Dream4Kids

Droompartner Dream4Kids

Dream4Kids laat de grootste dromen van kinderen tussen de 6 en 12 jaar met een (jeugd)trauma in vervulling gaan tijdens een droomdag. Zo’n dag draagt bij aan het zelfvertrouwen van het kind en aan hun vertrouwen in de wereld. Het geeft ze moed en positieve energie om weer in dromen te geloven. En het laat zien dat de toekomst ook iets moois te bieden heeft. Dream4Kids wil kinderen weer laten geloven in de toekomst. Laten zien dat zij ook belangrijk zijn.


Droomdag

Alleen al in Nederland heeft tussen de 25 en 50% van de kinderen te kampen met een trauma. Om te voorkomen dat deze kinderen ontwikkelingsproblemen of langdurige klachten overhouden aan de gebeurtenis, is een goede behandeling en begeleiding van levensbelang. Een droomdag is een klein maar belangrijk onderdeel van deze begeleiding. Een droomdag doorbreekt de negatieve spiraal waarin het kind zich bevindt. Na zo’n dag durft een kind weer te geloven en te dromen. Iets wat voor de meesten van ons vanzelfsprekend is.

Trauma

De kinderen die een droomdag verdienen, hebben vaak een (onzichtbaar) trauma, zoals rouwverwerking, een vechtscheiding, misbruik of verwaarlozing. Kinderen kunnen alleen worden aangemeld door professionals, zoals traumatherapeuten of medewerkers van jeugdzorginstellingen.

Nazorg

En na de droomdag verliezen ze de droomkinderen natuurlijk niet uit het oog. Jaarlijks worden ze uitgenodigd voor de grote clubdag van Dream4Kids. Een leuke actieve dag met alle anderen droomkinderen en hun families.

TeamAnimation als droompartner

Bij TeamAnimation werken we in de zomer met duizenden kinderen. Kinderen die gezellig met hun ouders op vakantie zijn en gewoon kind kunnen zijn. Het contrast met de kinderen die Dream4Kids helpt, kan niet groter zijn. Daarom hebben we in 2016 besloten ook iets voor deze kinderen te doen, kinderen die een onzichtbaar trauma met zich meedragen. We helpen Dream4Kids financieel verder om nog meer kinderen hun droomdag te laten beleven. Een supermooi doel vinden wij! Met onze makkelijke levens, geweldige zomers en een bedrijf waar we trots op zijn, zijn we nu ook trots dat we zo’n mooie organisatie kunnen steunen. Wil je meer weten over Dream4Kids? Kijk dan op hun website. Zelf nog wat extra bijdragen? Dan kan je ook éénmalig of maandelijks doneren. Bekijk ook de video over Dream4Kids hierboven.