Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Alweer bijna op de helft!

Alweer bijna op de helft!

10 minuten
18-08-2019
TOP Animation

Toen waren we alweer bijna op de helft! De tijd gaat zo ontzettend snel hier. We hebben weer ontzettend veel leuke dingen gedaan, dus hierbij even een overzichtje:


Maandag 29 juli:

In de miniclub hebben we een spin geknutseld. De kinderen moesten hun hand omtrekken en deze uitknippen, vervolgens op elkaar plakken en de spin versieren.

In de middag hadden we een pingpongtoernooi. Er kwamen best veel kinderen op af, dus we deden wedstrijdjes van 5 minuten op twee tafels tegelijk. Toen iedereen was geweest, speelden we de winnaars tegen de winnaars en de verliezers tegen de verliezers. Na 1,5 uur was iedereen wel zo'n beetje uitgespeeld en kwam een goede vriend van mij (Jurgen) en een vriend van hem (Sietse) uit Nederland op visite. We zijn gelijk boodschappen gaan doen en toen we terugkwamen was het al meteen tijd voor aquagym, minidisco en Lennytour. De Lennytour was erg leuk, want Jurgen reed het golfkarretje en we probeerden op een gegeven moment de kinderen een beetje af te schudden omdat ze ons maar bleven achtervolgen en Lenny niet kon gaan slapen.

Na de Lennytour zijn we naar Rennes gereden en hebben we daar gezellig gegeten met zijn vieren. We vonden een lekker burgerrestaurant waar ze ook cocktails hadden:) We hebben heerlijk gegeten. We lagen wel vrij laat op bed, omdat we best laat gegeten hadden (pas rond half 10) en daarom ook laat terug waren en nog een beetje hadden nageborreld.Dinsdag 30 juli:

We waren best moe vandaag, doordat we gister wat later naar bed gegaan zijn, maar dat mocht de pret niet bederven. Tijdens de miniclub hebben we lampionnen gemaakt voor de lampionnenoptocht die we die avond zouden hebben. De kinderen kregen de onderkant van een plastic fles en die mochten de kinderen beschilderen of beplakken.

In de middag speelden we een spelletje Weerwolven, wat weer druk bezocht, en daarom een groot succes was.

In de avond hadden we aquagym en minidisco en in de avond hadden we een lampionnenoptocht. Er kwamen ontzettend veel kinderen en ouders met ons meelopen, ook als ze geen lampion gemaakt hadden. We gaven iedereen een kaarsje en staken deze aan. We liepen een rondje van ongeveer een half uurtje over de camping. Ondanks dat het nog niet donker was, was het wel heel indrukwekkend om alle kinderen met die lampjes te zien.


Woensdag 31 juli:

Tijdens de miniclub hebben we een hele lange verjaardagsslinger gemaakt omdat het morgen de verjaardag van Lenny is. De slinger kwam van de ene kant van de miniclub, helemaal tot de deur, dus hij is ontzettend lang geworden.

In de middag hadden we een voetbaltoernooi. Ik was de scheidsrechter en Marissa speelde lekker mee. We hadden eerst een uurtje voor kinderen tot 11 jaar en daarna een uurtje voor kinderen van 11 jaar en ouder. Toen deden er ook een aantal volwassenen mee en een aantal jongere kinderen wilden ook nog graag meespelen, dus we hadden leuke gemixte teams en het was reuze gezellig.

In de avond hadden we weer ons bekende riedeltje: Aquagym en minidisco.


Donderdag 1 augustus:

HAPPY BIRTHDAY LENNY!! Het was Lenny's verjaardag, dus de hele dag stond in het teken van Lenny. Lenny was vandaag overal bij.

Het begon al in de ochtend bij de miniclub. De kinderen maakten verjaardagskaarten voor Lenny en rond half 12 kwam Lenny ook langs dus konden de kinderen hun mooie kaarten en tekeningen persoonlijk aan Lenny geven. Het was een groot succes, want de miniclub was overvol en Lenny is overspoeld met kaarten en tekeningen, wel een hele boodschappentas vol!

In de middag hadden we verhalenjacht. We hadden 5 verhalen over Lenny geschreven en daar een aantal woorden uit gehaald, zodat het verhaal niet compleet was. Er waren 4 mensen op de camping verstopt die het complete verhaal hadden. De kinderen moesten die zoeken en er vervolgens naar luisteren zodat ze de missende woorden konden invullen. Alleen kon niemand het 5e verhaal vinden, maar dat kwam omdat Lenny het 5e verhaal zelf had. Hij kwam dus aan het einde van de activiteit naar de miniclub en daar lazen we het laatste verhaal voor.

Na de activiteit kwam er een manager van Team4Animation langs. Hij is zegmaar een beetje het hoofd van de Lenny campings. hij gaat over de merchandise. Hij kwam naar Lenny's schoenen kijken omdat die een beetje kapot waren, maar hij kon helaas niet veel voor ons betekenen. Vervolgens kwam hij onze voorraad aanvullen, maar omdat wij als een van de weinige Lenny campings niet aan verkoop doen, was er weinig om aan te vullen. Marissa en ik hadden het erover dat we waarschijnlijk een Lenny knuffel wilden kopen als aandenken. Daar moest hij om lachen dus gaf hij er ons allebei eentje. Toen besloot hij ons wat Lenny spullen te geven die we als prijzen weg mogen geven, dus we zijn overspoeld met verschillende Lenny spulletjes en daar werden we heel gelukkig van. We kregen voor ons zelf ook een Lenny t-shirt, een Lenny pet, een armbandje en dan de knuffel, dus we voelden ons helemaal happy en dat kon ik wel gebruiken op deze dag omdat ik een beetje last had van heimwee.

