Top 10 animatie-activiteiten voor in de kerstvakantie!

Top 10 animatie-activiteiten voor in de kerstvakantie!

4 Minuten
18 Dec 2020

Het is weer tijd voor de kerstvakantie, even een momentje met tijd voor jezelf.
Maar wat kun je eigenlijk allemaal ondernemen tijdens zo'n vakantie?
Pas de panique! Hierbij, voor jou een top 10 activiteiten plan!


Top tip 1: Heel holland bakt
Tijd om je creativiteit los te laten op kerstkoekjes! Met bijvoorbeeld de bekende zandkoekjes maak jij binnen een handomdraai de lekkerste (en leukste) kerstkoekjes! Wat heb je nodig? Met slechts 1 ei, 150 gram ongezouten boter, 100g witte basterdsuiker en 200g tarwebloem kun jij al 20 koekjes maken. Het hele recept vind je op AH.nl. Om de koekjes kleur te geven kun je verschillende kleuren glazuur kopen, of maken. Nog leuker maken? Zorg dan dat er een gat in het midden van je koekje zit. Wanneer je deze bakt kun je de kerstboom ermee versieren! #eetsmakelijkTop tip 2: Kerstknutsel
Toiletrollen komen met knutselen altijd van pas, zeker met deze fan-tas-tische kerstknutsel. Mega easy, mega leuk! Wat heb je nodig? 3 toiletrollen, verf naar keuze (Bijvoorbeeld groen, of rood) Een geel velletje papier, een schaar, eventueel glitter en lijm!
Stap 1: Verf je toiletrol in een kleur naar keuze.
Stap 2: Wanneer deze is opgedroogd, rol je de toiletrol uit.
Stap 3: Knip uit het gele vel papier een sterretje
Stap 4: Plak het sterretje boven op de toiletrol
Stap 5: Strooi eventueel wat glitter over je creatie en Tadaa!!!
Easy peasy right?

Top tip 3: Winterwandeling
Een wandeling is heerlijk, eventjes tot rust komen in de natuur. Geniet van al het moois wat ons kikkerlandje te bieden heeft. Check op het internet welk natuurgebied bij jou in de buurt is. Meer spanning tijdens een wandeling? Maak dan voor jouw vrienden, familie of gewoon voor jezelf een toffe speurtocht. #succesgegarandeerd

Top tip 4: Justdance battle
Ben ik de enige die altijd het liedje van lady gaga in haar hoofd heeft bij het lezen van justdance? Nee? oke? Op naar de beste, leukste, thuisactiviteit allertijden! Mijn persoonlijke favoriet, Just dance online! De voetjes gaan van de vloer met alle (gratis) just dance video’s op Youtube! Hoe vet?! Schuif je bank opzij, ga samen met je familie, vrienden of gewoon alleen los op de gouwe ouwe hits van vroeger en de vette hits van nu. De leukste thuis workout voor iedereen!


Top tip 5: Sing Off - kersteditie
Is dansen net iets te enthousiast of is zingen gewoon meer jouw ding? Ga uit je dak met de leukste kersthits karaoke! Een karaokeset is niet nodig, Op Youtube zijn verschillende karaoke lijsten te vinden met de leukste liedjes die jij gegarandeerd zonder songtekst kan meezingen.


Top tip 6: Kerstafette
Zet een parcours uit van boven naar beneden in je huis, verstop kleine kerstcadeautjes en verdeel je familie / huisgenootjes in twee teams. Wie als eerst het parcours heeft afgelegd en dus de kerstcadeautjes heeft gevonden heeft gewonnen! Pro tip: Zorg aan het einde van het parcours voor warme chocolademelk met slagroom.


Top tip 7: DIY Tafeltennis
Bij ons op kantoor is tafeltennis belangrijk, maar hoe kun je nu tafeltennissen zonder tafeltennistafel? gewoon, met je keukentafel! Het is simpel, tover jouw keukentafel om tot een tennistafel door middel van een sjaal in het midden. Batjes en tafeltennisballetjes zijn verkrijgbaar bij verschillende winkels: Action, so low, Xenos of de hema. Succes (wel winnen hè).


Top tip 8: Kerstquiz
Maak voor jouw familie, vrienden of huisgenootjes een te gekke (online) kerstquiz met vragen van vroeger en nu (of over hen zelf) ! Antwoorden kunnen ze bijvoorbeeld in een app sturen, de chat of via google forms. Maak er een toffe powerpoint bij en hoppa. Je eigen kerstquiz!


Top tip 9: Online spelletjesavond
Weerwolven klinkt je waarschijnlijk niet geheel onbekend. Dat is natuurlijk volledig te begrijpen want het is en blijft een te gek (en spannend) spel! Via nl.boardgamearena.com kun jij weerwolven samen met je vrienden online spelen! Hoe vet?


Top tip 10: Movie Night -kersteditie
We krijgen er geen genoeg van, althans ik niet: kerstfilms. Haal die warme choco met slagroom en marshmallows maar in huis want een ultieme kerstfilmavond is alles wat je nodig hebt tijdens jouw welverdiende vakantie. Mijn favoriet? natuurlijk The Grinch, Holidate, A Christmas prince en The Holiday!


Oh, vergeet natuurlijk niet je kerstactiviteiten te delen met ons via onze socials!
Fijne feestdagen!

Over de blogger
Aïshya van Veen
Aïshya van Veen

Hallo, hello, Guten tag, Bonjour! Mijn naam is Aïshya en samen met Dionne ben ik opzoek naar de leukste entertainers voor Nederland en het buitenland! Je kan mij altijd vinden bij de snoeppot en met een microfoon in mijn handen. Ik heb alweer 4 jaar entertainment ervaring erop zitten, op naar meer!

alle blogs van Aïshya
Vacature bij deze blog
Kinderentertainer in een klein team in Frankrijk

Kinderentertainer in een klein team in Frankrijk

Land
Frankrijk
Salaris
€1150
Periode
Zomer 2022