken bij animatiewerk. Heel handig!!


Flexibiliteit

Je hebt geen vaste werkdagen van 9 tot 5 en iedere dag ziet er weer anders uit. Daarom vraagt animatiewerk van je om flexibel te zijn. Je kunt alles nog zo goed plannen maar er kan van alles tussen komen. Hierdoor zul je je vaak moeten aanpassen aan de situatie.


Accepteren en anticiperen

Deze eigenschappen vallen een beetje samen met flexibiliteit. Er zijn nou eenmaal dingen waar je helemaal niks aan kan veranderen. Als voorbeeld noem ik het weer: je hebt een speurtocht georganiseerd en het komt met bakken uit de hemel, helaas kan jij er niet voor zorgen dat het stopt met regenen. Je zult de weersomstandigheden moeten accepteren en een vervangende activiteit moeten gaan verzinnen. Ja, dit is echt gebeurd… Heel frustrerend natuurlijk… Alleen je zult wel moeten. Ik merk dat ik bepaalde situaties in het dagelijks leven nu ook beter kan accepteren en hierop kan anticiperen.


Verantwoordelijkheid

Soms krijg je een grote verantwoordelijkheid van de campingeigenaar en soms moet je die verantwoordelijkheid ook nemen. Het animatieprogramma is in jouw handen en de campingeigenaren rekenen op je. Ik ervoer dit soms als een zware taak, je hebt de verplichting om ervoor te zorgen dat de animatie goed loopt. Voordeel is dat je deze eigenschap goed kunt ontwikkelen en kan toepassen buiten animatiewerk om.

Wat met alles hierboven samen hangt is een stukje zelfstandigheid. Je wordt tijdens animatiewerk heel erg onafhankelijkheid. Ik weet zeker dat deze kwaliteiten, die ik heb ontwikkeld tijdens animatiewerk, goed van pas kunnen komen in mijn carrièreloopbaan. Inmiddels ben ik voorzitter van een studentenorganisatie waar veel van deze aspecten bij komen kijken. Animatiewerk is dus niet alleen maar ontzettend leuk, het is ook nog eens hartstikke leerzaam!

Over de blogger
Myrthe Frauenfelder
Myrthe Frauenfelder

In de zomer van 2017 heb ik 7 weken gewerkt als miniclubanimatrice op camping La Paille Basse vlakbij de Dordogne. Ook danste ik iedere avond de minidisco als een clowntje :). Vorig jaar kon ik op Lenny camping Le Coin Tranquille mijn energie kwijt waar ik het hele animatieprogramma mocht doen. Mijn zomers waren top en ik hoop dat ik jullie kan overhalen om ook een zomer (of meer!! ja ja ja) te werken voor Team4Animation.

alle blogs van Myrthe
Vacature bij deze blog
Kinderentertainer in een klein team in Frankrijk

Kinderentertainer in een klein team in Frankrijk

Land
Frankrijk
Salaris
€1150
Periode
Zomer 2022