Anne

Anne is 20 jaar en komt uit Winschoten. Ze ging op haar 18e voor het eerst aan de slag als entertainer voor TeamAnimation. Inmiddels heeft zij al twee seizoenen gedraaid op een camping met miniclub in Frankrijk. Ook aankomende zomer gaat ze weer aan de slag als entertainer. Ze zegt: “Ik ben echt een beetje verliefd geworden op animatiewerk!” Wij interviewden Anne over het werken als entertainer.

Wat maakt het werken als entertainer binnen de miniclub zo leuk?

Iedereen die denkt dat de miniclub draait om knutselen met kinderen heeft het mis volgens Anne: “Het is zoveel meer!” Natuurlijk knutsel en kleur je, maar het draait vooral om het samenbrengen van kinderen. Anne: “De miniclub is echt een activiteit. Het is een manier om vrienden te maken en gebruik te maken van de faciliteiten op de camping.” Anne vertelt dat een van de leukste activiteiten de sporten in teamverband zijn. De uitdaging is om als entertainer groepjes samen te stellen met verschillende nationaliteiten. Daarna zie je kids met elkaar spelen en dan denk je “yes, het is me gelukt!” 


Hoe was het om te werken in een Frans team?

De eerste zomer zag Anne dit is al een enorme uitdaging en was het stiekem ook best spannend, maar ze zegt: “Ik heb de zomer van mijn leven gehad! Ik ben echt opgenomen in de groep.” Het beviel zelfs zo goed, dat Anne heeft aangegeven aankomende zomer het liefst weer aan de slag te gaan in een Frans team. Wat het werken met Fransen dan zo leuk maakte volgens Anne? Ze heeft veel geleerd van de Franse cultuur, nieuwe vrienden gemaakt en haar Frans verbeterd. “Ik kreeg veel respect van de Fransen dat ik hun taal sprak en ontving veel complimenten. Dat zorgde ervoor dat ik elke keer trots was op mezelf!”

Anne


Waarom zou iedereen dit werk moeten doen? 

Het antwoord op deze vraag is volgens Anne zonder twijfel de waardering die je krijgt. Ze vertelt dat kindjes zo blij zijn dat jij rondloopt op de camping. Zelfs ‘s ochtends vroeg wanneer je met je slaaphoofd naar de douche loopt, roepen de kids je al na. En wanneer je een rondje over de camping gaat doen en de kids vraagt twee aan twee te gaan lopen, wil iedereen naast je lopen. Anne vertelt lachend: “Je bent een soort van moeder eend met allemaal schattige kleintjes achter je aan.” 

Dit wil ik ook! Lees nog meer verhalen