Wil jij deze zomer als Flex Topper naar Frankrijk meld je snel aan want vol = vol! Solliciteer snel of doe de test om erachter te komen of animatiewerk in het buitenland écht iets voor jou is.

Voorbereiding is het halve werk. Improvisatie de andere 50%

Voorbereiding is het halve werk. Improvisatie de andere 50%

3 minuten
01-01-2018
TOP Animation

Het eerste gedeelte van de quote heb je vast wel eens eerder voorbij zien komen. Een quote die je in het uitvoeren van je dagelijkse bezigheden overal tegenkomt. Neem bijvoorbeeld iets ‘simpels’ als koken. Laat ik even voorop stellen: ik ben geen sterren chef-kok en ook geen keukenprinses. Integendeel zelfs. Ik ben zo’n type dat zelfs het water kan laten aanbranden…(voor de slimmeriken onder ons; water kook je tot het verdampt. Dat kan gewoon niet aanbranden ;))…

Oké, ik dwaal af.

Hoe dan ook, met een zin zoals: “Met een goede dosis motivatie lukt het vast wel” ben ik gedeeltelijk mee eens. Motivatie is zeker een nuttige factor voor het succesvol voltooien van een bezigheid, maar met het ontbreken van de juiste benodigdheden zal het eindresultaat altijd anders uitvallen dan vooraf bedacht. Wil je spaghetti maken, maar je hebt geen spaghettislierten gekocht, zal het resultaat geen spaghettiwaardig bord opleveren. Hier komt het gedeelte van het ‘improviseren’ aan bod. Je kan iedereen wel trakteren op een patatje bij de plaatselijke snackbar, maar dat gaat je (studenten)portemonnee niet leuk vinden. Je hebt immers wel de bijbehorende saus en groenten ingeslagen, alleen heb je geen spaghettislierten. Laat nou toevallig nog een beetje macaroni in een voorraadpotje zitten. Precies genoeg voor deze ene maaltijd. In plaats van spaghetti heb je nu dus macaroni gemaakt. Het is ook een pasta en persoonlijk vind ik beide gerechten even lekker.

Improvisatie. Onvermijdelijk. Ook als animateur/animatrice zul je in je dagelijkse werkzaamheden veelvuldig in situaties komen dat je zal moeten improviseren, ondanks je goede voorbereiding. Je hebt bijvoorbeeld vooraf het voetbaltoernooi aandachtig voorbereid. Alle benodigdheden en eventuele vrijwilligers zijn aanwezig. Maar in plaats van zes teams van vijf deelnemende personen (30) heb je nu tien teams van vijf deelnemende personen (50). Voor deze sportactiviteit zijn er nu dus opeens veel meer aanmeldingen dan je vooraf had bedacht. Improvisatie. Moet ik het doordraaischema aanpassen? Een groter poulesysteem maken? De keuze ligt deze zomer bij jou. Jij hakt snel, maar doordacht de uiteindelijke knoop door en animeert de campinggasten gedurende de activiteit. Zolang iedereen vol plezier het toernooi speelt, heb jij je werk goed gedaan. Dus onthoudt:
Ook al had je spaghetti voor ogen, het kan altijd een macaronimaaltijd worden. Zolang iedereen het maar lekker vindt!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!