Van klein meisje bij de miniclub tot animatrice

Van klein meisje bij de miniclub tot animatrice

3 Minuten
13 Apr 2015

Van jongs af aan ging ik al op vakantie met mijn ouders en zusje. We gingen altijd naar campings, misschien een slimme keuze van mijn ouders om m’n zusje en mij lekker bij de miniclub te dumpen om vervolgens zelf rust te hebben? Hoe dan ook, ik heb superleuke tijden gehad bij de animatie. Van ’s ochtends knutselen en tekenen, tot ’s middags aquagymmen in het zwembad om vervolgens bij het eten geen hap door je keel te kunnen krijgen omdat je zo zenuwachtig bent voor de miniplaybackshow die vanavond is. Eerst nog even lekker mee dansen bij de minidisco en dan was daar het moment suprême… we werden “slechts” tweede, maar de voorpret van het oefenen met de animateurs en animatrices, kleding uitzoeken en make-uppen, was eigenlijk veel leuker.

Het animatieteam op een camping zorgde er elk jaar weer voor dat ik me de hele vakantie vermaakte. Ik vond de animateurs en animatrices geweldig, keek tegen ze op, ze waren grappig, leuk, lief: met iedereen moest en zou ik op de foto. Dit wilde ik later ook doen! Het begon als een idee, maar toen ik vorige zomer aan het nadenken was over mijn superlange vakantie die ik het aankomende jaar zou hebben omdat ik examens doe, kwam animatiewerk vrijwel direct weer in me op. Ik verkies dit boven feesten met mijn vriendinnetjes in Albu (sorry schatjes!) omdat ik graag een zomer lang kinderen wil vermaken, mijn Frans verbeteren, bruin worden en bovenal heeeel erg veel leren en genieten!

In augustus solliciteerde ik dus, en in oktober rees ik af naar Alkmaar voor mijn sollicitatiegesprek. Die treinreis zal ik ook niet snel vergeten… (iets met vertraging, treinen die niet reden etc… <3 NS). Maar ik was op tijd! Drie dagen later kreeg ik een mail dat ik was aangenomen, gelijk de intentieverklaring getekend en het was officieel!

Wat daarop volgde waren héél veel mailtjes: over kledingmaat, contracten, opfriscursus Frans, de training etc. Met kerst en m’n verjaardag werd ik verrast met een leuk kaartje van Zomerjobs, super persoonlijk. En toen was daar het trainingsweekend in maart! Met mijn (veel te grote, maarja ik had écht alles nodig!) roze hutkoffer vertrok ik naar Boxmeer. Vier superleuke, gezellige en drukke dagen volgden. We deden workshops, organiseerden activiteiten, hebben de Lion King opgevoerd, héél veel minidisco dansjes gedaan, maar bovenal ontzettend veel geleerd en gelachen!

Nu rest er voor mij nog maar één ding: een camping! Elke keer als ik een mailtje krijg hoop ik dat het van Zomerjobs is. Ik blijf rustig in spanning afwachten en zie wel wat er komen gaat. Een ding is zeker: ik heb er suuuuuper veel zin in en kan niet wachten om te vertrekken! Ik houd jullie op de hoogte.

Bisous,

Daisy

Over de blogger
Jeroen Fermont
Jeroen Fermont

Hoi, ik ben Jeroen. Mede-Eigenaar van TeamAnimation. Wat begon als een simpele zomer eindig de in een échte verslaving. Nu ben ik zo'n 24/7 bezig om TeamAnimation met fantastische collega's beter te maken.

alle blogs van Jeroen
Vacature bij deze blog populair
Kinderentertainer in een groot team in Frankrijk

Kinderentertainer in een groot team in Frankrijk

Land
Frankrijk
Salaris
€1150
Periode
Zomer 2022