Weersomstandigheden in Frankrijk

Weersomstandigheden in Frankrijk

In Frankrijk zijn de weersomstandigheden anders dan in Nederland. Zo is het in de zomer warmer, maar regent het ook harder. Toch moet je soms werken, slapen, en leven in deze weersomstandigheden en er het beste van maken, ondanks dat je tent tot je kuiten onder water staat.

De echte regen

In Nederland heb je soms een harde regenbui, en dat alles nat is. In Frankrijk zijn er soms harde regenbuien in het kwadraat en blijft dat voor een paar dagen. Hierdoor kan alles onder water komen te staan. Voorbeelden hiervan zijn tenten van campinggasten, je eigen tent, alle straten, het voetbalveld, en zelfs een rivier die bijna overloopt. Dit heb ik afgelopen zomer een keer meegemaakt. Wij sliepen in een tent en ik werd wakker van de harde regen. Toen ik uit bed stapte bleek dat onze hele tent onder water stond. Snel heb ik mijn tentgenoot wakker gemaakt en hebben we al onze spullen hoog gezet of in de overdekte animatie ruimte gezet. Nadat dit alles was gebeurd, was het 9:30 en moest er toch een programma zijn. We kregen te horen dat er redelijk wat mensen in het restaurant zaten en of we met wat spullen daar naartoe wilden gaan. Snel hebben wij bordspellen en kleurplaten gepakt en meegenomen naar het restaurant. Daarnaast hebben we een film aangezet en vond ik het uiteindelijk toch een super leuke dag. In de avond stond er een show op het programma, maar het weer was te slecht om die door te laten gaan.

De warme zon

Naast regen is er ook veel zon in Frankrijk. Vaak was het 40 graden en als er dan een sportactiviteit op het programma staat, moet dat doorgaan. Vaak zijn er genoeg kinderen, volwassenen die het alsnog leuk genoeg vinden om te gaan sporten, maar zorg er altijd voor dat je genoeg flessen water mee hebt en dat de gasten genoeg rust momenten heeft. Als dat lukt kan het alsnog goed slagen!

Over de blogger
Mees Hageman
Mees Hageman

Mijn naam is Mees en ik heb alweer drie zomers gewerkt voor TeamAnimation. Daarnaast heb ik ook een jaar het voorseizoen gedraaid, waardoor je meemaakt hoe een camping en het campingpersoneel toeleeft naar de zomer, wat super leuk is om te zien. Dit jaar zul je enkele blogs van mij zien op deze site!

alle blogs van Mees
Vacature bij deze blog
Entertainer op een kleine camping

Entertainer op een kleine camping

Land
Frankrijk
Salaris
€1150
Periode
Zomer 2022