Een functie als animator

Als je bij ons komt werken, begin je in principe altijd als animateur of animatrice. Een superveelzijdige functie die op geen camping hetzelfde is.

Wat is animatiewerk?

Animatiewerk is het organiseren van activiteiten voor alle campinggasten. Voor kinderen organiseer je bijvoorbeeld een miniclub. De jongeren komen op een sporttoernooi en ‘s-avonds heb je een karaoke voor de volwassenen.

We bereiden je goed op je werk voor met onze training, zodat je op elke camping aan de slag kunt. Je wordt hier voorbereid op alle werkzaamheden die je tegen kunt komen.

In het kort verdelen we animatiewerk onder in kinderanimatie, sportanimatie en avondanimatie. Op 80% van de campings krijg je met alle drie te maken.

Kinderanimatie
Voor veel mensen dé reden om dit werk te gaan doen, want wat is er nou leuker dan werken met kinderen? Je bent hun held en je wordt bedolven onder tekeningen en fanmail. Er zitten ook uitdagingen aan: je miniclub zit vol met kinderen van 5 tot 12 jaar oud, dus je activiteiten moeten voor al die leeftijden aantrekkelijk zijn.

Elke ochtend begint op de camping met miniclub: niet alleen knutselen, maar ook activiteiten als flessenvoetbal of een speurtocht.

’s Middags is er op sommige campings nog een miniclub, of ga je bijvoorbeeld een sportacitiviteitje doen met de kinderen, zoals pingpong of waterspelletjes. In de avond kan je denken aan speurtochten, een kleine musical of een lampionnenoptocht met de kinderen. En een vast onderdeel van je programma is natuurlijk de Minidisco!

Sportanimatie
Voor de jongeren en volwassenen op de camping (12+) organiseer je sportactiviteiten. Van voetbal tot waterpolo, maar natuurlijk ook Jeu de Boules en pingpong. Echte campingsporten. Op veel campings wordt ook door een externe partij buitensportactiviteiten georganiseerd, zoals kanoën, mountainbiken of paintballen. Het kan zijn dat je hier ook de professionele begeleider assisteert.

Avondanimatie
Op elke camping kom je het tegen: karaoke, disco, bbq-avonden. Nu ga jij het organiseren! Veel campings huren hier ook externe partijen voor in: de lokale karaokeboer, of een bandje dat komt optreden. Hiernaast krijg je veel vrijheid om ook zelf nog activiteiten te bedenken en organiseren, zoals een miss- en mistercamping, een dierengeluidenspel of een popquiz.

Dit is een globaal beeld van hoe je werk er uit kan zien. Zoals gezegd, het is op elke camping weer anders en sowieso is geen dag hetzelfde. Wij geven je in ieder geval zoveel mogelijk vrijheid om met eigen ideeën te komen. Zo stem je jouw programma af op waar jij goed in bent en wat de campinggasten graag willen. Enthousiast om animatiewerk te gaan doen? Dan zorgen wij dat je op de camping komt te werken waar jij het beste bij past!

Word ook animateur!

Andere functies die interessant voor je zijn…