Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

​Afkoeling in het water

​Afkoeling in het water

4 minuten
16-05-2019
TOP Animation

Als je tijdens het hoogseizoen in Frankrijk werkt, dan kan het wel eens héel erg warm worden. Zeker als je in het Zuiden van Frankrijk aan het werk bent, dan kan de temperatuur wel eens oplopen tot 35 graden. Mensen willen dan niets liever dan heel de dag afkoeling zoeken en dit doen ze natuurlijk bij het zwembad, terwijl jij met op het voetbalveld staat onder de hoogte zon voor je voetbaltoernooi. Je zult zien dat mensen minder snel naar je activiteiten komen. Om dit op te lossen, is het handig om je activiteiten te verplaatsen naar de mensen, dus naar het zwembad! In deze blog gaan we het hebben over enkele activiteiten die je bij het zwembad kunt doen.


Splashdance / aquagym

Op elke camping waar ik heb gewerkt, hadden we deze activiteiten op het programma staan. In de ochtend begonnen we de dag met aquagym voor de ouderen. Een goed sportief begin van de dag! In het begin van de middag was er splashdance. Dit is eigenlijk een korte mini disco in het water voor de kleintjes. Een klein laagje water is hiervoor al voldoende, zodat de kinderen lekker met water kunnen splashen. Er is ook niks leuker dan de animateurs nat spetteren, dus wees hier op voorbereid!


Waterpolo

Als sportieve activiteit voor in de middag is het leuk om een waterpolo toernooi te organiseren. Uiteraard voor de fun natuurlijk, dus let er op dat het niet te sportief wordt. Daarnaast is het ook belangrijk dat de campinggasten die niet meedoen aan je toernooi geen last van je hebben. Overleg dus goed met de camping voor je dit gaat organiseren en bekijk goed of het wel mogelijk is in het zwembad. Als het lekker weer is, dan gaat het vinden van mensen voor deze activiteit vanzelf. Mensen zijn dan vaak toch al in het zwembad, dus even een rondje langs het zwembad en je hebt zo een team compleet. Zet een paar doeltjes neer en een zacht balletje en het toernooi kan beginnen.

Avondzwemmen

Bijna elke camping heeft deze activiteit ook wel op zijn programma staan, het avondzwemmen/nachtzwemmen/poolparty. Vaak gaan de zwembaden op campings al vroeg dicht. Maar bij het avondzwemmen is het zwembad extra lang open en is het een leuk moment voor de animatie om hier iets te organiseren. Je kunt avondzwemmen altijd combineren met splashdance, maar je kunt ook waterspelletjes verzinnen. Het opduiken van dingen op de bodem is leuk, maar er zijn veel andere leuke spelletjes die net zo goed werken in het water. Wees creatief!

VVV

Bij alle activiteiten in/en rond het water is het belangrijk dat de Veiligheid Voortduren Voorop staat. Overleg daarom altijd met de camping voor je een activiteit bij het zwembad gaat organiseren. Sommigen campings staan er heel erg voor open, maar andere campings willen wateractiviteiten misschien liever niet. Ook moet je er goed op letten dat iedereen kan zwemmen. Bij de waterpolo is het handig om een minimum leeftijd in te stellen, zodat je zeker weet dat iedereen kan zwemmen. Maar als je toch merkt dat een kindje wilt meedoen aan je activiteit die nog niet goed kan zwemmen, is het verstandig te kijken of er een ouder in de buurt is. Zo kunnen de ouders er extra op letten of bij het kindje in het water blijven. Want vergeet niet: Veiligheid Voortdurend Voorop!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!