Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Vrij zijn in Frankrijk

Vrij zijn in Frankrijk

6 minuten
29-06-2016
Loulou Drinkwaard

Vrij zijn in Frankrijk

Ga jij 7 weken naar Frankrijk, maar blijft je grote liefde thuis? Dan kan je wel wat hulp gebruiken. Hier een aantal liefdestips voor, voor, tijdens en na Frankrijk.

Voor je vertrekt

Maak extra tijd voor elkaar vrij. Doe de dingen die jullie samen leuk vinden. Verwen elkaar zolang het nog kan. Geef elkaar cadeaus. Koop een knuffelbeer en spuit hem vol met jouw parfum. Koop een afscheur kalender en schrijf er lieve woordjes op tot je weer terug komt. Het klinkt klef maar de thuisblijvers kunnen best wat extra liefde gebruiken.

Margriet is er klaar voor

Margriet is er klaar voor

Jolien is er klaar voor

Jolien is er klaar voor

Maak afspraken. Een dronkenkusje aan het kampvuur met een onbekende, mag dat? Gaan jullie Skypen of bellen? Elke dag, om de dag of alleen in het weekend? Onthoudt dat je weinig tijd voor het thuisfront hebt in Frankrijk.

Brainstormen. Hoe lang duurt je relatie al? Wil je de relatie voortzetten na Frankrijk? Wil de ander dat ook? Hoe ga je dat doen? Als je volgend jaar gaat studeren, op kamers gaat of een tussenjaar neemt? Beantwoord deze vragen voor jezelf en bespreek ze met je lover. Heb je teveel twijfels? Misschien is het dan beter als jullie uit elkaar gaan. Nu het nog kan. Nu het nog face to face kan. Niemand wil een gebroken hart tijdens zijn Frankrijk avontuur. Natuurlijk is een het beëindigen van je relatie geen makkelijke keuze. Ik vond het zelf ook moeilijk. Je wilt niet te snel je conclusie trekken.

4 Dagen geleden

Dikke tranen rolde over mijn wangen. Mijn mond formuleerde de ene onsamenhangende zin na de andere. Hij begreep niet wat ik wilde. Ik begreep niet wat ik wilde maar, dat heb ik niet toegegeven. Grappig, een buitenstaander zou niet denken dat ik de gene was die het uitmaakte.

Onze liefde was een stroomversnelling. Soms stond een van ons op een puntige steen, gleed uit en ging kopje onder. Gelukkig hielpen we elkaar terug naar zuurstof. De stroming leed naar een waterval. Ik viel hard. Het verbaasde me dat hij er zonder schrammen uit kwam. Waarom moest ik wel huilen en hij niet? Misschien heeft hij vertrouwen. Hij zegt dat als we het ooit nog een keer proberen dat we het dan allebei beter gaan doen. Dat hij dan heel lief voor me zal zijn en dat het fijn wordt. Dat het deze keer ook al fijn was. Hij was lief. Ik graaide met mijn hand over de bodem van de rivier en gooide stenen naar hem. Hard. Ik was boos. Dat was niet terecht. Dat spijt me.

Nu weet ik wel wat ik wil. Ik wil vrij zijn in Frankrijk. Niet omdat ik daar veroverd wil worden door een Philip, Jaque, Luc, Louis of Pierre. Nee bedankt. Ik wil de ruimte in mijn hoofd vrij hebben om me vol te kunnen storten in dit Frankrijk avontuur. Ik wil spannende dingen doen zonder dat hij zich zorgen hoeft te maken. Stiekeme dingen zonder me schuldig te voelen. Ik wil nog even jong en stom zijn zonder verantwoording af te moeten leggen aan hem. Boven alles zou ik niet bij elke leuke gebeurtenis aan hem willen denken. Ik wil het zelfde voor hem. Hij gaat in Mallorca werken deze zomer. Ik wil ook dat hij vrij is.

Als je weg bent

Luca heeft de instelling op zijn Facebook profile al veranderd naar woonplaats: Frankrijk. Jij woont nu ook in Frankrijk. Geniet, denk niet teveel aan Nederland.

Luca in zijn nieuwe thuisland met Carmen

Luca in zijn nieuwe thuisland met Carmen

De miniclub is mooi

De miniclub is mooi

Als je vriend of vriendin langskomt, probeer zoveel mogelijk activiteiten te organiseren waarbij vrijwilligers nodig zijn. Misschien kunnen de kinderen wel twee verliefde konijntjes in het bos horen tijdens Het Dierengeluiden Spel. Plan een leuke dag uit op je vrije dag. Zorg dat jullie zoveel mogelijk samen kunnen doen. De minidisco en het tafeltennistoernooi is tenslotte voor alle leeftijden.

Over 10 dagen

Hoop ik met Herald-Ralph in bed te liggen. Ik hoop hem tegen mij aan te kunnen drukken in mijn tent in Frankrijk. Nee, Herald-Ralph is niet de jongen die in Spanje gaat werken. Niet de jongen die een half uur met mij in de trein zat om naar een Franse film première te gaan, terwijl hij zelf geen Frans spreekt. Niet de jongen die een barbecue kocht en mij bij hem uitnodigde toen hij hoorde dat ik ruzie had thuis en onze barbecue avond niet doorging. Niet de jongen die mij mee uiteten vroeg. Niet de jongen die zijn angsten opzij schoof voor onze relatie. Herald-Ralph is een knuffelbeer van hem. Mijn Cookie Monster knuffel heeft last van heimwee en spreekt geen Frans. De jongen had nog een knuffeltje thuis liggen. Eentje die vloeiend Frans spreekt. Liefkozend noemde we hem Herald-Ralph. Ik weet dat ik het heb uitgemaakt, toch lijkt het me fijn om iets van hem dicht bij me te hebben in Frankrijk. Misschien heb ik ook vertrouwen. Ik ben niet meer boos.

Als je terug komt

Dan kan je eindelijk al je mooie en leuke verhalen aan elkaar vertellen! Je kan elkaar weer aanraken. Kus hem of haar vol passie, liefde en tederheid. Zoals je nog nooit gekust hebt. Zorg dat alle zorgen en stress van de maanden dat jij in Frankrijk was van jullie afglijden. Alles wat overblijft is het gevoel dat jullie bij elkaar horen. Het gevoel dat het goed zit tussen jullie.

Over 8 weken

Zijn we allebei weer in Nederland. Ik ga tegen die tijd op kamers. Misschien wil hij helpen met verhuizen. Ik zou graag nog eens Surinaams met hem koken. We laten het lekker open. Ik weet niet of ik zo kan kussen dat alles goed komt…

Niks moet, alles mag. Eerst maar eens vrij zijn in Frankrijk.

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!