Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Tips & tricks voor reizen naar Frankrijk

Tips & tricks voor reizen naar Frankrijk

3 minuten
14-03-2014
Bart Schuurman

Je bent aangenomen, je weet je camping en nu mag je dan eindelijk de reis boeken! Via het internet zijn er talloze sites te vinden met trein, vlieg, bustickets. Via dit bericht gaan wij jullie op weg helpen!


Per trein
De beste manier om naar Frankrijk te reizen is per trein. Via de grote stations van Nederland rijden treinen rechtstreeks naar de Franse hoofdstad Parijs. In Parijs moet je vaak overstappen naar een ander station. Bijvoorbeeld van Gare du Nord naar Gare Lyon, oftewel van noord naar oost met het OV! Vanaf daar reis je vaak verder per TGV naar jouw regio.

Om een beter idee te krijgen van een reis per trein neem ik het voorbeeld: Amsterdam-Valence. Valence is een stad in het zuiden van Frankrijk, in de Drôme. De verwarring ontstaat wanneer je naar het station kijkt, er zijn er namelijk twee! De hogesnelheidstrein TGV heeft buiten de stad een station terwijl de regionale SNCF treinen aankomen in Valence-Ville, het stadscentrum. Zie ook de kaart hieronder:

De reis is dus als volgt: Amsterdam-Parijs (Gare du Nord) rechtstreeks per Thalys, overstappen naar Gare de Lyon, Parijs-Valence rechtstreeks per TGV. 

Vaak is het handig om eerst naar een grote Franse stad te reizen die aangesloten is aan het TGV-netwerk. Voorbeelden hiervan zijn Montpellier, Marseille, Perpignan. Vanaf een grote stad neem je dan vaak een lokaal vervoersmiddel zoals de bussen en treinen van de SNCF.

Treinreizen zijn het beste te boeken via deze Nederlands & Franse sites, reserveren is mogelijk vanaf 3 maanden voor vertrek:


Per vliegtuig
Een andere manier om te reizen is per vliegtuig. Vanaf Schiphol kan met KLM/Air France rechtstreeks en dagelijks gevlogen worden op: Bordeaux, Clermont-Ferrard, Genève, Lyon, Marseille, Nantes, Nice, Parijs, Straatsburg, Toulouse en Basel-Mulhouse.  

 

Om het beste overzicht te krijgen van aanbod en prijzen verwijs ik naar de handige site Skyscanner.nl. Deze website werkt altijd zonder extra of verborgen kosten en zoekt de goedkoopste vliegtickets voor je uit!


Per bus
Vaak het goedkoopste maar ook het vermoeidste vervoersmiddel zijn de bussen van Eurolines. Deze vertrekken vanuit Amsterdam en hebben bestemmingen in heel Frankrijk. Wel moet je rekening houden met lange reistijden. Een reis van Amsterdam naar Marseille duurt bijvoorbeeld 22 uur!

Als je verder nog vragen hebt over het reizen naar Frankrijk kun je altijd hieronder een reactie achterlaten! Wij proberen zo snel mogelijk te reageren.

Au revoir

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!