Ga jij het animatie avontuur aan in 2024? Solliciteer dan nu!

We zijn over de helft!

We zijn over de helft!

14 minuten
23-08-2019
Shannon van Mourik

Toen waren we opeens op een keerpunt, namelijk het punt waarbij je al langer in Frankrijk bent dan dat je er nog zal zijn. Ik ben er nu 4 weken en heb er nog 3 te gaan. De tijd gaat hier zo snel! Wel een goed teken denk ik…

Maandag 5 augustus

Vandaag hebben we bij de miniclub een weerbordje gemaakt. De kinderen kregen een papieren bordje en moesten deze met papier in 5 of meer stukken verdelen. In elk vakje tekenden ze een weersomstandigheid, bijvoorbeeld; zon, wind, regen, bliksem, sneeuw…

Vervolgens knipten ze van karton een pijltje en deden we die met een splitpen in het bord en hadden we een weerwijzer.

Na de miniclub hadden we de eerste bijeenkomst voor de miniclubshow Tarzan die we vrijdag willen opvoeren. Er doen niet heel veel kinderen mee, maar genoeg om alle rollen te kunnen opvullen.

In de middag hadden we een basketbaltoernooi. We hadden twee teams en Marissa en ik speelden ook lekker mee. Het was reuze gezellig en ik vond het persoonlijk jammer dat de tijd alweer voorbij was. Ik had best nog langer door willen spelen.

Maar het was tijd voor de eerste repetitie van Tarzan. We hebben de kinderen de nummers laten horen en het verhaal verteld. Vervolgens hebben we de eerste twee scènes kunnen oefenen.

In de avond hadden we aquagym en minidisco. Helaas was het weer niet super top, dus was het vrij rustig bij de aquagym. De minidisco was wel weer druk bezocht.

Ik ben wel een beetje ziek aan het worden. Ik heb erg veel keelpijn, ben aan het hoesten, mijn neus zit verstopt en ik heb hoofdpijn. Morgen ga ik even langs de apotheek om medicijnen te halen. Hopelijk gaat het dan wat beter.

Dinsdag 6 augustus

Vandaag hebben we in de miniclub een knutsel van eerder deze vakantie herhaald, namelijk de monstertjes. De kinderen kregen een vel papier war ze een feesthoedje van moesten draaien. Deze moesten ze vastplakken en vervolgens versieren met armen, ogen, een mond, haar, etc. De resultaten zijn erg leuk geworden.

Na de miniclub hadden we de repetitie voor Tarzan. Niet iedereen was aanwezig, maar we hebben ons best gedaan om er iets van te kunnen maken, al was dat best lastig.

In de middag hebben we met een klein clubje kinderen twee potjes Pétanque gespeeld. Het was erg gezellig en we hadden leuk gevarieerde teams. Mijn team heeft zelfs een keer gewonnen.

Daarna hadden we weer een repetitie van Tarzan, waar we vooral alleen met Tarzan hebben geoefend.

In de avond hadden we ons bekende aquagym en minidisco, waar ik vandaag echt veel moeite mee had vanwege het hoesten, maar gelukkig heb ik vandaag hoestdrank en medicijnen gekocht, dus hopelijk gaat het de komende dagen wat beter.

Later die avond hadden we een pubquiz in de miniclub. Eerst was er bijna niemand en waren we bang dat we het moesten afbreken, maar gelukkig hebben we nog een aantal mensen kunnen vinden die gezellig mee wilden spelen, dus kon het gelukkig gewoon doorgaan. We hadden allemaal vragen over Frankrijk en de regio Bretagne gedaan om te kijken of de mensen een beetje op de hoogte waren van de plek waar ze op vakantie waren. We hadden 5 teams en we hadden voor elk team prijzen. Voor de eerste plaats mochten ze kiezen tussen een Lennyknuffel of minidisco cd, de tweede plaats mocht kiezen tussen een Lenny pet of een Lenny tas, de derde plaats mocht kiezen tussen een Lenny slap-on bracelet en een bellenblaas. De andere twee teams mochten kiezen tussen een waterpistool of een ola-tas.

