Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Voorbereidingsstress & travel essentials

Voorbereidingsstress & travel essentials

5 minuten
23-06-2015
Jeroen Fermont

Daar was het dan: het moment waar ik op zat te wachten. De mail met alle informatie over de camping! 😀

Deze zomer kun je mij vinden in Bretagne op camping le Conleau. Bretagne heeft misschien niet het lekkerste weer, maar ik ben hier echt super blij mee, want Bretagne stond al heel lang bovenaan het lijstje voor mogelijke plekken om naar toe te gaan in Frankrijk. We hadden zelfs een paar jaar terug al geboekt voor een camping in het noorden van Bretagne, maar dat was last-minute toen niet meer doorgegaan. Je snapt natuurlijk wel dat ik dan ook stond te springen toen ik hoor dat ik twee maanden in Bretagne mocht doorbrengen.

Het eerste wat je doet als je het verlossende mailtje krijgt is natuurlijk alle ins & outs (schrijf je dat wel zo?) van de camping bekijken. Waar slaap je, ben je alleen, hoe groot is de camping, is er een Mac in de buurt enzovoort. Dat laatste is hopelijk niet zo belangrijk, maar dat doet me altijd wel aan de kaart denken die we vroeger hadden, waarop alle McDonalds van Frankrijk stond. Dit herinnert me eraan om die kaart maar eens op te zoeken! Maar goed ik dwaal af….

Oja, de camping is dus te vinden vlak bij het plaatsje Vannes en is gelegen aan baai. Het is aan de zuidkust van Bretagne, dus er is nog enigszins kans op mooi weer. Ik werk samen met nog een andere Franse collega en slaap in een bungalowtent. Ja dat was wel even slikken: een bungalowtent. Na mezelf weken wijs te hebben gemaakt dat je meestal toch wel in een stacaravan kan slapen, slaap uitgerekend ik in een bungalowtent. Hier ben ik wel huiverig voor, want ik wil het graag altijd wel hermetisch af kunnen sluiten om eventuele ongewenste bezoekers (en hiermee bedoel ik dus spinnen) buiten de deur te houden. Maar naast dat ziet de camping er super uit en er is volgens mij veel in de omgeving te doen. Ja daar ga je natuurlijk ook gelijk naar kijken: wat is er allemaal te doen in de omgeving? Zo ben ik er dus al achter gekomen dat er elke zaterdag markt is, precies op m’n vrije dag. Wat een toeval. Ook is er een ploegentijdrit van de Tour de France in Vannes! En ook kunnen we 14 juli niet vergeten, want dit wil ik ook wel een keertje meemaken!

Als je eenmaal alles weet over de camping en omgeving, komt het iets serieuzere gedeelte. Contracten tekenen en tickets bestellen. Nou dat contract tekenen is zo gebeurd, maar help! Hoe kom je ooit op de plaats van bestemming. Voor mij is het vliegen geworden, want ik ben lui en zag het niet zitten om vanaf Gare du Nord met me waarschijnlijk veel te zware bagage naar Montparnasse te crossen met de metro. Nee, een overstap op vliegveld Charles de Gaulle is veel aangenamer.

Goed tickets besteld en dan? Op dit punt ben ik nu dus zo’n beetje beland: het moment dat je dan toch eindelijk je koffer wel moet inpakken. Hoewel ik vrijdag pas vertrek begint die stress toch wel een beetje te komen. Wat neem je allemaal mee voor twee maanden? Ik doe alles een beetje last-minute. Ik koop last-minute een nieuwe camera, want die heb je wel nodig! Ik kom er dit weekend achter dat ik een nieuwe bikini nodig heb, dus ook die koop ik op het laatste moment. En ik bestel een powerbank (zo’n handig dingetje waarmee je een tablet, smartphone of iPod mee op kan laden) op het laatste moment en die misschien niet eens op tijd binnen is. Heel handig! Neem je lange broeken of alleen maar korte broeken mee? Allebei dus maar en laten we maar niet kijken naar het feit dat ik heel de week in joggingbroeken/sportbroeken ga lopen. Lijkt me wel comfortabel in ieder geval 😀

Mijn belangrijkste travel essentials zijn bijvoorbeeld een stapel boeken om die paar uur in het vliegtuig en overstaptijd op het vliegveld door te komen: een tablet met een aantal afleveringen van mijn favoriete serie erop, notitieboekjes om alles op te schrijven en niets te vergeten mijn zonnebril, want ik verwacht natuurlijk erg veel zon, mijn iPod met goede muziek erop en bovenal veel eten en dat allemaal om die verschrikkelijke lange dag door te komen.

Oops ik zit nu al op een A4’tje dus het wordt maar eens tijd om deze blog af te sluiten en weer verder te gaan met de voorbereidingen, want dat kan je niet blijven uitstellen. Mijn volgende blog zal uit het (zonovergoten?) Frankrijk zijn 😀

Bisous!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!