Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Waarom ik voor Team4Animation heb gekozen

Waarom ik voor Team4Animation heb gekozen

5 minuten
03-02-2019
TOP Animation

Veel mensen hebben de vraag hoe je bij Team4Animation aan het werk kan komen en daar gaat deze blog ook over! Hierin lees je hoe ik bij dit geniale bedrijf ben gekomen en wat voor mij de redenen waren om animator voor animatiewerk in het buitenland te worden. 

Iets nieuws

Ik was al tweeënhalf jaar werkzaam bij mijn vertrouwde chinees restaurant, maar ik wilde iets nieuws. Met het vooruitzicht dat ik weer een zomer lang dezelfde bestellingen op stond te nemen en dezelfde avonden mijn ronden moest doen, was ik toe aan iets nieuws! Die babi pangang en foe yong hai kwam mij onderhand mijn neus uit! Dus dit zorgde ervoor dat ik me vrij spontaan bij een uitzendbureau heb aangemeld en op zoek ging naar een nieuwe uitdaging.

Tja dan krijg je van alles wat voorbij komt: pakketservice-, vakkenvuller- en ijsschepvacatures, maar dat was toch nét niet waar ik naar op zoek was. Ik wilde spanning, georganiseerde chaos, en als het even kon, in het buitenland. Nadat ik na drie weken de hoop op had gegeven en moe in bed lag, riep mijn moeder mij naar beneden en liet mij een oproep zien van Team4Animation: Wij zijn op zoek naar animatoren!

De volgende dag heb ik mij direct aangemeld en nog dezelfde dag kreeg ik een telefoontje van Renee, het hoofd van de werving. Er werd gevraagd hoe ik bij hun site kwam en waarom ik me had aangemeld en al snel kwam eruit dat ik op gesprek mocht komen in Woerden, te Utrecht. Een aantal weken later vertrokken mijn moeder en ik van Finsterwolde, een heel klein dorpje in Noordoost Groningen richting, het hoofdkantoor van Team4Animation.

Waarom koos je dan voor Team4Animation?

Persoonlijk koos ik voor T4A, omdat ik toe was aan wat anders. Ik was het gebruikelijke werk moe en wilde verandering, waarmee ik nieuwe ervaringen op deed. Ik wist, en weet, hoe ik een restaurant mensen te woord moet staan en ze moet helpen, maar ik wilde mijn horizon verbreden. Met het werk op een camping in het vooruitzicht, kon ik al mijn opgedane kennis toepassen die ik had opgedaan op mijn andere werk, namelijk hoe je met mensen moet omgaan.

Naast het feit dat het restaurant waar ik werk dicht bij de Duitse grens ligt, wilde ik mijn talen beter leren toepassen en verbeteren. Ik ben van mening namelijk dat continu dingen leren uit schoolboeken een goede basis vormt, maar dat je hier niet heel veel van leert. Je wordt namelijk bij het handje gehouden en je kan altijd terugvallen op het boek. Op een camping heb je deze niet en moet je doorgaan, je kan immers niet in een keer een activiteit niet laten doorgaan omdat je even niet meer weet hoe je iets moet uitleggen in een taal die je niet (zo goed) machtig bent.

Naar het buitenland

Tenslotte, wilde ik vooral in het buitenland werken, omdat dat heerlijk leek. Niet alleen kan ik op die manier mijn bucketlist van landen steeds kleiner maken, maar kom je ook nog overal. In mijn ogen leek het vakantiewerk in Frankrijk mij meer als vakantie en werk in de ogen, wat twee vliegen in één klap leek voor mij. Laat je alleen niet misleiden, het voelt soms ook echt andersom!

In het buitenland werken heeft veel meer voordelen dan dat iedereen denkt. Natuurlijk je doet werk ervaring op en leert je talen steeds beter te beheersen en toe te passen, maar je leert ook de cultuur van het land beter kennen. Je leert de lokale bevolking kennen en ziet ook waartussen wij Nederlanders overeenkomen met de Fransen, maar ook waar onze verschillen liggen. Je gaat op je vrije dagen de omgeving verkennen en, als je een beetje geluk hebt, kan je ook nog uitstapjes maken naar de wat grotere steden.

Kortom voor Team4Animation werken, is één van mijn leukste baantjes die ik ooit gehad heb. Het animatiewerk is iets waar je veel van leert: van beheersing van je talen tot en met hoe om te gaan met campinggasten. Je verrijkt jezelf met meer kennis van wat je al misschien hebt geleerd, maar je breid het nog verder uit door het toe te passen. En laten we nou eerlijk zijn, wie wilt er nou niet werken in een vakantieland als Frankrijk! 😉

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!