Ga jij het animatie avontuur aan in 2024? Solliciteer dan nu!

Van kippenhok naar hanenhok

Van kippenhok naar hanenhok

3 minuten
12-11-2014
Yvette van den Berg

Werk je met alleen maar mannen? Jeetje wat chill! Geen geroddel of andere vrouwelijke praatjes, kortom: ik bof maar volgens velen! Maar hoe is dat nou echt met die Team4Animation-mannen…


Ik ben Yvette, maar ik luister inmiddels ook naar Yvonne en Lisette. De vele namen passen tenslotte ook bij dit bedrijf. Sinds februari 2011 ben ik bij Team4Animation als personeel en promotie medewerker. Ik ben met name verantwoordelijk voor het administratieve deel. Vragen over contracten, loonheffingen, loonstroken, ik heb alle antwoorden!

Mijn eerste kennismaking met de Team4Animation-mannen was met mijn verjaardag in 2010. Ik werkte toen nog voor Vacanceselect en zat daar met alleen maar vrouwen op de afdeling. Ik ging trakteren, alleen waaide de taart uit mijn handen, recht voor hun neus: het ijs was gebroken. Een paar maanden later kwam er een vacature vrij bij Team4Animation. De mannen waren op zoek naar structuur! Kortom: een vrouw? Nou hier ben ik! Ik solliciteerde en werd aangenomen.

Dus van een super-gestructureerde afdeling bij Vacanceselect naar een ongestructureerde mannenafdeling. Een hele uitdaging! Je hebt natuurlijk de welbekende vrouwen-mannen clichés: mannen kunnen maar 1 ding tegelijk, vrouwen houden van shoppen, mannen scheiden gevoel en verstand, vrouwen zien het als 1 geheel. Mannen kunnen beter complexe technische problemen oplossen…

Ik kan je vertellen: die clichés kloppen hier ook. Zo heb ik regelmatig schoenen moeten uitkiezen en kon ik na een verhitte discussie niet begrijpen dat ze ‘s avonds weer bier met elkaar gingen drinken. Als vrouw moet je toch een paar dagen boos op elkaar blijven. Toen ik het cliché “mannen kunnen maar 1 ding tegelijk” aan Bart voor las antwoordde hij meteen: ik kan heel goed praten en typen tegelijk. Heel knap natuurlijk! Maar laat ik maar niet vertellen wat vrouwen allemaal tegelijk doen. Je moet mannen tenslotte belonen en complimentjes geven, werkt heel goed.

Maar buiten alle standaard clichés zijn de Team4Animation-mannen slim, energiek, eigenwijs, harde werkers, gezellig en hebben ze fantastische humor! Ik ben blij met mijn mannelijke collega’s. En zijn ze toch een beetje vrouwelijk: ze haten voetbal en zijn gek op verkleden.

 

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!