Over ons bedrijf

We nemen je mee voor een trip down memory lane. Wat ooit begon als een grap op een t-shirt van twee animateurs, werd een club die meer dan 240 animateurs op 150 campings in het buitenland plaatst. Dat gebeurt niet zonder de juiste keuzes en veel ambitie.

Even voorstellen

In 2009 startte Team4Animation als een groepje jonge honden met een passie voor animatie, Frankrijk, en campings. Inmiddels zijn we het bekendste animatiebedrijf als je op een camping in Zuid-Europa wilt werken. Stap voor stap hebben we iets moois neergezet en we zijn nog lang niet klaar!

Het geheim zit in onze bedrijfscultuur. We zijn begonnen als een vriendenclub die, ook na alle verschuivingen, nog steeds contact heeft en waaruit zelfs relaties, trouwfeestjes en baby’s zijn voortgekomen. Intern noemden we onze afdeling recruitment dan ook ‘afdeling romantiek’. Hoewel we groter en groter worden, is de basis altijd hetzelfde: kameraadschap en verbondenheid. Dit trekt mensen aan en houdt mensen vast: je voelt het meteen als je bij ons binnenstapt.

We groeien hard. Ruim 240 animateurs op campings in Frankrijk, Italië en Spanje. Bovendien werken we met 8 mensen op kantoor en zijn er 20 campings waar onze Lenny rondloopt.

Elk jaar verwelkomen we heel veel nieuwe collega’s die op de camping gaan werken. En met die groei is één ding belangrijk: dat iedereen onze cultuur omarmt, ons bedrijf snapt en gastvrijheid kan uitdragen.

 

Campingwerk

Frankrijk 90% van het campingwerk is dus in Frankrijk, en de campings liggen verspreid door heel het land. Bijvoorbeeld in de Ardèche, de Dordogne of aan de Côte d’Azur. Kijk eens rond in onze vacatures voor campingwerk of maak gebruik van de keuzehulp om te kijken wat bij je past. Je kan sowieso altijd aanmelden. Je krijgt dan altijd binnen twee werkdagen een telefoontje. Misschien tot snel!

Word animateur!

Geschiedenis: In ’t Kort

1997: Eerste seizoen van twee animateurs (Alfred en Angelique) werken op camping La Poche in Frankrijk. Ze maakte voor de grap T-shirts met twee A’s er op. “Double-A, is dat het bedrijf waar jullie voor werken?” En zo viel het kwartje.

2001: oprichting Double-A met drie campings: Carpe Diem, International Castellane en La Poche.

2002: Double-A groeit verder door. Die zomer werkten we met 18 campings samen.

2003: Richard vertrekt voor het eerst naar Frankrijk om te werken op camping Les Fontaines in Annecy. 

2005: Double-A is leuk, maar te klein is om zelfstandig te zijn. We worden onderdeel van Shivers en verhuizen naar Delft. 

2006: Richard z’n eerste jaar als regiomanager. Remko (accountmanager van 2010 – 2014) werkt zijn eerste seizoen als animateur.

2007: We groeien voor het eerst door de eerste 100 medewerkers heen! Bart werkt zijn eerste seizoen op een camping.

2008: Remko komt terug als regiomanager. Dit doet hij door al zijn vakantiedagen op te nemen bij zijn vaste baan in Nederland. 

2009, de kiem van Team4Animation: We krijgen voor het eerst te maken met serieuze tegenwerking vanuit de Franse overheid die ons bestempelen als ‘illegal’. We vechten het aan, winnen het, maar het leed is al geschied. Veel campings zeggen hun contracten op. Dit terwijl we richting de 120 medewerkers groeien en veel mensen al aangenomen hebben!

We komen rollend en strompelend het seizoen door. Niet dat de sfeer er onder leidt, in tegendeel! Met Remko en Bart als regiomanagers in een oude Honda wordt het een top zomer! Toch wordt vanuit Shivers besloten dat het project een nieuwe eigenaar moet krijgen. Ze willen het verkopen. Na een paar ‘eerste dates’ met verschillende bedrijven besluit Richard de handschoen op te pakken. Gesteund door de crew en in het bijzonder Bart en Remko besluit hij een nieuw bedrijf te beginnen.

Met steun van ondernemer Loek van de Loo van Vacanceselect in Alkmaar, wordt in november op de beurs in Montpellier de deal beklonken. Twee weken later is de BV Jobs4Leisure opgericht.

Jeroen werkt zijn eerste seizoen op een camping.

2010: We beginnen op 1 maart in Alkmaar met Team4Animation. 

We beginnen aan een nieuw avontuur en onze ‘jonge hondenjaren’. We wisten niet wat we moesten doen, maar we hadden ongelofelijk veel lol. Achteraf een unieke ervaring. Dat seizoen sturen we 112 mensen naar Frankrijk in de zomer.

Tim is dit jaar voor het eerst animateur.

2011: We groeien verder: Yvette komt er bij op kantoor, en we gaan in één grote sprong naar 160 animateurs deze zomer.

2012:  Jeroen komt na een aantal zomers op campings te hebben gewerkt stage lopen op kantoor.

2013: We groeien verder en Tim komt stage lopen bij ons. We doen ook de eerste keer het event ‘camping by night’ op de vakantiebeurs in Utrecht, zodat we ook omzet hebben in de winter.

2014: Na succesvolle stages komen Tim en Jeroen in dienst. Remko neemt eind van dat jaar afscheid. De eerste gesprekken worden tussen de aandeelhouders gevoerd over een nieuwe strategie waarbij Team4Animation meer zelfstandig wordt op termijn. Ook ziet het project glamping.nl het licht. Tot slot wordt die zomer een pilot gedraaid met de Lennyclub op La Guyonniere.

2015: Lennyclub ziet het levenslicht. We starten met 12 campings waar Lenny de Vos rond loopt. Ook wordt kids-campings.com opgezet als referentiesite om ook campinggasten rechtstreeks te benaderen. Vera start op kantoor als stagiaire, Jeroen komt fulltime in dienst. Die zomer hebben we voor het eerst meer dan 200 animateurs in dienst.

2016: Mitchel en Ilse beginnen met hun werk-leerplek, we nemen afscheid van Yvette, verhuizen naar ‘de bewoonde wereld’: onze nieuwe kantoor in Woerden, Jeroen is inmiddels mede-eigenaar geworden met 15%, Richard weer meer ondernemer en de stille vennoot trekt zich iets meer terug. Daarnaast richten we twee nieuwe bedrijven op: Team4Events waar Bart de opstartfase van doet en Blogs4Travel waar Suzan en Tessa in dienst komen.

2017: We hebben met 240 animateurs op 150 campings in Frankrijk, Spanje en Italië gewerkt!