Ga jij het animatie avontuur aan in 2024? Solliciteer dan nu!

Animatiewerk: leuk én leerzaam

Animatiewerk: leuk én leerzaam

2 minuten
19-05-2019
Myrthe Frauenfelder

Drie keer heb ik op drie verschillende campings gewerkt waarvan twee Franse en een Nederlandse. Iedere keer kwamen er steeds belangrijke aspecten naar voren waar ik beter in ben geworden door als animatrice te werken. De volgende eigenschappen komen nog steeds regelmatig terug in mijn dagelijks leven. Persoonlijke ontwikkeling komt dus ook kijken bij animatiewerk. Heel handig!!


Flexibiliteit

Je hebt geen vaste werkdagen van 9 tot 5 en iedere dag ziet er weer anders uit. Daarom vraagt animatiewerk van je om flexibel te zijn. Je kunt alles nog zo goed plannen maar er kan van alles tussen komen. Hierdoor zul je je vaak moeten aanpassen aan de situatie.


Accepteren en anticiperen

Deze eigenschappen vallen een beetje samen met flexibiliteit. Er zijn nou eenmaal dingen waar je helemaal niks aan kan veranderen. Als voorbeeld noem ik het weer: je hebt een speurtocht georganiseerd en het komt met bakken uit de hemel, helaas kan jij er niet voor zorgen dat het stopt met regenen. Je zult de weersomstandigheden moeten accepteren en een vervangende activiteit moeten gaan verzinnen. Ja, dit is echt gebeurd… Heel frustrerend natuurlijk… Alleen je zult wel moeten. Ik merk dat ik bepaalde situaties in het dagelijks leven nu ook beter kan accepteren en hierop kan anticiperen.


Verantwoordelijkheid

Soms krijg je een grote verantwoordelijkheid van de campingeigenaar en soms moet je die verantwoordelijkheid ook nemen. Het animatieprogramma is in jouw handen en de campingeigenaren rekenen op je. Ik ervoer dit soms als een zware taak, je hebt de verplichting om ervoor te zorgen dat de animatie goed loopt. Voordeel is dat je deze eigenschap goed kunt ontwikkelen en kan toepassen buiten animatiewerk om.

Wat met alles hierboven samen hangt is een stukje zelfstandigheid. Je wordt tijdens animatiewerk heel erg onafhankelijkheid. Ik weet zeker dat deze kwaliteiten, die ik heb ontwikkeld tijdens animatiewerk, goed van pas kunnen komen in mijn carrièreloopbaan. Inmiddels ben ik voorzitter van een studentenorganisatie waar veel van deze aspecten bij komen kijken. Animatiewerk is dus niet alleen maar ontzettend leuk, het is ook nog eens hartstikke leerzaam!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!