Une semaine moche et méchante

Une semaine moche et méchante

3 Minuten
20 Jul 2014

Wat een verschrikkelijke week! Verschrikkelijk? Ja, verschrikkelijk! Want deze week was het thema Moi, moche et méchant, bij ons in Nederland beter bekend als Verschrikkelijke Ikke. Dat betekent heel veel minions, eenhoorns, bananenspelen en natuurlijk Happy tijdens de minidisco! Maar hoe ontstaat zo’n themaweek nou eigenlijk?

Het was allemaal nog wat vaag, zo’n volgende week. Ik was blij dat mijn eerste week een beetje lekker liep en zo rond woensdag begon ik na te denken over wat ik nou eigenlijk hierna wilde gaan doen. Terwijl ik door de map bladerde en op internet keek voor leuke ideeën, was ik met m’n vriend aan het kletsen. Omdat we Despicable Me beide echt geweldig vinden hebben we afgesproken zodra ik terugkom een Despicable Me-marathon te doen. En zo ging het balletje rollen. Want tijdens het zoeken naar een bepaald plaatje van  een minion, kwam ik hele leuke knutselideeën tegen: kaarten bijvoorbeeld en kegels… De kegels zorgden voor de mogelijkheid om te bowlen en Happy werd uit de kast getrokken om de minidisco op te leuken. Tot slot misten nog de bananen, waar de minions altijd om vechten, en de eenhoorns van Agnes dus ook die werden aan het programma toegevoegd. En zo zorgt 1 enkele film voor oneindige miniclubmogelijkheden.

Dus hoe pak je dat nou aan in het algemeen? Zo’n themaweek. Je begint met het kiezen van een thema, kies bij voorkeur een thema wat je zelf heel erg aanspreekt. Je lievelingsfilm, je favoriete band (mits het een beetje kindvriendelijk is, K3 is geschikt Jeroen) of je favoriete sprookje en bouw daar je programma omheen. Neem je sneeuwwitje, dan ga je een keertje dwergen knutselen, heksen maken of drankjes brouwen. Bij je chasse au trésor ga je edelstenen zoeken met zelfgeknutselde pikhouwelen en voor de avondshow laat je de meisjes hun mooiste prinsessenoutfit aantrekken. Nog iets met appels, jagerspelletjes en je hebt al bijna een hele week compleet.

“Wat jij bedenkt is alleen de basis, wat de kinderen maken de top”

De truc is om het simpel te houden. Kinderen gebruiken hun fantasie en creativiteit wel om jou idee nog compleet te veranderen. Minions zijn niet geel, maar geel met oranje hartjes, zwarte poppetjes en groene sterretjes. Ze hebben blauw haar of groen haar, maar niet zwart, want roze is veel leuker. Wat jij bedenkt is alleen de basis, wat de kinderen maken de top.

Ben jij animateur en zit je met je handen in het haar over wat je met je programma aan moet? Stuur een mailtje en ik stuur je het complete programma!

Over de blogger
Jildou Stapert
Jildou Stapert

Hoi, ik ben Jildou en ik kom uit Stiens. In de zomer van 2014 heb ik gewerkt op camping Roche-Posay en deze zomer ga ik ook weer aan de slag in Frankrijk.

alle blogs van Jildou