Tsjoe tsjoe wa, tsjoe tsjoe wa, tsjoe tsjoe wa wa wa

Tsjoe tsjoe wa, tsjoe tsjoe wa, tsjoe tsjoe wa wa wa

4 Minuten
30 Jul 2016

Het voelt alsof ik net een week op de camping ben, maar het zijn inmiddels alweer 3 weken! Het posten van een nieuwe blog duurde wat langer omdat de wifi hotspot het niet meer deed. Ook heb ik een heleboel leuke dingen gedaan en ik had dus wat minder tijd om een blog te schrijven. Time flies when you’re having fun!

De tweede week

Tijdens de tweede week animatiewerk had ik mijn draai gevonden. Ik vond het elke keer leuker worden om activiteiten te organiseren en uit te voeren. Er kwamen ook steeds meer kindjes meedoen met de activiteiten. Het hoogtepunt van de tweede week was wel de lampionnenoptocht op dinsdag. Er zaten ’s ochtends 22 (record!) kindjes in de miniclub om een lampion te knutselen. ’s Avonds liepen natuurlijk alle kindjes samen met hun papa’s en mama’s mee. Ze vonden het geweldig! Ook de andere camping gasten vonden het ontzettend leuk. Veel gasten stonden aan het pad waar we langs liepen en klapten voor de kinderen. Van de ouders en mijn bazin heb ik ook complimenten gekregen over de optocht (in the pocket!). Dat geeft je meteen een energie boost voor de volgende activiteiten.

Ook heb ik in de tweede week langzaam de gouden pollepel proberen te introduceren. Het lukte aardig, want ik mocht pannenkoeken komen eten bij een Nederlands gezin. Is wel even fijn, een avondje niet koken 🙂 Later die week heb ik nog twee keer bij andere gezinnen mogen eten. De eerste gouden pollepels zijn dus al weggegeven!

Tsjoe tsjoe wa

De minidisco loopt ondertussen ook als een trein. Elke keer staan er ontzettend veel kindjes te trappelen om te dansen op Beng beng beng, Veo veo en natuurlijk Tsjoe tsjoe wa. Die laatste is een gigantische hit geworden hier op de camping. Als ik de Tsjoe tsjoe wa er een avond niet in heb gestopt gaan er kindjes teleurgesteld naar huis. De eigenaresse van de camping keek best wel raar op toen ik de eerste keer met mijn hoofd omhoog, mijn billen naar achteren en mijn tong naar buiten stond te dansen met nog 25 kindjes. Gelukkig vindt ze (bijna) alles prima, als de kinderen het maar naar hun zin hebben!

Vrije tijd

Nu ik de derde week er op heb zitten heb ik ook wat meer vrije tijd. De eerste twee weken was ik vooral bezig met activiteiten plannen en voorbereiden, ook tijdens mijn vrije tijd. Omdat ik de activiteiten nu kan gaan herhalen scheelt dat best wat voorbereidingstijd! Die vrije tijd heb ik goed besteed aan verbranden in het zwembad (auw). Ook heb ik in mijn vrije tijd een show voorbereid voor de kinderen: Camping’s Got Talent! De kindjes vonden het geweldig en de papa’s en mama’s ook.

Na een week werken op de camping is het ontzettend fijn om ook leuke dingen buiten de camping te kunnen doen, omdat je op de camping overal herkend wordt. Als je bijvoorbeeld naar het zwembad gaat zijn er altijd kindjes die willen overgooien met een bal of die willen dat jij ook in het water gaat. Is meestal erg leuk, maar af en toe heb je er wel behoefte aan om even van de camping af te zijn.

Dat is gelukkig goed gekomen! In de vrije tijd die ik nog over had heb ik de omgeving bezocht. Het eerste weekend heb ik met Ruben (collega van T4A die vlakbij op een camping werkt) Goudargues bezocht, en de dag erna met een meisje van de camping Cornillon (de dorpjes die op loopafstand liggen). Het weekend erna heb ik heel veel verschillende dingen en plaatsen gezien met mijn oom. Toch nog een beetje vakantie vieren dus!

Campingleven

De camping zit nu helemaal vol en het is dus wel lekker hard werken tijdens de activiteiten. Maar je krijgt er heel veel voor terug als alle kindjes helemaal staan te stralen na de minidisco omdat ze het zo leuk vinden. Ook zijn er altijd wel mensen die even een praatje willen maken of mij uitnodigen voor spelletjes of een drankje. Ik verveel me ook geen minuut op de camping, er is altijd wel iets te doen. Het animatiewerk vind ik tot nu toe erg leuk, ook al is het af en toe hard werken. De waardering die je ervoor terugkrijgt van de camping gasten maakt dat weer helemaal goed. Ik heb erg veel zin in de drie weken die nog komen gaan!

 

Over de blogger
Manon Winter
Manon Winter

Bonjour! Ik ben Manon en ik hou van minidisco, de keukenprinses uithangen en crossfitten. Je kunt me tegenkomen tijdens de trainingen, waar ik de hele dag aan het stuiteren en dansen ben. Ik heb er al 3 zomers voor TeamAnimation opzitten en mag komende zomer nog een keertje!

alle blogs van Manon
Vacature bij deze blog
Kort maar krachtig aan de slag als entertainer!

Kort maar krachtig aan de slag als entertainer!

Land
Frankrijk
Salaris
€1150
Periode
Zomer 2022