Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Vossen gezocht!

Vossen gezocht!

3 minuten
06-04-2018
TOP Animation

Op de camping heb je vaak te maken met een speurtocht-activiteit. Dit vinden de ouders leuk, vinden de kinderen leuk, en jij ook als je het goed voorbereid. Daarom een blog over hoe je het ‘mensen zoeken’ (vossen zoeken) voor speurtochten het beste aan kan pakken!

Er zijn veel verschillende soorten speurtochten die je kunt doen op de camping. Denk aan schatzoeken, pijlverstoppertje, levend stratego, dierengeluidenspel of een vossenjacht. Voor veel van deze speurtochten is het handig als je wat campinggasten achter de hand hebt die willen helpen. Deze mensen kunnen verstopt zitten of geluiden maken. Ook kunnen ze de groepjes begeleiden, zodat de deelnemers niet verdwaald raken op de camping.

Speurtocht plannen

Het beste is om al een paar dagen van tevoren te gaan bedenken hoe jij je speurtocht wilt gaan doen. Een kaartje van de camping is hierbij zeker handig! Als je een vossenjacht gaat houden kun je alvast markeren waar je de vossen ongeveer wilt plaatsen. Bedenk daarbij hoeveel mensen je ongeveer nodig hebt. Als je een korte speurtocht wilt doen, zijn rond de 8 vossen prima. Wil je graag dat je activiteit wat langer duurt? En heb je genoeg mensen? Doe er dan zeker meer!

Op zoek naar vossen

Als je ongeveer bedacht hebt hoe je speurtocht loopt en waar je de vossen wilt plaatsen, kun je op zoek gaan naar vossen. Dit kan door ouders te vragen tijdens de miniclub of wanneer je even een rondje over de camping doet. Vergeet ook de enthousiaste jongeren tijdens de sportactiviteiten en wanneer ze ’s avonds aan het chillen zijn niet te vragen! Deze groep vindt het vaak erg leuk om je te helpen, vooral als het een speurtocht ’s avonds in het donker is.

Tijdens de activiteit

Vooral als je al een paar dagen van tevoren vossen regelt, is het belangrijk om op de dag zelf nog even te checken of ook alle vossen meedoen en of ze weten waar ze verwacht worden. Vertel alle mensen die meehelpen daarom dat ze ongeveer een halfuur van tevoren even langs moeten komen bij het startpunt. Hier kun je ze nog wat extra informatie geven. Daarnaast weet je op deze manier zeker dat alle vossen die jij in gedachten had meedoen!

Als je een collega hebt, kan een van jullie bij het startpunt staan, terwijl de ander rondloopt om te kijken of de deelnemers en de vossen snappen wat ze moeten doen. Laat aan het einde van de activiteit weten dat de vossen uit hun rol kunnen komen. Het zou vervelend zijn als ze 2 uur lang verkleed in de bosjes blijven zitten. Sluit daarna met alle gasten die geholpen hebben samen de speurtocht af, en bedank ze voor hun inzet. Op die manier willen ze graag nog een keer komen helpen!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!