Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Zeer zeker de zomer van je leven!

Zeer zeker de zomer van je leven!

4 minuten
01-01-2018
TOP Animation

‘De zomer van je leven’, wat zou dit voor mij gaan betekenen? Zou ik mijn roeping gaan vinden? Of de liefde van mijn leven waardoor ik nooit meer weg zou gaan uit Frankrijk? Of zou ik iets choquerends gaan ervaren waardoor ik deze zomer nooit meer zou vergeten? Zou het op een positieve of negatieve manier ‘de zomer van mijn leven’ gaan worden?

Nu ik zo terugkijk op mijn zomer in Zuid Frankrijk als animatrice kon het niet anders dan ‘de zomer van mijn leven’ worden. Waarom? Omdat het voor mij een zomer zou worden die ik nog niet eerder had meegemaakt. En alles wat nieuw is, is een uitdaging en bij voorbaat al een avontuur.

Mezelf overwinnen

Ik heb op honderden manieren mezelf overwonnen in die twee maanden op de camping. Vanaf dag één stond ik mensen te woord in het Nederlands, Frans en Engels. Ik sprak iedereen aan, ook mensen waar ik normaal liever bij uit de buurt zou blijven. Tijdens grote toernooien en quiz-avonden hield ik praatjes voor honderd mensen. Jong en oud, van allerlei nationaliteiten. Naast dat ik me begaf in grote groepen leerde ik alleen te zijn. Voor mezelf te koken, een middag te wandelen en voorbereidingen te doen voor de dag erna. Ik kan niet opnoemen hoeveel ik heb geleerd en hoe vaak ik iets heb gedaan dat ik eigenlijk toch wel spannend vond. En dat geeft zo’n goed gevoel! Na zo’n zomer kan je de hele wereld aan!

Lol hebben

Een andere belangrijke factor is plezier maken! Kinderen zijn zo leuk, impulsief en spontaan dat er elke dag wel iets grappigs gebeurd. Ontelbare keren heb ik in een scheur gelegen of kreeg ik tranen in mijn ogen van ontroering. Zo waardevol! Het liefst schreef ik alles op wat er door die kleine mensjes gezegd werd. Maar ook de vrije dagen en de tripjes van de camping af zorgden voor plezier. IJsje hier, winkeltje daar. De afwisseling van werken en ontspannen, in het gezelschap van heel veel verschillende mensen, dat is één van de tofste dingen van deze zomer.

Afzien

Het woord ‘afzien’ is voor mij niets negatiefs. Door te leren om af te zien ervaar je namelijk andere dingen als héél erg fijn. Voorbeeldje: als je tegen jezelf zegt dat je één week niet mag whats-appen, kan dat erg moeilijk zijn. Je gaat je vrienden en familie missen, weet niet hoe het met ze gaat en je mogelijk ga je je sneller vervelen. Maar als die week voorbij is en je ziet al die berichtjes, voelt dat enorm goed! Voor mij gold dit voor veel dingen. Vier keer in de week om acht uur je bed uit en een uur hardlopen werd op den duur heel zwaar. Maar achteraf merkte ik dat ik er sterker van werd! Ook had ik geen collega’s en daardoor miste ik mijn vrienden nog erger. Het moment dat ik mijn beste vriend na twee maanden weer zag was dan ook onbetaalbaar!

De zomer van mijn leven: een zomer waarin ik mezelf heb overwonnen, af heb gezien en ontzettend veel lol heb gehad. Een zomer waar ik 100% sterker uit ben gekomen. Een zomer waardoor ik een ander mens ben geworden. Een zomer die het 300% waard was!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!