Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Wie gaat er nu Frans studeren?

Wie gaat er nu Frans studeren?

4 minuten
01-01-2018
TOP Animation

Bonjour à tous!

Het is weer de meest spannende tijd van het jaar: het centraal examen. Een hoop van jullie zitten nu te zwoegen op die ellendig lange examens. Dit heb ik gelukkig vorig jaar allemaal al succesvol mogen doorlopen. Jullie middelbare schooltijd komt tot een einde en dat betekent dat je ook een nieuwe vervolgopleiding moet kiezen. Vorig jaar heb ook ik moeten kiezen en voor mij was de keuze heel makkelijk, want ik was van plan de meest interessantste studie te kiezen genaamd Franse Taal en Cultuur. Dit is misschien erg overdreven, maar als klein meisje had ik altijd al de droom om in Frankrijk te wonen. Toen ik in de eerste klas terecht kwam, riep ik al tegen mijn Franse docente dat ik Frans wilde gaan studeren later. 6 jaar later moest ik dit dus ook maar realiseren.

Maar dingen lopen nooit zoals gepland. Ik had me ingeschreven vóór 1 mei en begon in september vol goede moed aan de studie. Toch is studeren harder dan het lijkt en heb ik besloten om dit jaar niet door te gaan, maar te stoppen voor 1 februari. Lang leve de 1 februariregeling. Maar goed het is veel beter zo, want waar kan je het beste Frans leren praten? Ja precies, in Frankrijk! Maar wat ga je dan doen: au-pair, taalcursus of op een camping werken? Nou die keuze was wel makkelijk gemaakt. Via mijn studie kwam ik bij Team4Animation terecht en ik heb maar gesolliciteerd. Wel leuk dat ze me daar al verwachtten, haha!

Dus zo ben ik hier terecht gekomen. Na de sollicitatieronde volgt natuurlijk het mailtje met het verlossende nieuws en dat vond ik toch wel even spannend. Wat nou als ze me niet enthousiast genoeg vinden? Maar dat is helemaal goed gekomen dus op naar de volgende stap: het trainingsweekend. Na tien keer switchen tussen drie verschillende data ben ik eind april toch afgereisd naar het o zo gezellige Sint Anthonis. Ik wist niet zo goed wat ik hier van moest verwachten, maar ook dat is weer helemaal goed gekomen. Ik zal die 4 dagen nooit meer vergeten en ook al die leuke mensen niet. Helaas zal ik nooit meer normaal naar The Lion King kunnen kijken. Tja, wat kunnen we nog meer zeggen over het trainingsweekend? C’était très super!

Nou dat waren mijn ervaringen tot nu toe bij Team4Animation. Ik hoop dat er nog vele mogen komen, maar eerst wordt het nog even wachten op het andere verlossende mailtje van Team4Animation, namelijk ‘We hebben een camping voor je gevonden!’ Ik kan echt niet wachten om te mogen vertrekken naar het hopelijk dan zonovergoten Frankrijk. Ik kijk ernaar uit om te mogen kamperen en heel de dag bezig te zijn met spelletjes, sport en creativiteit. Naast plezier maken hoop ik natuurlijk daar ook nog iets te leren, want ik heb me alweer ingeschreven voor jawel dezelfde studie: Franse Taal en Cultuur en hopelijk gaat het in september veel beter!

Ik hoop dat jullie met plezier naar mijn blogs zullen lezen, want er zullen er zeker meer volgen. En voor degene die nu eindexamens hebben: bonne chance!

Au revoir

PS. Om nog even terug te komen op de titel: dit is de reactie die ik wel eens krijg als ik vertel dat ik Frans studeer. ‘Wat wil je daarmee worden dan?’ ‘Je kan dan toch alleen maar leraar worden?’ Dat zijn vragen die ik ook weleens krijg. Maar ik zal jullie vertellen: ik weet nog niet eens wat ik wil worden, omdat er zoveel mogelijkheden zijn! Als je nog een studie moet kiezen, zal ik Frans echt niet afraden!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!