Iedereen vond de prijzen leuk en iedereen had het naar zijn zin.

Woensdag 7 augustus

Vandaag hadden we Lennyclub, dus hebben we een leuke Lennyknutsel gemaakt, namelijk Lenny fotolijstjes. De kinderen kregen een gekleurd vel en moesten een groot rechthoek uit het midden knippen. Vervolgens mochten ze alles wat overbleef versieren en konden ze het lijstje gebruiken om hun foto met Lenny in te stoppen. Aan het einde van de Lennyclub kwam Lenny ook gezellig langs en hebben we nog de Lennydans gedanst.

Vervolgens gingen we repeteren voor Tarzan. Het ging best goed. We hebben 3 scènes goed kunnen instuderen.

In de middag hadden we levend bingo. Ik had twee grote bingokaarten op de grond gemaakt met stoepkrijt en Marissa heeft voor elk cijfer een voorwerp bedacht. De bedoeling was dat de kinderen het voorwerp dat bij het nummer hoorde moesten zoeken en op het vakje moesten leggen. We hebben uiteindelijk 2 potjes kunnen spelen en de kinderen vonden het ontzettend leuk. We hadden ook een gezellige groep die goed konden samenwerken.

Daarna was het weer tijd voor een repetitie van Tarzan. Alleen waren er maar 2 kinderen die kwamen opdagen, dus hebben we ze weer naar het zwembad gestuurd. We begonnen een beetje aan het twijfelen of we Tarzan wel door konden laten gaan, omdat dit al de derde keer was dat niet iedereen aanwezig was.

In de avond hadden we aquagym, minidisco en een Lennytour. De kinderen waren erg enthousiast dat Lenny kwam en ook de hele groep Engelsen aan de bar vond Lenny erg leuk. We hebben weer veel kunnen lachen door alle opmerkingen en verhalen die met Lenny zijn gedeeld.

We hebben vandaag ook te horen gekregen dat Marissa en ik nog maar een week samen staan in plaats van twee. Mijn vorige collega zou namelijk tot de 17e blijven en Marissa eigenlijk tot de 24e. De campingbaas had berekend dat hij 1 animatrice tot de 17e en 1 animatrice tot de 31e zou hebben en hij heeft ons ook uitgelegd dat hij vanwege de drukte geen twee animatrices meer nodig heeft, dus Marissa gaat helaas volgende week zaterdag verhuizen naar een andere camping.

Donderdag 8 augustus

Vandaag hebben we een knutsel van eerder deze vakantie herhaald, namelijk de vlieger. De kinderen kregen een voorbeeld van een vlieger die ze over konden trekken. Deze mochten ze vervolgens uitknippen en versieren met stift/potlood of papier. Vervolgens nog een touwtje eraan en ze hadden een mooie vlieger.

Daarna hadden we de eerste repetitie voor de Dromenshow. Marissa en ik hadden namelijk besloten om Tarzan te annuleren omdat er te weinig kinderen bij de repetities op kwamen dagen om er echt iets moois van te kunnen maken. We hebben toen besloten om een andere show te doen, namelijk de Dromenshow. In de Dromenshow vraag ik Marissa om hulp om de letters van het verdwenen woord terug te vinden in de verschillende droomwerelden. We hebben 7 droomwerelden waar de kinderen een dans doen en Marissa de letter moet gaan zoeken. Zo hebben we de superheldenwereld, de piratenwereld, de prinsessenwereld, de griezelwereld, de feestwereld, de junglewereld en de Lennywereld. Aan het eind van de voorstelling is het woord Chocola gespeld en dansen we met zijn allen het dansje van de minidisco Chocolat. De kinderen waren erg enthousiast en hadden er zin in.

In de middag speelden we volleybal. Er kwam een grote groep Nederlandse jongens, en we deden eigenlijk maar een beetje wat. Later wilden ze graag voetballen, dus zijn we de hesjes en de voetbal gaan halen en hebben we ook nog even gevoetbald.

