Voulez-vous répétez s’il vous plaît?

Voulez-vous répétez s’il vous plaît?

Als ik een euro kreeg voor elke keer dat ik dat zeg, kon ik wel een leuk tv’tje kopen voor mijn caravan. Laten we zeggen dat het Frans niet mee valt. En het is ook allemaal even wennen aan het leven op camping les Gorges de l’Aveyron. Het voelt nog wel een beetje alleen zo als enige Nederlander op de camping. Geen andere pure Hollander tegen wie ik even aan kan praten en die mijn sarcastische grapjes ten minste begrijpt. Ik stond ook wel een beetje verbijsterd te kijken toen ik na mijn eerste nacht wakker werd en er opeens twee Franse dames mijn caravandeur opende. Tot op heden snap ik nog steeds niet wat ze bij mijn stekkie deden. Desalniettemin zijn de campingeigenaren erg aardig. En er is een Ierse au pair aanwezig. Zo kan ik mijn Engels dus ook nog een beetje bijhouden.

De eerste dag op de camping hoefde ik nog geen animatie te verzorgen. Dit is alleen doordeweeks. Ik ben wel gelijk in de bediening gezet tijdens het bbq event voor ongeveer de halve camping. Borden sjouwen, tafels schoonmaken, drinken verzorgen en de afwas doen waren onderdelen van mijn eerste dag. De Fransen hier vinden het ook ongelooflijk leuk om grapjes te maken. Ik snap er niks van en dat vinden ze nog leuker, ik word nu ook la francaise genoemd. Of ik het moet zien als compliment ben ik nog niet helemaal over uit maar ik kan er wel om lachen. Het zijn ook wel gekke Fransen hoor, er is hier ook een familie waarvan alle mannen (4 van de 5) hetzelfde kapsel hebben; opgeschoren met een paardenstaart. Ja ja, je leest het goed.

Mijn eerste dag was ook (nog) niet een grand succes. Alleen maar Franse kinderen die bij elk spelletje na 10 minuten al iets anders wilde doen, en ik moest ze twee uur vermaken. Er zat er ook eentje bij die constant zei: je suis maladé!!! Waarom? Omdat hij transpireerde, wat natuurlijk heel raar is bij 36 graden.

Anyway, ik verzorg de ochtendactiviteiten alleen, de miniclub. De ene dag doe ik actief en de andere dag creatief. Ook organiseer ik de tournooien elke middag. De eerste (werk)dag was dat pingpong. Terry, de andere animator, die hier al jaren komt en de eigenaren al kende voor de camping überhaupt bestond organiseert de activiteiten s’avonds voor volwassenen. Behalve op vrijdagavond! Dan heb ik een spectacle met de kids. En dan mogen ze ook burgers en friet eten, en de minidisco natuurlijk. Vet gezellig dus.

Oja, en het koken schiet er ook een beetje doorheen. Geen tijd en geen kennis. Daarbij is de gasfles ook nog niet aangesloten. Ik eet dus nu als een konijntje alleen maar sla, groente en wat fruit. Niks mis mee. Gelukkig heb ik ook mijn mini kookboekje ‘studenten kookboek’. Maar… tips voor makkelijke en goedkope gerechten zijn altijd welkom!!!! 🙂

À plus

Over de blogger
Romy Tiemessen
Romy Tiemessen

Hey! Ik ben Romy en voor de zomer behaalde ik mijn VWO 6 diploma. Tussen de examens en mijn nieuwe studie in heb ik als animatrice gewerkt op een leuke camping in Frankrijk en schreef ik blogs voor Team4Animation.

alle blogs van Romy
Vacature bij deze blog
Kinderentertainer in een klein team in Frankrijk

Kinderentertainer in een klein team in Frankrijk

Land
Frankrijk
Salaris
€1150
Periode
Zomer 2022