Verveling onder college

Verveling onder college

3 Minuten
11 Nov 2015

Opeens lijkt mijn college over de Franse literatuur het perfecte moment om een blog te schrijven. Dus hier is dan de blog die ik een paar maanden geleden al had moeten typen om de zomer op een waardige wijze af te sluiten.

Er is eigenlijk ook weinig gebeurd. Ik ben weer begonnen met mijn studie en het leven van een studente Franse taal en cultuur is niet zo bijzonder. Ik ga naar school, ga weer naar huis en dan ligt er een hoop werk op me te wachten. Het is heel belangrijk om een goede woordenschat te hebben, dus moet je ongeveer een biljoen woordjes leren. Maar na een zomer in Frankrijk gaat dat allemaal wel wat makkelijker. Ik kan bijvoorbeeld nu eindelijk de woordjes voor vork, lepel en mes onthouden en ik begrijp nu ook waarom ik uitgelachen werd als ik de /r/ uitsprak. De naam van mijn manager probeerde ik in de zomer dan ook zoveel mogelijk te vermijden. Woorden zoals ‘truc’ wat je in Frankrijk voor werkelijk alles kon gebruiken, zijn hier helaas taboe en het duurde dus even voor ik weer het ‘zo veel nettere chose’ gebruikte, want dat zat niet meer in mijn vocabulaire.

Een maandje geleden was het tijd voor de reünie. Alle mede-animateurs kwamen bijeen in een klein cafeetje in Utrecht voor een avond vol met minidisco dansjes. Wat voelde het goed om al die dansjes weer te doen. Toch was het niet hetzelfde. Het is geen Frankrijk. Je staat niet lekker in het zonnetje voor een tiental kinderen te springen en te dansen. Ik mis Frankrijk en het leventje op de camping. Alles is hier 10x zoveel stress en vergeleken met hier kon ik in Frankrijk echt uitslapen. 2 keer in de week gaat mijn wekker om 6 uur en dat ben ik nu meer dan zat! Het is dus echt de hoogste tijd om mijn vleugels uit te slaan en een leuk kamertje in Leiden te zoeken. Dit is alleen makkelijker gezegd dan gedaan.

Helemaal uit de Franse sfeer ben ik dus niet. Ik hoor elke dag nog steeds Frans en ik roep nog steeds keihard bonjour als ik het lokaal binnen loop, want dat kan gewoon!

Toch is Nederland niet hetzelfde als Frankrijk en ik dan ook niet wachten om weer terug te gaan. In Januari breng ik weer een bezoekje aan Parijs en dan duurt het ook nog maar heel eventjes voor de zomer weer begint. Ik heb er nu al zin in!

Nu rest mij alleen deze blog nog te uploaden op de super coole nieuwe site:

À bientôt!

Over de blogger
Michelle van der Velden
Michelle van der Velden

Hoi! Ik ben Michelle en ik ben studente Franse taal en cultuur. Dit jaar ga ik hopelijk heel vaak Frans spreken als animatrice op een camping.

alle blogs van Michelle
Vacature bij deze blog
Kinderentertainer in een klein team in Frankrijk

Kinderentertainer in een klein team in Frankrijk

Land
Frankrijk
Salaris
€1150
Periode
Zomer 2022