Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Verveling onder college

Verveling onder college

3 minuten
01-01-2018
TOP Animation

Opeens lijkt mijn college over de Franse literatuur het perfecte moment om een blog te schrijven. Dus hier is dan de blog die ik een paar maanden geleden al had moeten typen om de zomer op een waardige wijze af te sluiten.

Er is eigenlijk ook weinig gebeurd. Ik ben weer begonnen met mijn studie en het leven van een studente Franse taal en cultuur is niet zo bijzonder. Ik ga naar school, ga weer naar huis en dan ligt er een hoop werk op me te wachten. Het is heel belangrijk om een goede woordenschat te hebben, dus moet je ongeveer een biljoen woordjes leren. Maar na een zomer in Frankrijk gaat dat allemaal wel wat makkelijker. Ik kan bijvoorbeeld nu eindelijk de woordjes voor vork, lepel en mes onthouden en ik begrijp nu ook waarom ik uitgelachen werd als ik de /r/ uitsprak. De naam van mijn manager probeerde ik in de zomer dan ook zoveel mogelijk te vermijden. Woorden zoals ‘truc’ wat je in Frankrijk voor werkelijk alles kon gebruiken, zijn hier helaas taboe en het duurde dus even voor ik weer het ‘zo veel nettere chose’ gebruikte, want dat zat niet meer in mijn vocabulaire.

Een maandje geleden was het tijd voor de reünie. Alle mede-animateurs kwamen bijeen in een klein cafeetje in Utrecht voor een avond vol met minidisco dansjes. Wat voelde het goed om al die dansjes weer te doen. Toch was het niet hetzelfde. Het is geen Frankrijk. Je staat niet lekker in het zonnetje voor een tiental kinderen te springen en te dansen. Ik mis Frankrijk en het leventje op de camping. Alles is hier 10x zoveel stress en vergeleken met hier kon ik in Frankrijk echt uitslapen. 2 keer in de week gaat mijn wekker om 6 uur en dat ben ik nu meer dan zat! Het is dus echt de hoogste tijd om mijn vleugels uit te slaan en een leuk kamertje in Leiden te zoeken. Dit is alleen makkelijker gezegd dan gedaan.

Helemaal uit de Franse sfeer ben ik dus niet. Ik hoor elke dag nog steeds Frans en ik roep nog steeds keihard bonjour als ik het lokaal binnen loop, want dat kan gewoon!

Toch is Nederland niet hetzelfde als Frankrijk en ik dan ook niet wachten om weer terug te gaan. In Januari breng ik weer een bezoekje aan Parijs en dan duurt het ook nog maar heel eventjes voor de zomer weer begint. Ik heb er nu al zin in!

Nu rest mij alleen deze blog nog te uploaden op de super coole nieuwe site:

À bientôt!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!