Ga jij het animatie avontuur aan in 2024? Solliciteer dan nu!

Week 1: hondenbrokken en achtentachtig

Week 1: hondenbrokken en achtentachtig

3 minuten
19-07-2018
Zayira Graves

Week 1 op de camping is bijna voorbij. Vanavond moet ik werken tijdens karaoke en daarna begint het weekend! Ik moet nog een beetje wennen maar het werk zelf is super leuk. Toen ze zeiden dat je als animatrice net een beroemdheid bent op de camping was dat geen leugen. Ik kan nauwelijks met de kinderen praten vanwege de taalbarrière maar overal hoor ik ‘Bonjour Zayira!’. Toen we vandaag portretten gingen maken bij de miniclub wilden alle kinderen ook met mij op de foto. Dus niet schrikken als ik straks met een enorm ego terug kom in Nederland.

 

Hondenbrokken

Tijdens het inkopen doen voor deze ‘vakantie’ bedachten mijn moeder en ik dat ik hagelslag en stroopwafels mee zou nemen. Meestal doen die twee het wel goed bij buitenlanders en zo had ik iets typisch Nederlands om uit te delen aan mijn collega’s. Omdat ik uiteindelijk pas om 00:00 uur aankwam (in plaats van om 16:30 uur) heb ik er die avond er niks over gezegd en uiteindelijk ben ik het gewoon vergeten. Totdat een paar dagen geleden één van mijn collega’s aan me vroeg waarom ik hondenbrokken mee had. Ik dacht nog, is dit een grapje? Is zijn Engels gewoon heel slecht? Dus ik vroeg hem wat hij bedoelde. Mijn collega liep de keuken in en kwam terug met het doosje hagelslag. Ik probeerde uit te leggen dat het gewoon ‘chocolate sprinkles’ waren maar volgens mij geloofden ze me pas toen ik wat hagelslag op mijn brood deed. Waarom zou ik een doosje hondenbrokken meenemen…???

Bingo

Maandag was er om 21:00 uur bingo. Mijn collega zou alle getallen in het Frans zeggen en ik daarna in het Nederlands. De paar Nederlanders die er waren konden redelijk Frans maar ze gaven aan dat het toch fijner was als ik even zou helpen. Dus riep ik van 21:00 tot 00:00 getallen om. Mijn collega’s en een aantal Fransen moesten standaard giechelen bij 3, 10 en 88. Vraag me niet waarom, maar bijna iedere keer dat ik die collega spreek doet hij weer zijn best om één van die getallen zo Nederlands mogelijk uit te spreken of roept hij ‘TIEN’ en begint dan keihard te lachen.

Nederlanders

Blijkbaar is dit de eerste keer dat er een Nederlander in het team zit op deze camping. Toen ik langs ALLE (oftewel 10) staanplaatsen met Nederlanders moest om me voor te stellen zei een man ook dat er online een aantal keer stond dat het een top camping is maar dat het heel jammer is dat niemand Nederlands spreekt. Nu willen de eigenaren dus dat ik van alles ga vernederlandsen, zoals bijvoorbeeld de liedjes voor vanavond. Ook is het de bedoeling dat ik de Nederlanders een beetje mee trek naar de activiteiten, het zijn er alleen zo weinig.  De vakantie is natuurlijk ook nog niet overal in Nederland begonnen maar momenteel zijn er bar weinig Nederlanders, dat is zeker te merken bij de miniclub. Gelukkig kan ik de Franse kindjes met behulp van handen en voeten ook redelijk helpen. En anders is er altijd nog mijn beste vriend, Google translate!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!