Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Voorbereiding van het TeamAnimation-sollicitatiegesprek

Voorbereiding van het TeamAnimation-sollicitatiegesprek

5 minuten
01-01-2018
TOP Animation

Het is bijna zover… Je hebt het intakegesprek overwonnen en de lichten staan op groen om jezelf te laten zien aan TeamAnimation. Het is een sollicitatiegesprek, dus daar hoort ook een goede voorbereiding bij. Ik help je graag op weg, zodat je nog een betere indruk kunt maken op de recruiter van TeamAnimation.

Vergeet niet: een sollicitatiegesprek is een gesprek en geen interview. We willen er samen uitkomen of jij de ideale persoon bent om animatiewerk te gaan doen in het buitenland. Stel ons dus ook vragen of laat pro-actief dingen van jezelf zien waar we misschien helemaal niet om vragen.

Solliciteren voor animatiewerk. Ik moet vast dansen.

Nee hoor, niet nodig. Het sollicitatiegesprek is gewoon zittend. Je krijgt eerst een presentie van ons over wat je van ons mag verwachten én wat wij van jou verwachten. We leggen je natuurlijk ook de voorwaarden uit. Daarna ga je samen met je recruiter 1-op-1 in gesprek. Wat we zoal vragen, lees je verderop.

Wil je alvast zien hoe het er bij ons binnen uitziet?

Sollicitatieronde

Tips voor jou om je te presenteren

Kleed je ‘zoals wij zijn’.
Niet gala-style, niet in zwembroek. Trek iets leuks en een klein beetje netjes aan. Maar vooral iets leuks.

Zorg dat je weet waar we zitten.
En kom dus op tijd. Check de routebeschrijving.

Presenteer jezelf in 1 minuut.
Je kunt er natuurlijk donder op zeggen dat je jezelf mag voorstellen.

Weet wie we zijn.
Waarom stap je eigenlijk bij TeamAnimation binnen? Het kan nooit kwaad om dat te vertellen.

Op tijd slapen.
Maar we stappen ook dat ’t een lastige combi is met het studentenleven.

Neem je een CV mee? Doe dat dan netjes.
Je zult de eerste niet zijn met een verfrommeld blaadje. Heus.

Waar we écht van houden: een verrassing.
Denk aan een filmpje waar je jezelf in actie kunt laten zien. Of dit nu is tijdens paardrijden, tijdens het turnen, voetballen of zingend op het podium – alles mag.

Een laatste tip: Zorg dat je social-media accounts netjes zijn. Ja, we checken deze voordat je bij ons binnen stapt (maar eigenlijk al tijdens het intakegesprek).

Heb je nog niet gesolliciteerd?

Het kost je maar een paar minuten. Voor je 't weet heb jij de zomer van je leven!

Klik hier om te solliciteren


Vragen die je 100% zeker gaat krijgen

Dit is een cadeautje van mij, voor jou. M’n collega’s vinden het niet leuk dat ik ze online heb gezet, dus doe er je voordeel mee.

Waarom wil jij animatiewerk in het buitenland gaan doen?
Een open deur, maar wat is je motivatie eigenlijk? En die is moeilijker te beantwoorden dan je denkt. En uiteraard spreekt ons het antwoord “ik moest van mijn ouders” niet zo goed aan ;-).

Welke ervaring heb je die van pas komt bij animatiewerk?
Geef je training aan de F’jes? Pas je veel op? Begeleid je groepen kinderen? Zit/zat je in de feestcommissie op jouw middelbare school? Er kan zo-veel interessant zijn voor ons. Goed over nadenken, dus.

Het buitenland, is dat wel iets voor jou?
Overtuig ons er tijdens het sollicitatiegesprek maar van dat jij wel een langere periode in het buitenland kunt werken, ook wanneer je dat nog nooit eerder hebt gedaan. Voor bijna iedereen is het de eerste keer werken in het buitenland, dus ook zonder die ervaring ben je van harte welkom. We willen er natuurlijk wel op vertrouwen dat je deze kans aankunt!

Hoe zou je een bepaalde activiteit aanpakken?
Meer zeg ik niet, maar we gaan je natuurlijk uitdagen om je helemaal te verplaatsen in het werk als animateur / animatrice. We willen wel eens zien wat je snel kunt verzinnen.

We checken je talenkennis!
Frans, Duits, Engels. Het is allemaal belangrijk wanneer je straks op de camping werkt. Vooral het Frans gaan we even testen. We beginnen gemakkelijk met het gesprekje, maar het wordt steeds moeilijker. Zo meten we jouw niveau. Zorg dat je er al lekker inzit, voordat je bij ons binnen stapt.

Domme vragen bestaan niet. Geen vragen stellen is dom.

Toon interesse, stel iedere vraag die nog op je hart ligt. Niets is zo vervelend als dat jij thuiskomt met vragen en je daardoor een verkeerd beeld van ons hebt, of andersom. Check wel voor het gesprek alle informatie op help.zomerjobs.nl, die staat er niet voor niets 😉

Heel veel succes met jouw sollicitatiegesprek voor de zomer van je leven!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!