Wil jij deze zomer als Flex Topper naar Frankrijk meld je snel aan want vol = vol! Solliciteer snel of doe de test om erachter te komen of animatiewerk in het buitenland écht iets voor jou is.

Weersomstandigheden in Frankrijk

Weersomstandigheden in Frankrijk

2 minuten
05-01-2019
TOP Animation

In Frankrijk zijn de weersomstandigheden anders dan in Nederland. Zo is het in de zomer warmer, maar regent het ook harder. Toch moet je soms werken, slapen, en leven in deze weersomstandigheden en er het beste van maken, ondanks dat je tent tot je kuiten onder water staat.

De echte regen

In Nederland heb je soms een harde regenbui, en dat alles nat is. In Frankrijk zijn er soms harde regenbuien in het kwadraat en blijft dat voor een paar dagen. Hierdoor kan alles onder water komen te staan. Voorbeelden hiervan zijn tenten van campinggasten, je eigen tent, alle straten, het voetbalveld, en zelfs een rivier die bijna overloopt. Dit heb ik afgelopen zomer een keer meegemaakt. Wij sliepen in een tent en ik werd wakker van de harde regen. Toen ik uit bed stapte bleek dat onze hele tent onder water stond. Snel heb ik mijn tentgenoot wakker gemaakt en hebben we al onze spullen hoog gezet of in de overdekte animatie ruimte gezet. Nadat dit alles was gebeurd, was het 9:30 en moest er toch een programma zijn. We kregen te horen dat er redelijk wat mensen in het restaurant zaten en of we met wat spullen daar naartoe wilden gaan. Snel hebben wij bordspellen en kleurplaten gepakt en meegenomen naar het restaurant. Daarnaast hebben we een film aangezet en vond ik het uiteindelijk toch een super leuke dag. In de avond stond er een show op het programma, maar het weer was te slecht om die door te laten gaan.

De warme zon

Naast regen is er ook veel zon in Frankrijk. Vaak was het 40 graden en als er dan een sportactiviteit op het programma staat, moet dat doorgaan. Vaak zijn er genoeg kinderen, volwassenen die het alsnog leuk genoeg vinden om te gaan sporten, maar zorg er altijd voor dat je genoeg flessen water mee hebt en dat de gasten genoeg rust momenten heeft. Als dat lukt kan het alsnog goed slagen!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!