Over ons bedrijf

Jonge honden met ambitie
In 2009 startte Team4Animation als een groepje jonge honden met een passie voor animatie, Frankrijk, en campings. Inmiddels zijn we het bekendste animatiebedrijf als je op een camping in Zuid-Europa wilt werken. Stap voor stap hebben we iets moois neergezet en we zijn nog lang niet klaar!

Het geheim zit in onze bedrijfscultuur. We zijn begonnen als een vriendenclub die, ook na alle verschuivingen, nog steeds contact heeft en waaruit zelfs relaties, trouwfeestjes en baby’s zijn voortgekomen. Intern noemden we onze afdeling recruitment dan ook ‘afdeling romantiek’. Hoewel we groter en groter worden, is de basis altijd hetzelfde: kameraadschap en verbondenheid. Dit trekt mensen aan en houdt mensen vast: je voelt het meteen als je bij ons binnenstapt.

We groeien hard. Ruim 240 animateurs op campings in Frankrijk, Italië en Spanje. Bovendien werken we met 8 mensen op kantoor en zijn er 20 campings waar onze Lenny rondloopt.

Elk jaar verwelkomen we heel veel nieuwe collega’s die op de camping gaan werken. En met die groei is één ding belangrijk: dat iedereen onze cultuur omarmt, ons bedrijf snapt en gastvrijheid kan uitdragen.

 • 1999
     

  Het begin van Team4Animation

  Eerste seizoen van twee animateurs (Alfred en Angelique) werken op camping La Poche in Frankrijk. Ze maakte voor de grap T-shirts met twee A’s er op. “Double-A, is dat het bedrijf waar jullie voor werken?” En zo viel het kwartje.

 • 2002
     

  We groeien door

  Double-A groeit verder door. Die zomer werkten we met 18 campings samen.

 • 2003
     

  Richard

  Richard vertrekt voor het eerst naar Frankrijk om te werken op camping Les Fontaines in Annecy. 

 • 2005
     

  Verhuizing Delft

  Double-A is leuk, maar te klein is om zelfstandig te zijn. We worden onderdeel van Shivers en verhuizen naar Delft.

 • 2006
     

  Richard & Remko

  Richard z’n eerste jaar als regiomanager. Remko (accountmanager van 2010 – 2014) werkt zijn eerste seizoen als animateur.

 • 2009
     

  De kiem van Team4Animation

  We krijgen voor het eerst te maken met serieuze tegenwerking vanuit de Franse overheid die ons bestempelen als ‘illegal’. We vechten het aan, winnen het, maar het leed is al geschied. Veel campings zeggen hun contracten op. Dit terwijl we richting de 120 medewerkers groeien en veel mensen al aangenomen hebben!

  We komen rollend en strompelend het seizoen door. Niet dat de sfeer er onder leidt, in tegendeel! Met Remko en Bart als regiomanagers in een oude Honda wordt het een top zomer! Toch wordt vanuit Shivers besloten dat het project een nieuwe eigenaar moet krijgen. Ze willen het verkopen. Na een paar ‘eerste dates’ met verschillende bedrijven besluit Richard de handschoen op te pakken. Gesteund door de crew en in het bijzonder Bart en Remko besluit hij een nieuw bedrijf te beginnen.

  Met steun van ondernemer Loek van de Loo van Vacanceselect in Alkmaar, wordt in november op de beurs in Montpellier de deal beklonken. Twee weken later is de BV Jobs4Leisure opgericht.

  Jeroen werkt zijn eerste seizoen op een camping.

 • 2007
     

  Mijlpaal & Bart

  We groeien voor het eerst door de eerste 100 medewerkers heen! Bart werkt zijn eerste seizoen op een camping.

 • 2008
     

  RegioRemko

  Remko komt terug als regiomanager. Dit doet hij door al zijn vakantiedagen op te nemen bij zijn vaste baan in Nederland.

 • 2010
     

  Naamswijziging

  We beginnen op 1 maart in Alkmaar met Team4Animation. 

  We beginnen aan een nieuw avontuur en onze ‘jonge hondenjaren’. We wisten niet wat we moesten doen, maar we hadden ongelofelijk veel lol. Achteraf een unieke ervaring. Dat seizoen sturen we 112 mensen naar Frankrijk in de zomer.

  Tim is dit jaar voor het eerst animateur.

 • 2011
     

  We groeien door & Yvette

  We groeien verder: Yvette komt er bij op kantoor, en we gaan in één grote sprong naar 160 animateurs deze zomer.

   

 • 2012
     

  Jeroen loopt stage

  Jeroen komt na een aantal zomers op campings te hebben gewerkt stage lopen op kantoor.

 • 2013
     

  Tim & Camping by night

  We groeien verder en Tim komt stage lopen bij ons. We doen ook de eerste keer het event ‘camping by night’ op de vakantiebeurs in Utrecht, zodat we ook omzet hebben in de winter.