Tips & tricks voor reizen naar Frankrijk

Tips & tricks voor reizen naar Frankrijk

3 Minuten
14 Mar 2014

Je bent aangenomen, je weet je camping en nu mag je dan eindelijk de reis boeken! Via het internet zijn er talloze sites te vinden met trein, vlieg, bustickets. Via dit bericht gaan wij jullie op weg helpen!


Per trein
De beste manier om naar Frankrijk te reizen is per trein. Via de grote stations van Nederland rijden treinen rechtstreeks naar de Franse hoofdstad Parijs. In Parijs moet je vaak overstappen naar een ander station. Bijvoorbeeld van Gare du Nord naar Gare Lyon, oftewel van noord naar oost met het OV! Vanaf daar reis je vaak verder per TGV naar jouw regio.

Om een beter idee te krijgen van een reis per trein neem ik het voorbeeld: Amsterdam-Valence. Valence is een stad in het zuiden van Frankrijk, in de Drôme. De verwarring ontstaat wanneer je naar het station kijkt, er zijn er namelijk twee! De hogesnelheidstrein TGV heeft buiten de stad een station terwijl de regionale SNCF treinen aankomen in Valence-Ville, het stadscentrum. Zie ook de kaart hieronder:

De reis is dus als volgt: Amsterdam-Parijs (Gare du Nord) rechtstreeks per Thalys, overstappen naar Gare de Lyon, Parijs-Valence rechtstreeks per TGV. 

Vaak is het handig om eerst naar een grote Franse stad te reizen die aangesloten is aan het TGV-netwerk. Voorbeelden hiervan zijn Montpellier, Marseille, Perpignan. Vanaf een grote stad neem je dan vaak een lokaal vervoersmiddel zoals de bussen en treinen van de SNCF.

Treinreizen zijn het beste te boeken via deze Nederlands & Franse sites, reserveren is mogelijk vanaf 3 maanden voor vertrek:


Per vliegtuig
Een andere manier om te reizen is per vliegtuig. Vanaf Schiphol kan met KLM/Air France rechtstreeks en dagelijks gevlogen worden op: Bordeaux, Clermont-Ferrard, Genève, Lyon, Marseille, Nantes, Nice, Parijs, Straatsburg, Toulouse en Basel-Mulhouse.  

 

Om het beste overzicht te krijgen van aanbod en prijzen verwijs ik naar de handige site Skyscanner.nl. Deze website werkt altijd zonder extra of verborgen kosten en zoekt de goedkoopste vliegtickets voor je uit!


Per bus
Vaak het goedkoopste maar ook het vermoeidste vervoersmiddel zijn de bussen van Eurolines. Deze vertrekken vanuit Amsterdam en hebben bestemmingen in heel Frankrijk. Wel moet je rekening houden met lange reistijden. Een reis van Amsterdam naar Marseille duurt bijvoorbeeld 22 uur!

Als je verder nog vragen hebt over het reizen naar Frankrijk kun je altijd hieronder een reactie achterlaten! Wij proberen zo snel mogelijk te reageren.

Au revoir

Over de blogger
Bart Schuurman
Bart Schuurman

Ik ben Bart, bezig met de werving bij Team4Animation en projectmanager voor Team4Events. Op dit blog houd ik je op de hoogte waar ik mee bezig ben. We zien elkaar snel!

alle blogs van Bart
Vacature bij deze blog populair
Entertainer op een kleine camping

Entertainer op een kleine camping

Land
Frankrijk
Salaris
€1150
Periode
Zomer 2021