Wandelende vertaalmachine

Wandelende vertaalmachine

3 Minuten
23 Jul 2016

Bonjour tout le monde! Mijn eerste blog geschreven in la France, en ja ik leef dus nog. Ik ben al drie weken op de camping (time flies) en heb nog niets geschreven, sorry daarvoor! Ik heb het heel druk gehad en zat even niet met mijn hoofd bij het schrijven, maar nu ga ik er weer tegenaan!

Afgelopen drie weken zijn voorbij gevlogen en het gaat steeds beter op de camping! Ik vind steeds meer mijn draai op de camping en een onderdeel waar ik afgelopen week veel mee te maken heb gehad is vertalen. Ik voel me echt een soort wandelende vertaalmachine als ik soms aan het werk ben hier. Afgelopen week hadden we heel veel Nederlandse kinderen in de miniclub en ik moest dus vaak voor mijn collega dingen vertalen voor de kinderen, hij is Frans namelijk. En als ik dan in het Frans tegen de Franse kinderen praat gaan de Nederlandse kinderen weer “juf wat zeg je, ik snap het niet, juf?”.

IMG_9594 –> foto van het toernooi (ik sta er zelf helaas niet op, ik nam de foto)

Tranduire, expliquer et courir

Het drukste moment had ik donderdag, toen we met de animatie een olympiade organiseerden voor de club enfants en club ados. De kinderen en ados zaten gemengd in een team en ook Nederlandse kinderen met Franse ados, want er zijn geen Nederlandse ados in die club. Het was heel leuk om te doen en de kinderen vonden het ook leuk, maar ik was de hele tijd het veld over aan het rennen om te vertalen wat ze tegen elkaar willen zeggen en om alles nog een keer uit te leggen omdat ze niet geluisterd hadden.

Ik vind het helemaal niet erg trouwens, ik vind het leuk om te doen en om iedereen te helpen. Bovendien betekent het ook dat ik ergens nuttig voor ben. Dit gevoel had ik namelijk niet echt in de eerste 1,5 week dat ik hier was, maar gelukkig is dit nu een stuk beter. Volgende week moet ik zelf de Lion King gaan organiseren om op te voeren met de kinderen. Mijn collega gaat me wel helpen, maar ik ga zelf de meeste voorbereidingen doen. Ook al is dit wel veel werk en weet ik niet of het me gaat lukken, ik vind het ook wel heel leuk om zelf zoiets op me te nemen en dan het resultaat te zien volgende week.

I’ll keep you posted!

IMG_9578 –> Watergevecht met de kiddo’s = helemaal nat worden

Over de blogger
Lotte Elfferich
Lotte Elfferich

Bonjour tout le monde! Ik ben Lotte, een 19-jarige student die erg houdt van gezelligheid, sporten (en dat is ook altijd gezellig) en gek doen. Deze zomer heb ik, als het goed is, voor veel gezelligheid op de camping gezorgd!

alle blogs van Lotte
Vacature bij deze blog
Leider op een vakantiepark in Nederland

Leider op een vakantiepark in Nederland

Land
Nederland
Salaris
€1150
Periode
Zomer 2022