Top 5 schminktips om thuis uit te proberen

Top 5 schminktips om thuis uit te proberen

Bij animatiewerk hoort ook schminken. Je ziet de lijn van kinderen al langer worden bij de gedachte dat jij moet gaan schminken. Vlinders, spiderman, prinsessen.. noem maar op. Jij gaat de kinderen omtoveren naar hun wens! Ik geef jou 5 tips om thuis uit te proberen zodat je helemaal ready bent voor de zomer!

Tip 1: Koop goede schmink op waterbasis

Schminken kan natuurlijk niet zonder enige schmink in huis te hebben. De fijnste schmink is schmink op waterbasis. Kijk goed online voor een schminkpalet. Vergeet vooral ook niet de kwastjes en de sponsen!

Tip 2: Kijk tutorials

Nu je de schmink hebt besteld, kun je gaan beginnen met het opzoeken van tutorials. Wanneer je intypt ‘basis schmink tutorial’ krijg je superveel video’s die jou de basis gaan leren. Handig! Wat moeten we tegenwoordig zonder internet ;P

Tip 3: Bekijk het verschil tussen de kwasten en de spons

Wat doet een spons? Waarvoor is de kwast nu handig? Try it out! Gebruik je eigen arm om te kijken wat voor structuur elk materiaal heeft. Wat vind jij het fijnste? Mijn tip: gebruik bij een kwast voldoende water maar ook weer niet teveel. Je wilt niet dat het gaat uitlopen. Doop de kwast in het water en veeg het langs de rand om overtollig water eruit te krijgen. Dan de spons. Voor de spons is het belangrijk dat deze niet te nat is! Doop de spons 1 keer onder water en knijp goed uit. Vervolgens kan je op je arm gaan deppen om te kijken hoe je het beste met een spons kunt omgaan!

Tip 4: Oefenen

Na het oefenen met de spons en de kwasten komt het echte werk. Oefen op je arm met verschillende kleuren. Maak bijvoorbeeld een vlinder of een voetbal. Wat ik vroeger deed om ervoor te zorgen dat ik iets vets kon schminken was het oefenen op papier. Dit is natuurlijk heel anders dan op een kindergezichtje maar het geeft je de basis!

Tip 5: Zoek een model

Het beste model dat je kunt hebben is natuurlijk een kindje! Vraag of je ze mag omtoveren naar iets waarvan jij weet dat je het kunt. Kinderen bewegen veel, probeer daarom met je 2e hand het hoofdje lichtjes vast te houden. Op deze manier beweegt het kind iets minder! Zit je model klaar? Oefenen maar!

Het is niet erg om fouten te maken. Ik weet nog dat ik ooit een kat ging schminken en dat het echt verre van een katje was. Toch was het meisje er superblij mee! Je voelt aan hoeveel het kind waarde hecht aan hoe mooi de schmink is. Zo lang je altijd goed benadrukt hoe mooi ze zijn kom je er vaak wel mee weg als het niet helemaal is zoals jij het wilde. Niet tevreden? Dan doe je het gewoon lekker opnieuw!

Over de blogger
Meaghan van Winkel
Meaghan van Winkel

Hallooootjes! Mijn naam is Meaghan en samen met Dionne ga ik op zoek naar nieuwe talenten. Wil je meer weten, stuur me dan een berichtje en ik klets graag met je over werken in Nederland of Frankrijk! Ondertussen timmer ik verder aan mijn ervaring door in de zomers op avontuur te gaan in La France!

alle blogs van Meaghan
Vacature bij deze blog
Kinderentertainer in een klein team in Frankrijk

Kinderentertainer in een klein team in Frankrijk

Land
Frankrijk
Salaris
€1150
Periode
Zomer 2022