In de avond hadden we aquagym en daarna hadden we de Lennydisco, waar Lenny ook weer gezellig langs kwam. Aan het einde van de disco hadden we een verrassing voor de kinderen geregeld: we kregen namelijk 3 pizza's van de camping die we met de kinderen mochten delen.

Helaas konden we in de avond geen activiteit doen omdat het circus er weer was, maar we kregen wel weer gratis kaartjes, dus we zijn weer gezellig naar het circus geweest. Het was weer een spektakel en we hebben weer genoten en een ontzettend leuke avond gehad.


Vrijdag 2 augustus:

In de miniclub hebben we bloemen gemaakt van onze handen. De kinderen moesten weer hun hand overtrekken en uitknippen. Deze moesten ze mooi versieren en vervolgens op een rietje plakken, dus hadden ze een mooie handbloem:)

In de middag wilden we het smokkelspel spelen, maar er kwam maar 1 kind opdagen:( dus hebben we met haar een half uurtje het spelletje Regenwormen gespeeld.

Daarna zijn we de voorbereidingen gaan doen voor het avondprogramma, maar het was lekker weer, dus dit deden we lekker in een ligstoel aan het zwembad;)

We konden hierdoor gelijk door met aquagym, die door het mooie weer eindelijk weer een keertje druk bezocht, dus dat deed ons erg goed. Na de aquagym hadden we splashdance, dus we konden in det zwembad blijven. Helaas kwamen er maar weinig kinderen, maar de kinderen die er waren deden erg goed mee en waren erg enthousiast.

We hebben toen snel pizza gegeten, iets droogs aangetrokken en ons klaargemaakt voor het avondprogramma.

In de avond hadden we namelijk Domaine du Logis Got Talent. We hadden maar 5 aanmeldingen, dus hadden we tussendoor wat challenges bedacht waarbij we mensen uit het publiek konden halen. Zelf openden we de show met het liedje 'Let it go' van Frozen. Ik was Elza en Marissa stond in het zwart achter mij en gooide piepschuim als sneeuw, wat het publiek blijkbaar hilarisch vond.

We wisselden steeds af tussen acts en challenges. We hadden 4 challenges bedacht:

1. Geen ja, geen nee, geen uh

2. Een koekje op je voorhoofd neerleggen en zonder je handen te gebruiken proberen om in je mond te krijgen.

3. Dancebattle

4. Een tekst uit een boek voorlezen op de melodie van een liedje. Het publiek moest raden welk liedje het was.

We hadden leuke acts; een groepje meisjes zongen een liedje, een meisje deed een handstand en een meisje ging Iers dansen. Dit vond iedereen super indrukwekkend, dus zij was de winnaar van de avond. De rest van de acts kregen ook een prijs.


Zaterdag 3 augustus:

Vandaag was onze vrije dag, dus we hebben eerst lekker uitgeslapen. Na het ontbijt zijn we met de fiets naar Combourg gegaan en hebben we daar de trein genomen naar Saint-Malo.

Wat een prachtig stadje is dat zeg! We hebben over het strand gelopen, hebben een fort bezocht en we zijn over de stadmuur gelopen. We hebben een heerlijk ijsje gegeten in een gelaterie en we hebben wat winkeltjes bezocht in de binnenstad. We wilden allebei niet meer weg uit Saint-Malo omdat we er zo verliefd op waren geworden in die paar uurtjes dat we er waren.

We namen de laatste trein (lees: 20:30) terug naar Combourg en zijn toen weer naar huis gefietst. Al met al een geslaagde dag. Voor het uitgebreide verslag van deze dag; lees mijn volgende blogpost, die gaat helemaal over Saint-Malo.


Zondag 4 augustus:

We waren nog best moe van ons avontuur in Saint-Malo, maar de kinderen kregen een papieren bordje en verfden deze geel. Vervolgens verfden of plakten ze een zwarte rand en ogen, en plakten ze een mond en haar.

In de middag gingen we boogschieten met de kinderen. We hadden een grote baal hooi in een cirkelvorm op een houten ezel staan. Daarop hadden we een schietschijf vastgemaakt. We hadden 4 bogen, maar doordat we maar 1 schietschijf hadden kon er maar 1 kind tegelijk schieten. Het duurde dus wel een beetje lang, want er kwamen veel kinderen op af. Ik had ook pingpongbadjes meegenomen, zodat de kinderen die moesten wachten konden pingpongen.

De kinderen vonden het wel allemaal ontzettend gaaf om een keer gedaan te hebben.

In de avond hadden we aquagym en besloten we toch maar om een gewone minidisco te doen in plaats van splashdance. Het weer was wel goed, maar niet goed genoeg voor splashdance. Dat was achteraf een goede keuze, want er kwamen meer kinderen dan verwacht.

Na de minidisco hadden we een Lenny tour. Deze keer pakten we dat een beetje anders aan dan andere keren. Deze keer begonnen we bij de miniclub en reden we een rondje over de camping. De kinderen konden achter de golfkar aan lopen En in plaats van dat we overal stopten, stopten we nu alleen aan het eind, weer bij de miniclub, waar we vervolgens een fotomomentje met Lenny hadden.

Deze manier werkte voor iedereen veel beter, dus we hebben besloten om de Lenny tour voortaan op deze manier aan te pakken.Tip van de week: Afscheid nemen van kinderen doet pijn, en het liefst wil je ze nog zo vaak mogelijk zien, maar probeer bij ze uit de buurt te blijven nadat je afscheid hebt genomen, want het is net alsof je keihard een pleister van een wond af rukt.(En gelukkig heb je de foto's nog!)
WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!