Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Tour du Lac op de fiets

Tour du Lac op de fiets

3 minuten
07-03-2019
TOP Animation

Afgelopen zomer heb ik vier weken gewerkt bij het meer van Annecy. Denk aan een best wel groot meer, veel bergen eromheen en in de lucht heel veel parapenters. Het is vernoemd naar de grootste plaats aan het meer, (naar volume) het tweede meer van Frankrijk en bij veel mensen wel bekend. Voor mij was het de allereerste keer dat ik het meer zag en ik vond het meteen supermooi!

Op en in het meer wordt er veel watersport gedaan. Je kunt er suppen, een bootje huren, snorkelen, zwemmen en ga zo maar door. Op de vrije dagen en tussen het werken door had ik al wel eens een duik genomen en met mijn collega’s bootje gevaren. Maar het hele meer hadden we nog lang niet gezien. Om een goed overzicht te krijgen van hoe groot het meer nou eigenlijk was en om de omgeving te ontdekken, heb ik op een vrije dag een fiets gehuurd voor een tour du Lac.

Tour du Lac

De tour du Lac is niet meer dan een rondje om het meer fietsen. Nouja, rondje… Het is in totaal nog zo’n 42 kilometer. Best wel een stukje, maar als je een goede fiets met versnellingen kunt huren is het prima te doen. Hierbij fiets je door wat leuke dorpjes en moet je ook een steile helling af fietsen. Als je deze helling op moet fietsen heb je helaas de verkeerde kant gekozen om te beginnen. Wij zijn begonnen met fietsen in Annecy, toen richting Veyrier-du-Lac en Talloires, om via Doussard, Duingt, Saint-Jorioz en Sevrier weer terug te fietsen naar Annecy. Met de benodigde tussenstops natuurlijk.

Afdaling

In de buurt van Talloires zit een afdaling waarin je best wel een stuk naar beneden gaat. Als je deze route ooit gaat fietsen, zorg dan zeker dat je je remmen gecheckt hebt! De afdaling geeft je wel een mooi overzicht over het meer en zorgt ervoor dat je niet de volledige 42 kilometer zelf hoeft te trappen. Het stukje tussen Talloires en Doussard fiets je direct langs het meer. Als je Doussard hebt bereikt, ben je al over de helft.

Lunchen bij het meer

Wij waren in de ochtend vertrokken uit Annecy, dus waren we rond lunchtijd aangekomen bij Saint-Jorioz. Bij een bakker hebben we broodjes en drinken gehaald, om weer naar het meer te fietsen en lekker te lunchen! Op verschillende plekken aan het meer heb je grasveldjes waar je een kleedje kunt uitleggen en even kunt chillen. Deze zitten niet op alle plekken langs het meer, maar vaak is er wel een strandje te vinden in de buurt van de dorpjes.

Laatste stukje

Na de lunch hadden we nog maar 10 kilometer te gaan, prima te doen dus! Het stuk van Doussard tot aan Annecy is ook best wel vlak, waardoor het makkelijk te fietsen is. Dit laatste stukje ging dan ook best wel vlot, ondanks dat we al 30 kilometer gefietst hadden. Als afsluiting van de Tour du Lac hebben we in Annecy een ijsje gehaald. Die hadden we toen wel verdiend 🙂

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!