Ga jij het animatie avontuur aan in 2024? Solliciteer dan nu!

Het allerlaatste weekje Nederland

Het allerlaatste weekje Nederland

3 minuten
06-07-2016
Tessa de Boer

Mijn laatste weekje in Nederland. Het klinkt zo vreselijk tragisch, alsof ik nooit meer in mijn eigen bedje zal slapen. Maar over twee maanden (acht weken, zestig dagen) ben ik alweer onderweg naar huis, om gewoon weer in Leiden de collegebanken in te duiken. En toch, het zijn wel twee maanden waarin ik zo ongeveer het grootste avontuur van mijn leven aanga – animatiewerk. Eerst nog even dat laatste weekje Nederland vol maken.

Mentale voorbereiding was ik al sinds januari mee bezig, maar sinds enkele dagen ook eindelijk de ‘echte’ voorbereiding. Met een to-do list in de hand ging ik aan de slag om niet als een verloren vogeltje aan te komen dwarrelen in Frankrijk. Nummer één op de lijst? De tandarts bellen om de halfjaarlijkse afspraak in juli af te zeggen (tragisch, tragisch). Nu ben ik iemand die heel zenuwachtig wordt van belletjes, dus ik vond dat eigenlijk enger dan zometeen twee maanden duizend kilometer weg van huis te zijn. Maar na enkele dagen uitstellen is het toch gelukt: tot januari, meneer tandarts!

Wat doen we nog meer in de laatste week? Tassen inpakken! Nu ging dit gelukkig best makkelijk, want, praise the Lord, ik word met de auto gebracht. Ik heb echt respect voor collega’s die alles wat ze nodig hebben in 1,5 koffer weten te krijgen. Wat ook makkelijk ging was afscheid nemen – gewoon inbeelden dat je elkaar over ongeveer 85000 minuten weer ziet (dit geldt ook voor stroopwafels)!

Finding Dory!

De rest van de allerlaatste voorbereiding? Handboek lezen, programma’s bekijken, piekeren over of er wel materialen zijn en of aquagym geen afgang gaat worden, dansen, heerlijk chagrijnige Franse film kijken, onmisbaar Nederlands voedsel inslaan, blogje in elkaar typen, mijn allerbeste Frans aangezwengelen voor een mail naar de camping, nog snel 2x rijlessen én naar de première van Finding Dory gaan (het allerbelangrijkste).

Screenshot_2016-06-30-15-03-01

Morgenochtend vroeg ga ik weg, dus het liefst zou ik lekker lang slapen vanavond. Maar helaas, mijn school vond het nodig om de vakinschrijving voor volgend jaar te openen om middernacht. Met wachtlijsten voor de leukste vakken en 280 concurrenten die zich ook willen inschrijven in het vooruitzicht wordt het toch een kort nachtje. Toch is een toekomstige animatrice overal op voorbereid en slaagde ik er toch nog in om een heerlijk middagslaapje te doen. Old habits die hard!

Dat was mijn laatste weekje Nederland! Tot de volgende keer, vanuit het zonnige Frankrijk!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!