Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Alles over het eten op mijn camping!

Alles over het eten op mijn camping!

4 minuten
03-01-2019
TOP Animation

De kooktent

Voordat ik begin met het vertellen over mijn eetgewoontes, vertel ik eerst over de situatie die ik op camping Les Mouettes had. We sliepen hier met alle animateurs (10 man in totaal) en wat horeca personeel op een veld, genaamd “de Manouche camp”. Sommige sliepen in tenten, anderen hadden een klein caravanetje en de wat “belangrijkere” mensen sliepen in mobile homes. In de caravan was overigens geen kookgelegenheid. Hiervoor hadden we de kooktent! Hier hadden we pannen liggen en een fornuisje om op te koken. Maar ik kan je vertellen, na een tijdje ging die tent zonder afzuigkap enorm stinken en werd het daar smerig met alle vuilniszakken en ongewassen borden waar vele beesten op af kwamen (ja iew). Het toiletgebouw was ongeveer 5 minuutjes lopen en het werd daarom ook erg vermoeiend om iedere keer met die borden, mokken en pannen te slepen om het te kunnen afwassen in het gebouw. Na verloop van tijd werd het dus ook wel: hoe makkelijker we eten, hoe beter. Tsila, mijn Nederlandse collega had in haar caravan een magnetron en ik had de koelkast. Zo liepen we dus ook regelmatig bij elkaar naar binnen om hie gebruik van te maken.

Wat at ik op en dag?

Zoals ik al zei: Tsila en ik startten de eerste week moedig door ’s avonds allerlei dingen te koken in de kooktent. Dit veranderde al snel door de afnemende hygiëne van de tent. 😉
Iedere ochtend begon ik mijn dag met een lekkere kom vol cornflakes en een kop koffie. Oploskoffie is the best als je op een camping werkt! In de middag aten we meestal sandwiches, hamburgers uit de magnetron, stokbrood of een magnetronmaaltijd. Ja, gezond is het niet, maar wel efficiënt! We hadden nou eenmaal niet zo veel tijd om echt uitgebreid te koken tussen de middag. Na de middag Miniclub had ik meestal een enorme vreetkick en begon ik al mijn gekochte zakken chips en chocola open te trekken. In de avonden werd er bij ons op de Manouche kamp veel gebarbecued, waar we dan ook heerlijk van meegenoten. Daarnaast waren het meestal weer magnetronmaaltijden. Tsila en ik hadden ook de mogelijkheid om in het restaurant te eten. Hier was het eten (en vooral ook de wijn) super lekker en we kregen hier ook nog eens 20% korting.

At ik veel gratis?

Als we tijdens het werk moesten eten, kwam dit eten altijd van de Snackpoint. Dit was dan ook pizza, pasta, chicken nuggets of friet. En ik kan je vertellen, dit eten komt op een gegeven moment echt je strot uit! Het is natuurlijk wel erg fijn dat je dan kan mee-eten, want je bespaart weer geld. Dit gebeurde iedere week op woensdagavond voor de show. We aten dan met zijn allen op het podium. Daarnaast ook iedere dinsdagavond waar we de Yelitoh-party hadden. Dit betekent dat de kinderen bij ons in de miniclub kunnen eten en vervolgens wordt dit opgevolgd door een Star Wars meets Disney showtje. We aten dan dus ook gezellig met alle kids! Ook hadden we een keer in de twee weken op dinsdag de Harry Potter dag. We moesten dan tussen de middag wel daar eten, aangezien we veel moesten voorbereiden voor de speurtocht.

Heb ik er veel geld aan uitgegeven?

Uiteindelijk heb ik echt bijna geen geld aan het eten uitgegeven. Meestal als Franse collega’s boodschappen gingen doen, werd er gevraagd of iemand anders mee moest. Het aanbod in het winkeltje op de camping was erg schaars en daarnaast ook duur! Daarom ging ik zo’n een keer in de twee weken even flinke boodschappen halen in de grote Lidl, die een halfuurtje rijden van de camping aflag. Ik probeerde dan altijd rond de 80 euro boodschappen te halen (hou in je achterhoofd dat ik niet echt keek naar de prijzen en mijn karretje gewoon volgooide met alles wat ik er lekker uit vond zien) voor de aankomende 2 weken. Als je uitrekent hoeveel ik in 9 weken heb uitgegeven aan boodschappen, valt dat enorm mee!

Hou in je achterhoofd: dit was mijn ervaring op de camping! Op iedere camping verschilt het eten. Bij sommige kun je bijvoorbeeld vaak met gasten of zelfs met de campingbaas mee-eten.

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!