Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Werken in het buitenland: waarom?

Werken in het buitenland: waarom?

3 minuten
06-01-2019
TOP Animation

Ik heb voor team4animation nu al drie zomers er op zitten. En dat waren zeker weten de zomers van mijn leven! Mensen kijken je soms weleens een beetje gek aan. Waarom zou je je vakantie opofferen om de hele zomer in het buitenland te gaan werken? De keus voor mij was heel specifiek. Ik had er net een halfjaar studie Franse taal en cultuur opzitten en was op zoek naar een baantje waarbij ik mijn taalniveau omhoog kon tillen. Het was het perfecte baantje en het is zo goed bevallen dat ik gewoon heimwee heb naar Frankrijk als ik een zomer in Nederland blijf. Maar waarom is dit zo goed bevallen en waarom zou jij moeten kiezen voor een baantje in het buitenland?

Vakantie en werk in een

Hoewel het misschien lijkt alsof je zelf geen vakantie kan hebben, valt dit toch best reuze mee! Je moet het meer zien als vakantie en werk tegelijkertijd! Wat is er niet beter dan tijdens je middagpauze lekker chillen aan het zwembad? In Nederland is dit haast onmogelijk als je een bijbaantje bij de plaatselijke supermarkt hebt bijvoorbeeld. Ook breng je de meeste tijd buiten door. Het is natuurlijk super mooi weer (althans dat hopen we dan maar) dus de meeste van je activiteiten zul je buiten kunnen organiseren. Je komt dus ook aan het eind van de zomer lekker met een kleurtje naar huis. Genoeg om iedereen heel jaloers te laten zijn!

Weg uit de dagelijkse sleur

Wat ik persoonlijk erg fijn vind aan een baantje in het buitenland, is dat je even lekker in een ander ritme komt te zitten. Misschien heb je net wel eindexamen gedaan of heb je net een tentamen periode achter de rug? Dan is het fijn om even een andere omgeving op te zoeken en met iets heel anders bezig te zijn. Toch moet je niet vergeten dat je moet werken, maar als je plezier hebt in het werk dan is dit helemaal geen straf. Tijdens mijn zomers animatiewerk fleurde ik altijd helemaal door de energie die je meekrijgt van bijvoorbeeld collega’s of gasten.

Nieuwe ervaring

Het is een hele ervaring als je naar het buitenland gaat om te werken. Het staat niet alleen goed op je cv, maar het is ook voor jezelf een hele nieuwe leerperiode. Je leert een andere cultuur en veel nieuwe ervaring die je later nog goed kan gebruiken. misschien heb jij juist wel de ambitie om een nieuwe taal te leren: ga er dan helemaal voor om je Frans te verbeteren. Of misschien heb jij werken in het buitenland wel op je Bucket list staan, dan kan je deze gelijk doorstrepen als jij kiest voor de zomer van je leven in het buitenland!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!