Vallen en opstaan

Vallen en opstaan

3 Minuten
24 Jul 2018

Het is vallen en  opstaan. Zo kan ik het best mijn eerste twee weken als animatrice omschrijven. Je komt aan in een compleet nieuwe wereld, waar mensen een vreemde taal spreken (en SNEL) en waar eigenlijk alles anders is. Daardoor krijg je in het begin met nogal wat obstakels te maken, maar als je die eenmaal hebt overwonnen wordt het alleen maar leuker en leuker.

De reis

Mijn reis was volledig uitgedacht: 3 verschillende treinen en een bus, verdeeld over een totaal van 10 en een half uur. Alle kaartjes waren al gekocht, zodat alles zo soepel mogelijk zou verlopen. Maar toen besloot de Thalys anderhalf uur vertraging te hebben waardoor je daarna ineens een andere trein en bus nodig hebt. STRESS! Na vele telefoontjes en appjes met mijn moeder en de regiomanager is de reis alsnog goed verlopen met wat vertraging en het meest stressvolle metrobezoekje van mijn leven. Obstakel 1 is overwonnen!

De taal

Het magische woord voor mij is hier: quoi? Met een vrij onnozele blik toegevoegd voor extra effect. Daarmee probeer ik natuurlijk te zeggen: Voulez-vous le répéter? Maar zelfs daar heb ik onwijze moeite mee. De taal is dus zeker weten wel een obstakel te noemen, waarbij oefenen natuurlijk de beste oplossing is. Vooral met taal is het vallen en weer opstaan. Spreek je het fout uit? Dan krijg je dat wel te horen en kan je het de volgende keer beter doen. Weet je een woord niet? Iemand wil je altijd wel helpen, zodat jij een mental note kan maken en het probeert te onthouden. Dit obstakel kan je natuurlijk nooit helemaal overwinnen, maar door veel met gasten (en collega’s!) te praten wordt het wel beter.

Het eten

 Escargots, moules frites, voie gras… De Franse cuisine is niet gemaakt voor vegetariërs. En helemaal niet voor slecht kokende vegetariërs. Aan de ene kant is het fijn als je zelf mag koken, omdat je dan zelf kan beslissen wat je eet. Aan de andere kant is het lastig, want je MOET zelf beslissen wat je eet, en jeetje wat kan dat lastig zijn. Na de eerste week 3 keer spaghetti gegeten te hebben ben ik toch maar de supermarkt wat beter gaan doorlopen. Nu heb ik een lijstje van 10 mogelijke gerechten waardoor ik toch een beetje variatie in mijn avondeten krijg. Enerzijds is het eten hier ontzettend wennen maar anderzijds: Croissants, baguettes, pains au chocolat… Aan dat ontbijt wen je snel!

De beesten

O. Mijn. God!! Wat een beesten hier op de camping. Ik heb tot nu toe twee slakken, een kat en een kikker in m’n tent gehad en ze hebben me allemaal een kleine hartverzakking gegeven. Bovendien moet je wennen aan het feit dat je altijd insecten om je heen hebt, en muggenbulten op je hele lichaam. (Tip: tandpasta werkt goed tegen muggenbulten!) De strijd met de beestjes hier is niet te winnen dus moet je er maar gewoon gewend aan raken.

De eerste paar weken krijg je dus te maken met flink wat drempels en barrières waar je toch echt door heen moet… Maar als je jezelf eenmaal in het diepe hebt gegooid kom je er pas achter hoe leuk het leven in Frankrijk en op een camping is!

 

Over de blogger
Jolijn Rijpma
Jolijn Rijpma

Bonjour! Deze zomer ben ik aan het werk op de camping La Citadelle! :)

alle blogs van Jolijn
Vacature bij deze blog
Leider op een vakantiepark in Nederland

Leider op een vakantiepark in Nederland

Land
Nederland
Salaris
€1150
Periode
Zomer 2022