Daarna was het tijd voor de tweede repetitie van de Dromenshow. De kinderen konden nu ongeveer meer dan de helft van de show, dus we zaten goed op schema.

Aquagym was niet zo leuk vandaag. De groep jongens van eerder deden namelijk mee (of eigenlijk niet mee) en waren de hele tijd bommetjes dicht bij de kant aan het maken zodat wij helemaal nat werden. Ook waren ze continu andere mensen, die wel serieus meededen, aan het irriteren met hun gedrag. We hebben de muziek na nog niet eens 1 liedje moeten uitzetten en Marissa is naar de receptie gelopen om het vervelende gedrag te melden. Helaas was de campingbaas er niet, maar we kregen wel toestemming om de aquagym vroegtijdig te stoppen. Dit deed alleen ons humeur niet ten goede, want we werden er vrij boos van, maar gelukkig waren we op tijd weer afgekoeld voor de Lennydisco waar Lenny ook gezellig langskwam.

We hadden vervolgens een rustige avond en ik ben op tijd gaan slapen in de hoop dat ik me weer wat beter zou gaan voelen.

Vrijdag 9 augustus

Vandaag hebben we verschillende dingen gemaakt tijdens de miniclub. Marissa maakte met de kinderen van de show alle benodigdheden voor de show, zoals maskers en hoedjes. En ik maakte met de rest een bloemetjesketting. De kinderen moesten vormpjes knippen van papier en deze om en om met een stukje van een rietje aan een touwtje rijgen.

Na de miniclub hadden we een repetitie voor de Dromenshow. Deze ging erg goed en de kinderen zijn goed gemotiveerd en hebben er erg veel zin in.

Na de repetitie zijn we snel gaan lunchen en toen was het al weer tijd voor onze middagactiviteit: Lennylympics. We hadden verschillende kleinere spellen gedaan die Lenny leuk vindt om te spelen. Een aantal voorbeelden: krantenmeppertje, vos kom uit je hol, verspringen en nog een spelletje genaamd; ik hou van.. Er waren veel kinderen en ze hadden het erg naar hun zin.

Na de Lennylympics hadden we de generale repetitie voor de Dromenshow. De kidneren kennen alle dansjes en ze weten wat ze moeten doen, dus we wisten dat het helemaal goed zou moeten komen.

Toen was het weer tijd voor aquagym. We konden het gelukkig vandaag wel afmaken, maar nog steeds met veel gedoe. Er waren nog steeds jongens vervelend aan het doen en de hele tijd bommetjes aan het maken of hard aan het spetteren, dus Marissa is naar de campingeigenaar gegaan en hij heeft de jongens aangesproken. We hopen dus dat het zondag helemaal zonder problemen kan gaan.

De minidisco ging wel ontzettend goed en was weer een groot succes en een groot feest.

We zijn daarna snel gaan eten en zijn toen de kidsclub klaar gaan maken voor de Dromenshow. Er moest nog gestofzuigd worden en de stoelen moesten worden klaargezet. Ook moesten er nog wat maskers en hoedjes afgemaakt worden en de kinderen kwamen al om half 8, dus we hadden weinig tijd. Het is gelukkig allemaal op tijd gelukt en we hebben er een geweldige show van kunnen maken. De miniclub zat propvol, er kon echt niemand meer bij, anders was er niet genoeg ruimte geweest om te kunnen dansen. De kinderen kenden alle dansjes nog en deden het geweldig. Iedereen vond het ook ontzettend leuk en we kregen vele complimenten achteraf, dus een geslaagde avond.

We hebben daarna alles snel opgeruimd en hebben een relaxte avond gehad met een paar koppen thee en we zijn op tijd gaan slapen zodat we uitgerust aan onze vrije dag konden beginnen.

Zaterdag 10 augustus

Vandaag was onze vrije dag en we konden de auto meenemen, dus zijn we naar een stadje gegaan dat ongeveer een half uurtje rijden was. We zijn naar Dinan geweest, een klein Middeleeuws stadje met hele mooie en schattige huizen. Ik kwam het stadje tegen toen ik een paar weken geleden naar de Action moest en toen de hele stad door moest rijden daarvoor. Het zag er prachtig uit. Je komt aanrijden vanaf een groot viaduct en ziet dan het stadje boven op een heuvel/berg liggen.

