Van 3 zomers als entertainer naar marketing & communicatie op kantoor

Van 3 zomers als entertainer naar marketing & communicatie op kantoor

TeamAnimation is zo’n bedrijf dat wanneer je eenmaal besmet bent met het, toen ik begon oranje-blauw, maar inmiddels blauw-roze-oranje-groen, virus je niet zomaar afscheid kan nemen van dit bedrijf. Ik solliciteerde in 2015, kwam op het trainingsweekend in Boxmeer in maart 2016, werd 18 in mei en diezelfde zomer stond ik op een prachtige camping aan een rivier in Zuid-Frankrijk. Alle begin is moeilijk en ik had ont-zet-ten-de heimwee mijn eerste jaar, vraag maar aan Jeroen ;) En nu 5 jaar later heb ik 3 zomers gewerkt en werk ik inmiddels een half jaar op kantoor in Groningen.


Van camping naar kantoor
Iedere zomer zei ik 'het is goed zo', maar als je tijdens je verjaardag een persoonlijk geschreven kaartje in de bus krijgt of in aanloop naar de zomer alle foto’s van blije kinderen ziet moest ik TeamAnimation wel weer opnieuw bellen. Er is toch niets leukers dan dit werk!?

We've all been there
Het kantoorteam van TeamAnimation bestaat uit 14 gedreven (oud-)entertainers. We zijn verdeeld over 2 kantoren in Woerden en in Groningen, maar werken ook op afstand nauw samen.

We hebben allemaal animatiewerk gedaan en we weten dus precies hoe jij je voelt op een camping in binnen- of buitenland. Dat was natuurlijk ook al zo toen ik ooit op een camping ver weg van huis in het buitenland een zomer stond te knallen en dat heeft er voor gezorgd dat ik me gehoord en gezien voelde. TeamAnimation hielp mij waar nodig. Je bouwt een band op met iedereen, door de begeleiding tijdens de zomer, het feestje tijdens dé reünie en in aanloop naar de volgende zomer tijdens de oud-medewerkerstraining. Geloof me, je komt nooit meer van ze af en je hebt een vriendengroep voor het leven!


Mijn huidige plek bij TeamAnimation
Hoe ik terecht kwam op kantoor is een bijzonder verhaal. Uiteindelijk heb ik mijn afstudeerscriptie gedaan bij TeamAnimation, terwijl Richard mij eigenlijk al heel graag een jaar eerder had aangesloten bij kantoor tijdens mijn 3e jaars stage. Dommage fromage, ik had even een afslag genomen naar een stageplek in Amsterdam.

Afgelopen zomer stond Richard ineens voor mijn neus op de Franse camping in de Ardèche, niet echt naast de deur. Mijn collega riep me ‘Joëlle, Richard is hier voor je’. De campingbaas heette ook Richard, dus ik was stomverbaasd toen ‘mijn andere baas’ ineens voor m’n neus stond. Richard vertelde over de plannen met TeamAnimation en ik was razend enthousiast. Ze hadden nog iemand nodig voor de social media, foto’s, video’s en andere marketinguitingen… Et voila! Nu ken ik naast de Franse campings ook de Nederlandse campings en vakantieparken en met een camera om m’n nek en doe ik nog een heleboel andere dingen.

Mocht je iemand in een TeamAnimation-shirt met een camera over jouw camping zien hollen. Dan is de kans vrij groot dat ik het ben!

Over de blogger
Joëlle Coelingh
Joëlle Coelingh

Joëlle is al sinds 2016 actief voor TeamAnimation. Na drie zomers gewerkt te hebben in Zuid-Frankrijk in verschillende teams en op twee verschillende campings heeft ze zich nu aangesloten bij kantoor. Joëlle heb je misschien al gezien op jouw camping of vakantiepark om foto's of video's te maken.

alle blogs van Joëlle
Vacature bij deze blog
Kort maar krachtig aan de slag als entertainer!

Kort maar krachtig aan de slag als entertainer!

Land
Frankrijk
Salaris
€1150
Periode
Zomer 2022