Solliciteren

Je moet minimaal 18 jaar oud zijn. Als je jonger bent mogen wij je helaas niet in het buitenland laten werken.
Minimaal 7 weken aaneengesloten in het hoogseizoen. Voor de meeste campings wordt 8 of 9 weken beschikbaarheid gevraagd.
Als je in Frankrijk gaat werken, is een goede basis Frans noodzakelijk. We testen dit op het sollicitatiegesprek. Verder is elke extra taal mooi meegenomen.
Natuurlijk! De meeste Zomerjobbers doen dit voor het eerst. Wij zorgen voor een goede training en begeleiding, zodat jij je werk vanaf dag 1 goed kunt doen.
Bij ons ben je verzekerd van een goede training en begeleiding. Je werkt bij een kleinschalige organisatie waar iedereen elkaar kent. Kortom: het is gewoon erg gezellig. Als het niet lekker loopt op de camping, komen we langs om een oplossing te zoeken. Je staat er dus nooit alleen voor bij ons!
Nee, bij ons kan je alleen terecht voor animatiewerk. Voor receptie en horeca verwijzen we je graag naar france-personnel.nl.

Voorwaarden

Dat verschilt sterk per camping. Ga er vanuit dat je sowieso 6 uur per dag werkt. Over het algemeen geldt: hoe groter de camping, hoe meer je werkt. Je krijgt bij ons een vaste vergoeding per maand, onafhankelijk van het aantal uur dat je werkt.
Wij betalen een prima salaris. Het begint bij 725 euro per maand als je 18 jaar bent, en loopt op tot maximaal 975 euro (23 jaar en ouder). Je kunt hier goed van rondkomen tijdens je zomerjob. Wat jouw salaris is zie je hier.
Tijdens de sollicitatie gaan we hier uitgebreid met je op in. We houden zeker rekening met je voorkeuren en sturen je niet tegen je zin in ergens naartoe.
Lastig. Wij geven nooit de garantie dat het lukt, maar we staan er natuurlijk wel voor open. Solliciteren kan altijd. Vinden we jullie allebei geschikt en zien we jullie ook samen op een camping werken, dan zullen we alles doen om dit te regelen.
De reis boek en betaal je zelf, wij adviseren je wel en kunnen je altijd helpen met boeken. Ga er vanuit dat je voor een retourtje ongeveer 150 euro retour kwijt bent.
Je houdt gewoon je zorgverzekering omdat je voor een Nederlandse werkgever (ons dus) werkt. Verder is het handig om een reisverzekering af te sluiten, hiervoor raden wij de OOM Tijdelijk in het buitenland-verzekering aan. Meer is niet nodig.

Op de camping

Ja, op alle campings is WiFi. Soms prima, vaak heel traag. Ga er dus niet vanuit dat je een seizoen van je favoriete serie kan streamen. Bloggen, facebook en skype werkt meestal prima.
Dat mag meestal wel. Onze regel is dat je hiervoor overlegt met je campingbaas. Als die akkoord is, dan is het voor ons ook geen probleem. Vergeet niet dat je aan het werkt bent en zorg dat je ouders een nachtje langskomen, en niet weken blijven kamperen.
Nee. Je werkt bij ons in de animatie. We hebben hier goede afspraken over met de campings.
Dat verschilt per camping. Ga er vanuit dat je sowieso 6 uur per dag werkt. Over het algemeen geldt: hoe groter de camping, hoe meer je werkt. Je krijgt bij ons een vaste vergoeding per maand, onafhankelijk van het aantal uur dat je werkt.
Je kookt zelf: de camping zorgt voor kookgelegenheid, pannen, bestek enzo. Je kookt natuurlijk zoveel mogelijk samen met je collega’s. Op sommige campings heb je mazzel en eet je met de campingbaas mee.
Als je geen eigen auto hebt is dit natuurlijk lastig. Op veel campings mag je een auto gebruiken. Mag dit niet of heb je geen rijbewijs? Dan is er altijd wel een collega met een auto, of je rijdt met campinggasten mee. Soms moet je een beetje creatief zijn, maar iedereen helpt je altijd graag.

Over de organisatie

Het grootste deel van de Zomerjobbers is tussen de 18 en 23 jaar. Een groot deel zijn mensen die net eindexamen VWO hebben gedaan of een HBO of WO-studie doen. Dit komt doordat we mensen zoeken die Frans spreken. Voor veel mensen is dit de eerste echte ‘buitenlandervaring’: daar is onze begeleiding dus ook naar.
Je komt dus op een kampeerboerderij met 50 wildvreemden. Klinkt misschien cheesy, maar na 4 dagen heb je 50 nieuwe vrienden. Omdat alle Zomerjobbers in hetzelfde plaatje passen, ben je met 50 gelijkgestemden. Geen groepsvorming, geen concurrentie, gewoon een gezellige training. Je leest er meer over op de pagina ‘animatietraining’ en we hebben tientallen filmpjes van de training op Youtube.
Wij zijn het hele jaar bezig om ruim 200 animateurs voor campings te vinden, te selecteren en op te leiden. Verder kom jij direct bij ons in dienst en betalen wij jou uit. De camping betaalt hiervoor één vaste prijs en hoeft verder nergens naar om te kijken. Daardoor zit er ook een verschil tussen wat een camping betaalt en wat jij verdient.
Ja! Als je bij ons komt werken mag je altijd bloggen, graag zelfs. Wij houden van het eerlijke verhaal, en passen dus geen censuur toe – ook als je een mindere dag hebt mag je daar over bloggen. Vlog je? Ook dat kan natuurlijk! We vertellen je er graag meer over.
Helaas zitten we niet bepaald centraal in Nederland. We vinden het wel belangrijk om goed kennis met elkaar te maken voor we verder gaan. Daarom nodigen we je uit voor de sollicitatieronde: behalve het gesprek proef je ook de sfeer bij onze organisatie en kan je al je vragen stellen.