Het stadje heeft een heel erg gezellig centrum, waar we heerlijke crêpes gegeten hebben en we hebben lekker gewinkeld. Zo vond ik een Sherlock Holmes bordspel, een uitbreidingsset voor Weerwolven en een gaaf metalen bord van Route 66 voor in mijn kamer.

We hebben eerst het hele bovengedeelte verkend en zijn vervolgens naar beneden gelopen richting het water. Langs Dinan loopt een rivier en beneden heb je prachtig uitzicht over die rivier met het viaduct.

Maar toen kwam het zwaarste deel: De stadsmuur beklimmen en daarna weer de berg omhoog.

Ook op de stadmuur hadden we prachtig uitzicht over de daken van het centrum van Dinan, met wel 3 kerktorens die erboven uit staken.

De klim omhoog was best pittig, maar eenmaal boven hebben we onszelf beloond met een heerlijk ijsje.

Helaas moest de auto rond 6 uur weer terug op de camping zijn, dus zijn we redelijk vroeg weer teruggegaan. We hebben wel alles kunnen zien, want Dinan is niet heel groot. Eenmaal terug op de camping hebben we koelkastrestjes gegeten; alles wat nog in de koelkast stond dat echt op moest en hadden we een relaxte, maar gezellige avond.

Zondag 11 augustus

In de miniclub hebben we lieveheersbeestjes gemaakt. De kinderen konden een gekleurd papiertje kiezen als achtergrond. Daar mochten ze dan grassprietjes op plakken die ze zelf hadden geknipt. Vervolgens plakten ze daar hun zelfgemaakte lieveheersbeestjes op. Ze zijn echt super leuk geworden!

Na de lunch hebben we het nieuwe programma voor aankomende week gemaakt.

In de middag speelden we een potje Weerwolven (met mijn nieuwe uitbreiding) Omdat er best wat oudere kinderen meededen konden we een aantal kaartjes uit mijn nieuw gekochte uitbreiding gebruiken. Het resultaat daarvan was wel dat we twee keer een potje na de eerste ronde moesten stoppen omdat de Engel (met als doel: dood gaan in de eerste ronde) won. Al met al was het wel een hele gezellige en geslaagde middag.

Later die middag hadden we aquagym. Gelukkig waren de omstandigheden weer rustiger, maar er was nu heel weinig publiek, dus we hopen dat er snel weer wat mensen bij gaan komen.

De minidisco was 1 groot feest ondanks dat we niet heel veel kinderen hadden. De energie spatte er vanaf en we waren ook flink moe achteraf, maar we moesten nog even door want er stond nog een Lenny tour op het programma.

In het begin kwamen er bijna geen kinderen en we begonnen ons al een beetje zorgen te maken, maar gelukkig kwam er toch een groepje en konden we onze tocht beginnen. Onderweg waren er nog heel veel kinderen die zich bij ons aansloten en toen we terugkwamen bij de miniclub was er nog een fotomomentje met Lenny.

We moesten de tour tussendoor wel even onderbreken omdat ik een verschrikkelijke hoestbui kreeg waardoor ik bijna geen adem meer kreeg en het een beetje gevaarlijk werd om verder te rijden. Ik heb even het karretje aan de kant gezet en ben wat water gaan drinken en vervolgens weer verder gegaan. Gelukkig hebben ze Lenny niet gesloopt terwijl ik weg was;D

Daarna hebben we lekker frietjes gegeten met de overgebleven sla van de dag ervoor en zijn we vroeg naar bed gegaan, want we konden wel wat extra uurtjes slaap gebruiken.


Tip van de week: Als je je spullen inpakt thuis, neem toch, ook al twijfel je, Strepsils, ibuprofen en paracetamol mee. Ook al heb je het al maanden niet nodig gehad; Karma is a b*tch en je gaat het nodig hebben!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!